Riku Tahko nousi jälleen podiumin kolmannelle paikalle. Kuva: Tonigraphs

SM-Rallicrossin toinen osakilpailu ajettiin Honkajoella. Jälleen kerran viikonloppu oli täynnä toimintaa, josta osansa sai myös kolmanneksi jälleen sijoittunut Riku Tahko.

– Kisa alkoi erinomaisesti, kun onnistuin nappaamaan täydellisen lähdön Q1:ssä.

Ekassa kurvissa olin useamman auton mitan edellä muita, ja tämä mahdollisti helpon erävoiton, kaiken kukkuraksi ajoin Q1:ssä vielä koko kilpailun nopeimman kierrosajan. Tällaisia maagisia aavistuslähtöjä osuu kauteen vain yksi-kaksi ja niistä saa kyllä paljon fiilistä, Tahko fiilisteli.

– Q2 ja Q3 lähtivät käyntiin tasaisemmin ja alkukurvien taistelut rokottivat sijoitustani, mutta kierrosajat olivat kohdillaan, joten katastrofeja ei tullut ja saimme hyvät pisteet alkueristä.

Tahko starttasi semifinaaleihin kolmannelta sijalta ja jälleen kerran nappistartin turvin hän pääsi ajamaan omaa ajoa sekä kontrolloimaan tilannetta ottaen voiton ja näin ollen paalupaikan finaaliin.

– Kauden molemmissa finaaleissa kamppailu on ollut todella tiukkaa ja niin oli nytkin. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Perkiömäki ja Ikonen kolaroivat edessäni ja jouduin kiertämään heidät radan ulkopuolelta. Epäonnekseni osuin matkalla maapenkkaan, joka rikkoi auton ripustusta. Sain kuitenkin tuotua auton maaliin ja Kaanaan tapaan, Honkajoella oli tyytyminen kolmanteen sijaan, Tahko kertaa.

Honkajoella Tahko tiimeineen osoitti, että vauhti, startit sekä varikkotyöskentely ovat kunnossa, nyt vain pieni epäonni piti miehen poissa korkeimmalta korokkeeilta.

Kamppailu rallicrossin mestaruudesta käy nyt erittäin kuumana ja kärkinelikko mahtuukin viiden pisteen sisään.

SMRX 2/5 – Honkajoki
1. Lautamäki
2. Rinta-Kauhajärvi
3. Tahko

Sarjatilanne:
1. Lautamäki – 51 pts
2. Perkiömäki – 50 pts
3. Ikonen – 47 pts
4. Tahko – 46 pts

Rallicross-kausi jatkuu 7.7. Botniaringillä Jurvassa.

Teksti: Riku Tahkon Tiedotus

Podiumille rallicrossin SM-avauksessa ajanut Riku Tahko: “Honkajoella olemme paremmin mukana voittotaistelussa”

Riku Tahko Rallicrossin SM-sarjaan

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla