Sami-Matti Trogenin starttasi RX Academy -sarjaan Ruotsin Höljesistä. Kuva: Hal Ridge/RX Academy

Rallicrossin RX Academy-sarjassa ajetaan kauden toinen osakilpailu tulevana viikonloppuna. Lohjalainen Sami-Matti Trogen starttaa Honkajoen kilpailuun voitto mielessään.

– Olen aina tykännyt Honkajoen radasta, siellä on tullut hyvää tulosta, viime kerralla olin toinen.

No, kerran crosskartilla siellä heitin aika lennokkaat voltit, mutta sitä ei enää muistella, naurahtaa Sami-Matti.

Sarjassa ajetaan viisi osakilpailua, ensimmäinen oli Ruotsin Höljesissä toukokuun alussa, kolme seuraavaa ajetaan Suomessa ja kausi päättyy lokakuun 7. päivä Ruotsin osakilpailuun. Avauskilpailussa Sami-Matilla oli hyvä vauhti päällä koko viikonlopun, mutta kolmannessa alkuerässä tuli tuomio, mikä pudotti sarjasijoitusta.

– Höljesin kisa meni hyvin, mutta se mustan lipun tuomio oli mielestäni vähän outo päätös. Ajoin kilpakumppanin kanssa rinnakkain, kaveri käänsi mutkassa sisään ja osuin kylkeen.

“Jokainen startti tulee olemaan tärkeä”, peräänkuuluttaa Trogen ennen Honkajoen osakilpailua. Kuva: Pete Aarre-Ahtio / IS

Sami-Matti ajoi avauskilpailussa finaalin toiseksi, mutta on sarjassa sijalla neljä, joten Honkajoella nähdään lentävä lohjalainen joka haluaa parantaa sarjasijoitustaan. Vauhtia haettiin Hyvinkäältä, jossa RX Academy vietti testipäivän.

– Pääsin nopeasti sinuiksi auton kanssa, vaikka olen nyt muutaman kisan ajanut aika erilaisella kalustolla. Sain hyvän vauhdin päälle joten se nostaa luottamusta viikonloppua varten. Tavoitteeni on totta kai voittaa finaali, mutta myös kerätä mahdollisimman korkeat sarjapisteet. Jokainen startti tulee olemaan tärkeä, Sami-Matti kertoo.

Kilpailu Honkajoen Pesämäessä alkaa lauantaina 16.6. klo 09.00, semifinaalit ja finaalit ajetaan noin klo 15.00 alkaen.

Teksti: Toni Lönnroos

Sami-Matti Trogen ajoi seitsemänneksi Hellissä

Rallicrossin MM-kausi jatkuu, Sami-Matti Trogenin suuntana Hell

Sami-Matti Trogen kahdeksanneksi Silverstonessa RX2-debyytissaan

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla