Molempien i20 Supercar -autojen selvitettyä tiensä karsintojen läpi, GRX Taneco vankisti edelleen kilpailukykyistä asemaansa, josta se on nauttinut aina kauden alusta saakka. Kuva: GRX Taneco

GRX Taneco -talli sai jälleen molemmat autot semifinaaleihin rallicrossin MM-sarjan kauden 2018 ensimmäisen puoliskon viimeisessä kisassa.

Timur Timerzyanov ajoi Ruotsissa kauden parhaan suorituksensa. Molemmat Hyundai i20 Supercarit menettivät aikaa tiimin kisaviikonloppua piinanneiden rengasrikkojen kanssa.  

Höljesin osakilpailu on odotettu huippukisa rallicrossin MM-kalenterissa. Kuluneena viikonloppuna pieni ruotsalaiskylä isännöi 51 600 katsojaa. Kisassa yli kolmasosa osanottajista oli paikallisia kuskeja, mikä luonnollisesti houkutteli paikalle runsain määrin faneja.

Timur Timerzyanov ajoi ensimmäisessä karsintaerässä lupaavasti seitsemänneksi, mutta Niclas Grönholm menetti kallisarvoista aikaa hitaasti tyhjentyneen renkaan takia. Tehtyään lauantaina töitä teknisen tiimin kanssa, venäläiskuski nappasi toisessa karsintaerässä vieläkin tyydyttävämmän kuudennen sijan. Grönholm puolestaan sai jälleen vauhdista kiinni sijoittuen sijalle 11, toisesta rengasrikosta huolimatta.

”Höljes on melko epätavallinen ja hyvin tekninen rata”, Timerzyanov sanoi. ”Sen kaikki mutkat ovat haastavia. Itse asiassa, radan ensimmäiseen mutkaan tullaan ihan sokkona!”

Sunnuntaina aamulla Timerzyanov pysytteli kärkijoukon vauhdissa sijoittuen kolmannen karsintaerän kuudenneksi ja neljännen erän viidenneksi edeten semifinaaleihin. Grönholm taas raivasi hitaasti mutta varmasti tietään korkeammille sijoituksille. Suomalainen oli kolmannen karsintaerän yhdestoista ja neljännen erän seitsemäs.

Molempien i20 Supercar -autojen selvitettyä tiensä karsintojen läpi, GRX Taneco vankisti edelleen kilpailukykyistä asemaansa, josta se on nauttinut aina kauden alusta saakka. Jälleen uusien rengasrikkojen takia Grönholm ja Timerzyanov eivät kuitenkaan pystyneet etenemään semifinaaleja pidemmälle. Grönholm oli yhden MM-pisteen arvoisesti oman lähtönsä kuudes, kun taas Timerzyanov sijoittui toisen semifinaalilähdön neljänneksi, saaden tililleen kolme MM-pistettä. Tulos oli miehen paras tällä kaudella.

”Meillä oli todelliset mahdollisuudet päästä finaaliin saakka”, Timerzyanov sanoi. ”Tein pienen virheen jokeri-kierroksella, mutta vauhtini olisi riittänyt kolmen kärkeen. Sitten renkaani puhkesi toisella kierroksella, ja pystyin vain tuomaan auton maaliin ja keräämään mahdollisimman paljon pisteitä. Toivottavasti meillä on parempi tuuri seuraavaksi ajettavassa Kanadan kisassa.”

”Tämä ei ollut meidän viikonloppumme. Kolme rengasrikkoa, joista yksi semifinaalissa”, Grönholm harmitteli. ”Muutoin olisin voinut yltää finaaliin saakka. Meidän on nyt analysoitava tämän kisan hyvät ja huonot kohdat ja palattava sitten tositoimiin Kanadassa, entistä paremmassa iskussa!”

Kauden ollessa puolivälissä, GRX TANECO on tallien MM-pisteissä neljäntenä. Niclas Grönholm on kuljettajien MM-pisteissä kahdeksantena ja Timur Timerzyanov kymmenentenä.

”Puhkeamiset sattuivat aina eri renkaille,” GRX TANECOn tallipäällikkö Jussi Pinomäki paljastaa. ”Joten ainoa johtopäätös on se, että ne tapahtuivat eri syistä – ajovirheitäkin oli, mutta myös metallikappaleita radalla, joten mukana oli epäonnea. Olemme todella pettyneitä, sillä olisimme ansainneet parempia tuloksia. Paiskimme lujasti töitä Norjan osakilpailun jälkeen ja olimme todellakin valmiita tähän kisaan. Olemme nuori tiimi ja opimme yhä asioita, mutta mielestäni olemme menossa oikeaan suuntaan. Tarvitsemme vain kunnon onnistumisen. Koko tiimi on keskittynyt tavoitteidemme saavuttamiseen tammikuusta lähtien. Nyt on aika olla perheidemme kanssa ja unohtaa rallicross hetkeksi. Palaamme sitten uusin voimin seuraavaksi ajettavaan Kanadan osakilpailuun.”

Kauden 2018 jälkimmäinen puolisko käynnistyy Trois-Rivièresin radalla Kanadassa, 3. – 5.8.

Rallicrossin MM-sarja – Höljes, Ruotsi – kauden 6. osakilpailu
Johan Kristoffersson 4:14.969
Andreas Bakkerud 4:17.946
Jérôme Grosset-Janin 4:20.925
Timmy Hansen 3:34.257
Kevin Hansen 45.297
Mattias Ekström 4:19.238

Kuljettajien MM-pisteet – Rallicrossin MM-sarja 2018 (6/12)
Johan Kristoffersson – 165 pistettä
Andreas Bakkerud – 125 pistettä
Petter Solberg – 119 pistettä
Sébastien Loeb – 117 pistettä
Timmy Hansen – 116 pistettä
Mattias Ekström – 114 pistettä
Kevin Hansen – 77 pistettä
Niclas Grönholm – 73 pistettä […]
Timur Timerzyanov – 48 pistettä

Tallien MM-pisteet – Rallicrossin MM-sarja 2018 (6/12)
PSRX Volkswagen Sweden – 284 pistettä
EKS Audi Sport – 239 pistettä
Team Peugeot Total – 233 pistettä
GRX TANECO Team – 121 pistettä
GC Kompetition – 77 pistettä
Olsbergs MSE – 71 pistettä

Teksti: GRX Taneco Tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla