Kahtena edellisenä vuonna Niclas Grönholm on selvittänyt tiensä Höljesissä läpi karsintaerien. Kuva: GRX Taneco Team

Rallicrossin MM-sarjan kauden 2018 ensimmäinen, kokonaan Euroopassa ajettu puolisko päättyy tulevana viikonloppuna Ruotsissa kisattavan osakilpailun myötä. Seitsemäntenä kuljettajien MM-pisteissä oleva Niclas Grönholm ja sijalla 12 oleva Timur Timerzyanov ovat kuluvan kauden aikana saalistaneet tähän mennessä yhteensä yhdeksän semifinaali- ja kaksi finaalipaikkaa.

GRX Taneco on parhaana yksityistiiminä tallien MM-pisteissä neljäntenä, kun edessä on kauden puoliväli, eli kuudes osakilpailu. Takana ovat jo Espanja, Portugali, Belgia, Iso-Britannia sekä Norja. Seuraavaksi GRX Taneco -talli suuntaakin aivan lähelle, Ruotsin Höljesiin, jossa ajetaan rallicrossin MM-sarjan kauden 2018 kuudes osakilpailu.

Keski-Ruotsissa sijaitseva rata on monille kuljettajille yksi heidän suosikkiradoistaan. Kisaviikonlopun aikana pikkuruisen Höljesin kylän täyttävät 40 000 innokasta fania, ja tunnelma on luonnollisesti katossa.

GRX Tanecon Hyundai i20 Supercar -autot ovat osoittautuneet kilpailukykyisiksi heti huhtikuisesta debyyttikisastaan lähtien, ja tulevana viikonloppuna ne kisaavat 15 muun rallicross-tykin kanssa Höljesin herruudesta.

Rata sijaitsee lähellä Norjan rajaa, noin 200 km Karlstadista pohjoiseen. Sääennuste lupaa viikonlopuksi aurinkoista kesäkeliä. Lämpötila nousee aamun +6 asteesta iltapäivän helteiseen +26 asteeseen. Radasta 60 % on asfalttia ja 40 % soraa. 1,210 kilometriä pitkältä radalta löytyy erittäin kovavauhtinen mutka, josta jatketaan kauden suurimpaan hyppyriin. Tämänhetkinen rataennätys on 41,448 sekuntia.

Kahtena edellisenä vuonna Niclas Grönholm on selvittänyt tiensä Höljesissä läpi karsintaerien, ja MM-sarjan alusta, eli vuodesta 2014 lähtien Timur Timerzyanov puolestaan on yltänyt kolmesti Ruotsin kisan semifinaaleihin. EM-sarjaa ajaessaan venäläiskuski nappasi Höljesissä yhteensä kolme osakilpailuvoittoa: D1A-luokassa vuosina 2009 ja 2010 sekä Supercareissa vuonna 2012.

– Koko tiimi on Höljesin kisan alla todella motivoitunut, ja positiivinen henki kannustaa meitä kaikkia eteenpäin. Tavoitteenamme olisi saada palkinto kaikesta vuoden alusta saakka tekemästämme kovasta työstä. Olemme nyt neljänsinä tallien MM-pisteissä, ja koitamme päästä vieläkin lähemmäksi kärkijoukkoa, tallipäällikkö Jussi Pinomäki sanoo.

– Olemme olleet kilpailukykyisiä kauden alusta lähtien, ja Norjassa suoriuduimme jälleen hyvin. Sen jälkeen olemme tehneet kovasti töitä valmistautuen Ruotsin kisaa varten. Höljes on upea ja erittäin nopea rata, ja itse kisa on ison kokoluokan tapahtuma, jossa on mahtava tunnelma. Höljes on ehkä lempikisani tällä kaudella. Toivon, että pääsemme jälleen todistamaan hyvän vauhtimme ja saavutamme tehdastiimejä, i20 Supercarilla ja numerolla 68 kilpaileva Niclas Grönholm sanoo.

– Höljes on maaginen kisa. Se on ihan omaa luokkaansa, vähän niin kuin Monacon GP Formula 1:ssä. Kaikki haluavat voittaa sen, sillä valtavien fanimäärien ansiosta kilpailussa on aivan uskomaton tunnelma. Teemme kovasti töitä, jotta pärjäisimme hyvin. Emme onnistuneet haluamallamme tavalla Norjan Hellissä, mutta olemme nyt jälleen valmistautuneet hyvin. Täältä tullaan Höljes! i20 Supercarilla ja numerolla 7 kilpaileva Timur Timerzyanov sanoo.

MM-sarjan alusta, eli vuodesta 2014 lähtien Timur Timerzyanov on yltänyt kolmesti Ruotsin kisan semifinaaleihin. Kuva: GRX Taneco Team

Kooste Ruotsin osakilpailusta nähdään tuoreeltaan Yle TV2 -kanavalla sunnuntaina 1.7. klo 19.15 ja uusintana maanantaina 2.7. klo 15.15 alkaen. Katsottavissa myös Yle Areenassa.

Aikataulu

Lauantai 30.6.
10.30 – harjoitukset
12.00 – 1. karsintaerä
15.30 – 2. karsintaerä

Sunnuntai 1.7.
09.30 – lämmittelykierrokset
10.45 – 3. karsintaerä
12.20 – 4. karsintaerä
16.00 – semifinaalit ja finaali

Kuljettajien MM-pisteet (5/12)

1. Johan Kristoffersson (Volkswagen Polo R) 135 pistettä
2. Sébastien Loeb (Peugeot 208) 104 pistettä
3. Petter Solberg (Volkswagen Polo R) 102 pistettä
4. Andreas Bakkerud (Audi S1) 101 pistettä
5. Mattias Ekström (Audi S1) 97 pistettä
6. Timmy Hansen (Peugeot 208) 94 pistettä
7. Niclas Grönholm (Hyundai i20) 66 pistettä
8. Kevin Hansen (Peugeot 208) 61 pistettä…
12. Timur Timerzyanov (Hyundai i20) 34 pistettä

Tallien MM-pisteet (5/12)

1. PSRX Volkswagen Sweden 237 pistettä
2. EKS Audi Sport 198 pistettä
3. Team Peugeot Total 198 pistettä
4. GRX Taneco Team 100 pistettä
5. Olsberg MSE 76 pistettä
6. GC Kompetition 59 pistettä

Teksti: GRX TANECO Team

GRX TANECO -talli täysillä Norjaan – Grönholm luottavaisin mielin MM-jahtiin

Rallicrossin MM-sarja jatkuu Britanniassa – GRX Tanecon tavoitteet entistä korkeammalla

GRX TANECO -tallille kaksi semifinaalipaikkaa Belgiassa

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla