Rasmus Tuominen nähdään jääradalla viikonloppuna. Kuva: Tuomisen arkisto.

Rallicrossin RX Academyn hallitseva mestari, 19-vuotias Rasmus Tuominen hyppää ensi kertaa nelivetoisen kilpurin rattiin jääradan SM-sarjassa Kuusamossa.

Tulevana kesänä FIA Euro RX Super 1600 -luokassa kilpaileva Tuominen ajaa jääratakilpailussa yhteystyökumppanin tukemana täysiverisellä, yli 500-hevosvoimaisella, aiemmin Armin Schwarzin ajamalla WRC-skodalla.

Rallicrossissa maailmalle tähtäävä Tuominen on saamastaan mahdollisuudesta innoissaan. Skodaa on koeajettu jo kahdesti.

– Auto on rallin MM-sarjasta tuttu Armin Schwarzin ajama Skoda Octavia WRC. Tehoa siinä on noin 550 hevosvoimaa. Aivan uskomaton laite. Tehoa on niin, että riittää, ja ajettavuus on hyvä. Pari testiä on nyt takana, ensimmäisessä tutustuin autoon. Pääsin nopeasti jyvälle siitä, miten sillä pitää mennä – harkitun kovaa eikä roiskien. Toisessa testissä keskityttiin lähtöihin ja saatiin ne toimimaan. Tosin paljoa muuta ei olisi voinutkaan, lunta tuli taivaan täydeltä vaakatasossa, Tuominen kertoo.

Jääradan SM-sarja ajetaan tänä vuonna “kerrasta poikki” -viikonloppuna. Mestaruudet ratkaistaan Kuusamon Torankijärven jäällä 14.-15. maaliskuuta. Kilpailu televisioidaan ja esitetään myöhemmin C More Max -Kanavalla.

– Edellisen kerran ajoin jääradalla toissavuoden SM-sarjan. Silloin alla oli V1600-luokan Opel Astra. Nyt on eri meininki. Odotan Kuusamon viikonloppua todella innoissani. Suuri kiitos jo tässä vaiheessa kaikille tämän projektin mahdollistajille. Vehkeet kolmenkymmenen asteen kulmaan, improvisaatiota ja hanaa, Tuominen lataa hymyillen.

Teksti: Rasmus Tuomisen viestintä, Toni Lönnroos.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.