Riku Tahko (vas.) pääsi jälleen tuulettamaan podiumulle. Kuva: Tonigraphs

Rallicrossin SM-sarjan kauden kolmas osakilpailu Jurvan Botniaringillä toi Riku Tahkon tiimille jo kauden kolmannen palkintopallisijoituksen.

– Botniaring oli sarjan kaikille kuljettajille uusi rata, ja se asetti meidänkin tiimillemme haasteita auton säätöjen kanssa.

Tiesimme, että kisa tullaan ajamaan pääsääntöisesti moottoriradalla, jossa on puhdas asfaltti, pitkiä kaarteita sekä paljon pitoa, Tahko kertaa.

– Säädimme siis auton toimimaan paremmin asfaltilla, ja tämä päätös osoittautui erittäin hyväksi, sillä pystyin jo heti ensimmäisistä kierroksista lähtien ajamaan kärkivauhtia.

Uuden radan haasteet tulivat esiin jo alusta lähtien ja jopa kärkikuljettajien harjoituksissa aikaerot olivat huomattavat. Tahkon tiimi oli saanut Minin toimimaan moitteetta asfaltilla ja näin ollen luvassa oli todellinen lentokeli.

– Nautin ajamisesta Botniaringillä jo alkumetreistä lähtien. Sain esimerkiksi kokonaiskilpailun toiseksi nopeimman ajan Q2:ssa. Uuden radan ongelmat nousivat kuitenkin esiin, ja radan sora-osuudet pettivät pahasti nostaen ajolinjalle isohkoja kiviä. Q3:ssa osuinkin radalle nousseeseen maakiveen, ja se aiheutti takaripustukseni rikkoutumisen ja tästä syystä jouduin linkuttamaan autoni maaliin. Alkuerien jälkeen oli tyytyminen viidenteen sijaan, Tahko jatkaa.

– Semifinaaleissa kaikki osui nappiin strategiaa myöten ja nappasin siitä helpohkon voiton sekä finaalin eturivin paikan. Finaalissa oli tämän kauden tuttu kärkikolmikko: Perkiömäki, Ikonen ja minä otimme jälleen yhteen ja sain kuin sainkin pidettyä Ikosen takanani joutuen kuitenkin myöntämään Perkiömäen paremmaksi tällä keraa, Tahko päättää.

Mies sai napattua sarjapisteissä yhden päänahan ja löytyykin nyt sijalta kolme, vain kahdeksan pistettä kärkimies Perkiömäkeä takana.

Kausi jatkuu elokuun alkupuolella Jalasjärven uudella radalla. Tahko tiimeineen kävi jo testaamassa Jalasjärven uuden moottoriradan eli kaikki on nyt valmista voittotaisteluun.

Rallicross-SM, Jurva:
1. Perkiömäki
2. Tahko
3. Ikonen

Teksti: Riku Tahkon Tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla