Jesse Kallio haki kokonaan eri lajista pohjaa viikonlopun kilpailulle. Kuva: Jari Hotti

Rallicrossin SM-sarja jatkuu lauantaina Botniaringillä, Jurvassa. Autokrossi-luokassa kilpailevalle Jesse Kalliolle valmistautuminen SM-sarjan kauden kolmanteen osakilpailuun ei mennyt ihan perinteisen kaavan mukaan.

Tällä kaudella rallicrossissa SM-sarjan lisäksi myös EM-sarjassa kilpaileva Hyvinkään Urheiluautoilijoiden Jesse Kallio, 19, kun vaihtoi viime viikonloppuna lajia ja hyppäsi pitkästä aikaa jokamiehenluokan kilpailuun, joka ajettiin Kalmookankaan radalla Alahärmässä.

Kyseessä oli yleisen luokan SM-kilpailu.

– Olihan se hienoa taas päästä ajelemaan “jokkista” rennoin mielin. Lauantai meni ihan hyvin, tuli lähtövoitto alkuerästä, niin siitä pääsi sitten suoraan sunnuntaille, Kallio kertaa viime viikonlopun tapahtumia.

Myös sunnuntaina ajot lähtivät hyvin käyntiin, kun päivän ensimmäisestä alkuerästä tuli kakkossija. Menestysmahdollisuudet kuitenkin kirjaimellisesti romuttuivat heti välierälähdön startin jälkeen.

– Lähtösuoralla tuli hieman osumaa kilpakumppanilta ja tulikin sitten pienet “kärrynpyörät” heitettyä. Onneksi hiekka oli sen verran pehmeää siinä kohtaa, ettei tullut mitään loukkaantumista. Ei siinä ehtinyt oikein mitään tekemään, kun jo pyörittiin, Kallio ihmetteli.

Vaikka auto rajun ulosajon myötä varsin hurjaan kuntoon menikin, niin kilpailua sillä olisi vielä pystynyt jatkamaan, jos ajokaavio olisi siihen vielä antanut mahdollisuuden.

– Näyttihän se hurjalta, mutta kyllä sillä olisi pystynyt vielä ajamaan, kun olisi vain taottu vähän suoraksi. Olin kuitenkin ensimmäinen putoaja siitä lähdöstä, neljän parhaan joukkoon olisi pitänyt ajaa.

Kallion mukaan “jokkiksen” SM-kilpailuun ei oltu asetettu etukäteen varsinaisesti mitään tulostavoitetta.

– SM-kilpailu kuitenkin kyseessä, niin autoon hieman panostettiin, että sen puolesta oli mahdollisuus menestyä, mutta mitään tulostavoitetta ei ollut. Ilman sitä pyöritystä olisi voinut olla kuitenkin mahdollisuuksia olla korkeallakin lopputuloksissa, Kallio korostaa.

Nyt edessä on siis jälleen paluu rallicrossiin, kun Jurvan Botniaringin uudella rallicross-radalla ajetaan SM-sarjan kauden kolmas osakilpailu. Kallion osalta SM-sarja on kulkenut tänä vuonna nousujohteisesti. Toukokuussa Kaanaassa ajot päättyivät jo harjoitusten jälkeen, mutta Honkajoella kesäkuussa tuli jo finaalipaikka. Tosin välierässä autoon tullut “markan vika” esti osallistumisen finaalilähtöön, joten jo sekin lisää Kallion menestysnälkää tänä viikonloppuna.

– Ehdottomasti lähdetään hakemaan sitä kunnon onnistumista ja yritetään pistää kampoihin (Juha) Rytköselle ja kumppaneille. Honkajoella tuli jo huippusijoituksia alkueristä ja näki, että tuollakin autolla pystyy menestymään. Botniaringillä on asfalttia aika paljon ja se sopii etuvetoiselle autolle todella hyvin, Kallio ennakoi.

Botniaringin rata on kilpailujen osalta kaikille kuljettajille uusi tuttavuus, tosin osa kuljettajista ajoi siellä testiä aiemmin tänä vuonna. Mutta ei Kallio, joka on viime vuosina joutunut useasti tilanteeseen, missä ensikosketus rataan on tullut vasta perjantain harjoituksissa ja niin myös tällä kertaa.

– En ole käynyt koskaan Botniaringillä edes paikan päällä. Ihan uusi tuttavuus siis. Mutta ei se ole mikään ongelma. Esimerkiksi Norjassa rata oli minulle täysin uusi, mutta heti löytyi hyvä vauhti, Norjan Hellissä kesäkuussa uransa ensimmäiseen EM-sarjan osakilpailuvoittoon ajanut Kallio sanoo.

Vaikka Kaanaassa pistetili toukokuussa jäikin avaamatta, niin Honkajoen onnistuminen nosti Kallion Autokrossi-luokan SM-pisteissä seitsemänneksi. Jurvan lisäksi tällä kaudella SM-pisteistä taistellaan vielä Jalasjärvellä, sekä Kouvolassa. Kallio sanoo, että ei mieti sarjatilannetta, vaan kautta viedään eteenpäin kilpailu kerrallaan.

– Haetaan jäljellä olevista SM-kilpailuista onnistumisia ja paljon lähtöjä, että pääsisi ajamaan mahdollisimman paljon, Kallio päätti.

Teksti: Jari Hotti / Jesse Kallio Racingin tiedotus

Jesse Kallio erinomaisessa vauhdissa Honkajoen SM-rallicrossissa

Jesse Kallion EM-voitonjuhlat jäivät lyhyeksi, lauantaina edessä SM-kilpailu Honkajoella

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla