AL-Härmän osastoa edustava 22-vuotias Jere Kalliokoski nimettiin AL–Sportin vuoden 2019 autourheilijaksi. Kartingilla seitsemänvuotiaana autourheilun aloittanut alahärmäläinen voitti viime kaudella jokamiesluokan liigakilpailussa Suomen mestaruuden SMA-Teamin kanssa, rallicrossin Supercar-luokasta tuli SM-pronssia, kuten myös kansainvälisestä RallyX Nordic-sarjasta, jääradan SM-sarjan nelivetoluokasta hän sai cup-hopeaa. Valinta oli Kalliokoskelle jo toinen, edellinen huomionosoitus tuli vuonna 2016.

- Oli suuri kunnia saada tämä titteli, arvostan sitä. Viime kausi ei mennyt aivan odotusten mukaan, eikä tästä kaudesta, minkä pitäisi jo olla käynnissä, ole täyttä varmuutta vielä kalenterin osalta. Mutta se on varmaa, että AL-Härmää edustan nyt ja jatkossa, ja joitain kisoja tälläkin kaudella päästään ajamaan, Kalliokoski kertoo.

Neljä jääratakilpailua, jokamiesluokan SM-liiga ja kaksitoista rallicrosskilpailua, toiminnantäyteinen kausi päättyi Etelä-Afrikan Kapkaupungissa ajettuun rallicrossin MM-finaaliin. Epäonnisten sattumien vuoksi semifinaali jäi haaveeksi, lopputuloksissa Kalliokoski oli neljästoista.

Myös Autoliiton kummikuljettajana toiminut Kalliokoski on päässyt arvostettuun seuraan, muina kummeina ovat aikanaan olleet mm. Emma Kimiläinen, Teemu Suninen, Mikko Hirvonen ja Mika Häkkinen. AL-Sportin vuoden autourheilija- titteliä on jaettu 2000-luvun alusta lähtien, AL-Härmä on ollut vahvasti esillä viime vuosien aikana, nykyisin Kalliokosken spotterina ja yhtenä luottomekaanikkona toimiva Jarno Kukkola on voittanut palkinnon kahdesti (2011 ja 2015), rallisprintin Suomen mestariksi vuonna 2001 ajanut Hannu Mäki-Ikolan nimi lisättiin kunniataulukkoon vuonna 2014 jolloin Mäki-Ikola ajoi hopealle.

Rallicrossin EM-sarjaan tällä kaudella keskittyvän Kalliokosken kausi käynnistyy vielä vahvistamattoman tiedon mukaan Ruotsin Höljesistä elokuun lopussa. Sarjassa on suunniteltu ajettavan neljä osakilpailua pikatahtiin, Ruotsin jälkeen ajetaan Ranskassa, sitten Latviassa ja kausi päättyy Belgiaan lokakuun alussa.

Euro Supercar alustava kalenteri:
20.-23.8. Ruotsi, Höljes
4.-6.9. Ranska, Loheac
18.-20.9. Latvia, Bikernieki
2.-4.10. Belgia, Spa-Francorchamps

Teksti: Kalliokoski Motorsportin viestintä
Toni Lönnroos

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.