Kuvassa etualalla Mika Perttula ja keskimmäisenä Joni-Pekka Rajala. Kuva: AKK/Toni Ollikainen

Rallicrossin SM-kausi ylittää tänä viikonloppuna puolen välin, kun kauden kolmas osakilpailu ajetaan uudella Botniaringin radalla Jurvassa. SuperCar-luokan osalta on jo kauden kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa tullut selväksi, että Suomen mestaruudesta taistelee erittäinen tasainen nippu kuljettajia.

SuperCar-luokan piikkipaikkaa kahden osakilpailun jälkeen pitää Skoda Fabiansa huimaan kyytiin vauhdittanut Jukka Lautamäki. Yksi SuperCar-luokan vahvimmista mestariehdokkaista on myös ehdottomasti Ari Perkiömäki, vaikka edellisessä kilpailussa sattuikin harmittava kolari finaalilähdön toisella kierroksella. Mies on silti kahden osakilpailun jälkeen luokassa toisena, vain yhden pisteen päässä Lautamäestä.

– Ihan hyvä tilanne, että vauhtia on ollut. Honkajoella vain sattui todella harmittava kolari, sillä siinä meni monia tärkeitä pisteitä hukkaan. Se kuitenkin kuuluu lajiin, kun kilpaa ajetaan mies miestä vastaan, Perkiömäki toteaa.

– Odotan, että on tulossa hieno kisa Botniaringillä. Kyllä nykypäivän rallicross-radat tarvitsee tarpeeksi asfalttia, niin kuin tällä uudella radalla on. Ei nuo soraosuudet aina tahdo oikein kestää, päättää Perkiömäki.

Kolmannella sijalla neljä pistettä kärjen perässä on komeita otteita Saabillaan esittänyt Mikko Ikonen ja ainoastaan pisteen päässä Ikosesta majailee aina vaarallinen Riku Tahko.

SRC-luokka on ollut juuri niin tasainen, kuin ennen kautta pystyikin aavistelemaan. Kärkipaikalla majailee Joni-Pekka Rajala, joka on osoittanut huiman taistelutahtonsa alkukaudesta. Tästä esimerkkinä Honkajoella kuumeen kourissa ajettu voitto ja kasa tärkeitä sarjapisteitä.

– Kokonaisuutena kausi on alkanut hyvin. Honkajoella oli pieni kuume päällä, mutta se saatiin lopulta käännettyä voitoksi. Kalustokin on toiminut ilman mitään tekniikkaongelmia, Rajala kommentoi.

Luokassa jaettua toista sijaa pitävät hallussaan viime kauden SM-hopemitalisti Henri Haapamäki sekä Toyota Corollansa komeaan vauhtiin virittänyt Mika Perttula, joka starttaakin asfalttipainotteiselle Botniaringin radalle erittäin korkein odotuksin.

– Uskoisin, että Botniaringin rata sopii mulle aika hyvin. Asfalttisprintistä löytyy kuitenkin paljon taustaa ja tuolla on enemmän sitä asfalttia, niin se kelpaa kyllä. Soraosuudet on toki ihan uusia kaikille, Perttula lataa.

Autokrossi-luokka on kulkenut yhden miehen ylivoimaisessa komennossa, mutta haastajia Juha Rytköselle varmasti riittää. Yksi heistä on 16 pisteen päässä sarjan toisella sijalla oleva Tero Tukiainen, joka on väläytellyt vauhtiaan jo kauden kahdessa ensimmäisessäkin osakilpailussa.

– Botniaringillä on paljon mutkia, ja rata on pitkä sekä vauhdikas. Ainakin hyvä fiilis siitä jäi, kun kävin harjoittelemassa. Juha menee varmasti myös siellä kovaa, mutta täytyy vain haastaa täysillä. Eihän sitä voi voittaa, jos ei yritä, sanoo Tukiainen.

Crosskart-luokka oli sivussa Honkajoen osakilpailusta, mutta nämä nuoret kuljettajalupaukset pääsevät vauhtiin jälleen Botniaringillä. Luokassa kärkipaikkaa avauskilpailun jälkeen pitää hallussaan Valtteri Koski. Toisella sijalla majailee Aatu Matikainen ja kolmantena on Konsta Saarinen.

Tilanne kärjen osalta kiristyy entisestään, kun karavaani siirtyy ensiesiintymisensä rallicrossin SM-sarjassa tekevälle Botniaringin radalle Jurvaan. Kuten jo todettu, radalla on muihin osakilpailuihin verrattuna enemmän asfalttiosuuksia, joten tämä tuo varmasti lisää mielenkiintoa ja sekoittaa omalta osaltaan pakkaa jokaisessa luokassa.

Tervetuloa Botniaringille!

Aikataulu:

9:00 Alkuerät
n. 15:00 Semifinaalit
n. 16:30 Finaalit
n. 17:15 Palkintojenjako

Teksti: Rallicross SM tiedotus

Joni-Pekka Rajala starttaa SRC-luokan pistejohdossa Botniaringille

Jesse Kallio erinomaisessa vauhdissa Honkajoen SM-rallicrossissa

Riku Tahko: “Kamppailu rallicross-mestaruudesta kiristyy”

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla