GRX Taneco on neljäntenä tallien MM-pisteissä. Kuva: GRX Taneco

Niclas Grönholm auttoi GRX Taneco -tallia kasvattamaan ”semifinaaliputkeaan” Hellin radalla ajetussa Norjan osakilpailussa. Yleensä loistavasti Hellissä pärjännyt Timur Timerzyanov joutui nyt jäämään pois neljännestä karsintaerästä teknisten ongelmien vuoksi.

GRX Taneco jatkaa tiimien MM-pisteissä neljännellä sijalla.

GRX Taneco -talli suuntasi rallicrossin MM-sarjan Norjan osakilpailuun, Hellin radalle, suurin toivein. Timur Timerzyanov kellotti tallin toisella Hyundai i20 Supercar -autolla ensimmäisen karsintaerän neljänneksi nopeimman ajan, kun taas tallin toista autoa käskyttävä Niclas Grönholm oli yhdeksäs.

Grönholm onnistui parantelemaan aseminaan toisen karsintaerän lopuksi, mutta Timerzyanovin toiveet eturivin lähtöpaikasta semifinaaleissa murenivat, kun hän keskeytti Sébastien Loebin kanssa sattuneen kolarin seurauksena.

”Minun piti tehdä nopea päätös ykkösmutkaan tultaessa”, venäläiskuski sanoi. ”Päätin seurata kärkimiehiä, ja ohjauksen hammastanko vioittui törmäyksessä Loebin kanssa. Päädyin ratavallia vasten.”

Kolmannessa karsintaerässä i20 Supercarit osoittivat jälleen kerran kilpailukykynsä sijoittumalla seitsemän parhaan joukkoon, mikä asetti ne samalla hyviin asemiin semifinaalipaikkoja ajatellen. Grönholm ”leimasi semifinaalilippunsa” neljännen karsintaerän neljänneksi nopeimmalla ajalla, kun taas Timerzyanovin kisaviikonloppu loppui liian lyhyeen vaihteisto-ongelmien vuoksi.

”Olen todella pettynyt”, Timur myönsi. ”Vaihdelaatikossa ollut mekaaninen ongelma esti minua starttaamasta neljänteen karsintaerään. Se on sääli, sillä menetimme paljon pisteitä. Tämä oli ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun en päässyt semifinaaleihin ja ensimmäinen kerta Hellissä, kun en ajanut finaalissa. Meidän on oltava vahvempia seuraava kisaa varten. Ruotsin osakilpailun rata on mielestäni koko kauden vaikein.”

Toisessa semifinaalilähdössä kolmannesta lähtöruudusta startannut Grönholm sai huonon lähdön ja joutui jäämään ensimmäisellä kierroksella Timmy Hansenin ja Mattias Ekströmin taakse. Grönholm käytti jokerinsa kuudennella kierroksella, ja päätyi Kevin Hansein taakse sijalle neljä.

”Minulla ei ollut semifinaalin startissa tarpeeksi kierroksia ja moottori sammui aivan hetkeksi”, Grönholm selitti. ”Se oli kuitenkin tarpeeksi siihen, että kaikki muut ehtivät ohitseni. Tein parhaani päästäkseni finaaliin. Se oli vain pieni virhe, mutta lähtö epäonnistui täysin. Ajallisesti emme ole koskaan ennen olleet näin lähellä kärkeä. Emme ole vielä saaneet ansaitsemaamme palkintoa, mutta se saa minut vain entistäkin päättäväisemmäski, enkä malta odottaa Ruotsin kisaa!”

Rallicrossin MM-sarjasta on nyt ajettu viisi osakilpailua, ja GRX Taneco pitää yhä kiinni nelossijastaan tiimien MM-pisteissä. Grönholm puolestaan on kuljettajien MM-pisteissä seitsemäntenä ja Timerzyanov sijalla kaksitoista.

”Emme saaneet tällä radalla sitä tulosta, jonka olisimme ansainneet”, GRX Tanecon tallipäällikkö Jussi Pinomäki sanoi. ”Molemmat kuskimme kilpailivat ja ajoivat kovaa. Timur joutui kolariin toisessa karsintaerässään ja kärsi sitten neljännessä erässä teknisistä ongelmista. Olen kuitenkin sitä mieltä, että olemme menossa oikeaan suuntaan ja Timurkin saa pian palkintonsa. Niclas osoitti kovan suorituskykynsä ja tasaisuutensa. Kova työ alkaa tuottaa tuloksia, ja Niclas oli karsinnoissa kuuden parhaan joukossa. Semifinaaleissa Niclas sai huonon lähdön ja jäi neljänneksi. Ajattelemme kuitenkin positiivisesti. Osoitimme edistyneemme entisestään, ja se on se tärkein asia. Meidän on yhä kurottava kiinni etumatkaa parhaisiin nähden ja keskityttävä tähän tavoitteeseen.”

Seuraava merkintä GRX Taneco -tallin kalenterissa on 29.6.-1.7. Höljesissä ajettava Ruotsin osakilpailu.

Rallicrossin MM-sarja – Hell, Norja – kauden 5. osakilpailu
Johan Kristoffersson 03:54.906
Mattias Ekström 03:55.694
Petter Solberg 03:57.422
Kevin Hansen 03:58.571
Timmy Hansen 04:04.208
Andreas Bakkerud 04:06.163

Kuljettajien MM-pisteet – Rallicrossin MM-sarja 2018 (osakilpailu 5/12)
Johan Kristoffersson – 135 pistettä
Sébastien Loeb – 104 pistettä
Petter Solberg – 102 pistettä
Andreas Bakkerud – 101 pistettä
Mattias Ekström – 97 pistettä
Timmy Hansen – 94 pistettä
Niclas Grönholm – 66 pistettä…
Timur Timerzyanov – 34 pistettä

Tallien MM-pisteet – Rallicrossin MM-sarja 2018 (osakilpailu 5/12)
PSRX Volkswagen Sweden – 237 pistettä
EKS Audi Sport – 198 pistettä
Team Peugeot Total – 198 pistettä
GRX TANECO Team – 100 pistettä
Olsbergs MSE – 76 pistettä
GC Kompetition – 59 pistettä

Teksti: GRX Taneco Tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla