Rallicrossin SM-kauden toinen osakilpailu ajetaan lauantaina Honkajoella. Kuva: AKK/Toni Ollikainen

Rallicrossin SM-sarja jatkuu lauantaina, kun kauden toinen osakilpailu ajetaan Pesämäen moottoriurheilukeskuksessa Honkajoella. Pistejahtiin ilmoittautui määräaikaan mennessä 91 kilpailijaa yhteensä viidessä eri luokassa.

Avausosakilpailussa SuperCar-luokan voittoon tyylitteli viime kauden SM-pronssimitalisti Ari Perkiömäki, jolta on lupa odottaa kovia suorituksia myös Honkajoella.

Haastajia kuitenkin riittää, kun muun muassa avauskisasta sivussa olleet Ari-Pekka Niemi sekä Kari Irri avaavat kautensa tulevana viikonloppuna.

– Vauhti on luokassa noussut taas viime vuodesta. Porukka on tasainen, eikä kestä pienintäkään virhettä, jos meinaa voittaa tänä vuonna kisoja. Tähän kun vielä saadaan A-P Niemi ja Kari Irri loppukaudeksi mukaan, niin kyllä saa ihan tosissaan painaa. Kilpailu on kovaa, mutta rehtiä, sanoi Perkiömäki.

SRC-luokan yllätysvoittoon Kaanaassa ajanut Janne Viitikko haluaa varmasti uusia temppunsa Honkajoella, mutta kuten jo ensimmäisessä kilpailussa nähtiin, on luokka erittäin tasainen ja virheisiin ei ole varaa.

– Alunperin ei ollut edes tarkoitus ajaa koko sarjaa, mutta eihän ensimmäisen kisan jälkeen oikein muita vaihtoehtoja jäänyt. Onhan se ihan Suomen mestaruudesta lähettävä taistelemaan, mutta olisi kyllä hieno juttu, jos mitalinkin saisi kaulaan, Viitikko totesi avauskilpailun jälkeen.

Autokrossi-luokassa varmasti suurin mielenkiinto kohdistuu kauden avauksessa ylivoimaisia otteita esittäneeseen Juha Rytköseen. Tässäkin luokassa haastajia kuitenkin riittää.

– Honkajoen radalla on tullut muutaman kerran ajettua ja siellä on enemmän kääntyvää kurvia. Toista voittoa lähden ehdottomasti hakemaan, Rytkönen kertoi luottavaisena.

Kuten jo avauskilpailu osoitti, käynnissä on äärimmäisen mielenkiintoinen rallicross-kausi ja sama ryminä jatkuu takuulla myös kauden toisessa osakilpailussa Honkajoella. Mukana on myös jo viime kaudelta SM-sarjan yleisölle tutuksi tullut RX Academy, joka tuo Suomen kilparadoille kansainvälistä väriä aina Australiasta ja Uudesta-Seelannista asti. Tule siis Honkajoelle todistamaan tätä moottoriurheilun juhlaa!

Aikataulu:

9:00 Alkuerät

n. 15:00 Semifinaalit

n. 16:30 Finaalit

n. 17:15 Palkintojenjako

Teksti: Rallicross SM / Taneli Niinimäki

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla