Vuoden tulokas Jesse Kallio jatkaa RX2-luokassa. Kuva: OMSE.

Viime kaudella rallicrossin MM-sarjan oheisluokassa RX2-sarjassa kolmanneksi sijoittunut Jesse Kallio, 20, kilpailee alkavalla kaudella täyden RX2-luokan ohjelman sarjan nelinkertaisen mestaritallin OMSE:n kuljettajana.

Yksi viime kauden suomalaisen autourheilun kansainvälinen menestyjä, Jesse Kallio, 20, jatkaa ajajauraansa rallicrossin MM-sarjan oheisluokassa RX2-sarjassa ruotsalaisen OMSE-tallin (Olsberg Motorsport Evolution) kalustolla.

Taakse jäänyt kausi oli Kalliolle menestys: sarjan seitsemästä osakilpailusta Kallio saavutti viisi palkintopallisijoitusta ja sijoittui sarjan loppupisteissä kolmanneksi. Menestyksellinen debyyttikausi toi tullessaan myös lajin MM-sarjan kasvattajaluokkana tunnetun RX2-sarjan Vuoden tulokaskuljettaja -palkinnon.

Tulossa oleva RX2-kausi käynnistyy huhtikuussa Barcelonan MM-osakilpailulla Espanjassa. Viime kaudella Kalliolta jäi osakilpailuvoitto puuttumaan ja sitä nuori kuljettajalupaus lähtee mestaruuden ohella kauden ensimmäisestä osakilpailusta tavoittelemaan.Viime kausi meni yli odotusten.

– Tarkoituksenani oli tutustua tiimini toimintaan ja oppia nelivetoisen kilpa-auton metkut, jollaisella ajoin ensi kertaa. Tänä vuonna radat ja autoni ovat minulle jo tuttuja, joten oma tavoitteeni on asetettu sarjan mestaruuteen, Kallio toteaa.

Rallicrossin RX2-luokka on yksityyppiluokka, jonka autot (320 hv) perustuvat Ford Fiestaan ja ovat tekniikaltaan täysin identtisiä. Auton jousitusta saa vapaasti säätää. Kysymyksessä on kuitenkin luokka, jossa kuljettajan ajotaito korostuu ja kilpailut ovat äärimmäisen tasaisia.

– Auton jousitusta saa säätää, mutta muutoin RX2:ssa kaikki kuljettajat ovat samalla viivalla. OMSE:lla on jo olemassa paljon ratakohtaisia säätöjä, joista heillä on kokemusta. Mutta jotain omaa säätöä autooni on aina hyvä löytää.

Kallio kertoo, että hän rakentaa ajajauraansa yksi osakilpailu ja yksi kausi kerrallaan. Nuoren kuljettajan kirkas tavoite on kilpailla tulevaisuudessa autourheilun ammattilaisena.

– Rallicrossin RX2 on hyvä ja opettava luokka. Ensimmäiseksi pitää menestyä nykyisessä sarjassa. On mielenkiintoista nähdä, mihin suuntaan rallicross lajina tulevaisuudessa kehittyy. Tuleeko sarjaan sähköautot vai mitä tapahtuu? Lajissa on paljon potentiaalia.

– Päätavoitteeni on ajaa autourheilusta itselleni ammatti, ja sen eteen teemme yhteistyökumppaneiden kanssa kovasti töitä ja siihen tähdätään.

Jesse Kallio tekee määrätietoisesti työtä ammattilaisuuden eteen. Kuva: OMSE.

Jesse Kallion kilpailukalenteri 2020:

Rallicrossin RX2 2020

18.-19.5. Barcelona, Espanja
2.-3.5. Montalegre, Portugali
13.-14.6. Hell, Norja
4.-5.7. Höljes, Ruotsi
1.-2.8. Nürburgring, Saksa
5.-6.9. Lohéac, Ranska
14.-15.11. Kapkaupunki, Etelä-Afrikka

RallyX On Ice

28.3. Luulaja, Ruotsi

RallyX Nordic

23.-24.5. Höljes, Ruotsi

Teksti: Marko Mäkinen, tiedote.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.