Sami-Matti Trogen paransi loppua kohden uransa toisessa RX2-luokan kilpailussa. Kuva: Jan Kåre Rafoss

Lohjalainen Sami-Matti Trogen ajoi uransa toisen RX2-luokan kilpailun, kun maailman rallicrosskerma oli kokoontunut MM-osakilpailuun Norjan Helliin. Upeissa maisemissa ajettu kilpailu sujui alussa tahmeasti, loppua kohti parantuen.

Set Promotion-tiimiä edustava Sami-Matti ajoi kilpailussa seitsemänneksi.

Viikonloppu alkoi matalapaineen vallitessa. Sami-Matti ei pystynyt kunnolla tutustumaan rataan auton oikutellessa.

– Ensimmäisessä treenissä vetoakseli meni poikki ja auto muuttui kolmipyöräiseksi, meno oli aika mutkittelevaa. Toisella yrityksellä vaihteensiirtäjään tuli jotain häikkää, Sami-Matti kertoi Norjasta.

Lauantaina ajettiin harjoitusten jälkeen kaksi alkuerää. Kaikki näytti hyvältä, harjoituksissa edellisen päivän tekniikkamurheet oli saatu selätettyä ja vauhdilla oli laatutakuu. Sami-Matti ajoi toiseksi nopeimman ajan, mutta sitten ongelmat palasivat.

– Aamun harjoituksissa kaikki vielä toimi, mutta ensimmäisessä erässä vaihteistoon tuli vikaa, kolmosvaihde katosi, pääsin sen kuitenkin rämpimään läpi.

Toinen alkuerä oli jälleen tuttua “Samppaa”, yhtä ylimääräistä loikkaa lukuun ottamatta. Lähtöpaikka oli ulkoradalta, josta Sami-Matti sai hyvän startin, kiihdytti kärkeen ja meni heti lisälenkille. Kuten Silverstonessakin, yleisö oli hurmiossa ja antoi aplodeja ohituksista.

– Toisessa erässä tapahtui kaiken näköistä. Ulkoradalta hyvä lähtö, ja johdossa ensimmäiseen mutkaan, josta menin lisälenkille. Ajoin muut kiinni ja menin ykköseksi, kunnes kolmannella kierroksella nopeassa vasurissa auto osui monttuun ja hyppäsi radan sivuun ja kaksi kaveria pääsi ohi. Kuittasin heidät kuitenkin aika nopeasti ja voitin lähdön, olisi tullut tosi hyvä aika ilman sitä loikkaa.

Ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen Sami-Matin sijoitus oli kolmastoista, semifinaaleihin pääsee kaksitoista kuljettajaa. Sunnuntaina ajettavien alkuerien merkitys nousi isoksi, kaikki oli vielä auki.

– Hyvällä fiilksellä lähden huomiselle, vauhti on ihan hyvää eikä lähdöissä ole valittamista. Semifinaalipaikka on ihan mahdollinen, Sami-Matti kertoi lauantain kääntyessä kohti iltaa.

Sunnuntaina ajettiin kaksi alkuerää, viikonlopun paras suoritus tuli viimeisessä alkuerässä, siinä Sami-Matti oli neljäs. Semifinaalissa lähtöpaikka oli takarivistä.

– Kolmannessa alkuerässä ajoin lisälenkillä leveäksi. Takarengas oli saanut osumaa ja oli vinossa, perä lähti alta enkä ehtinyt korjaamaan. Viimeinen erä meni sitten hyvin, ajoin lähtöni toiseksi ja olin koko porukan neljänneksi nopein. Semiin lähdettäessä tiesin että tulee olemaan vaikeaa, koska lähtöpaikka oli takarivistä. Ei auttanut vaikka miten yritti ponnistaa sieltä takaa, neljänneksi tulin joten vielä jäi tavoite, eli finaalipaikka saavuttamatta. Seitsemäs sija oli kuitenkin työvoitto hankalan alun jälkeen, Sami-Matti summaa.

Seuraavan kerran Sami-Matti kilpailee jo ensi viikonloppuna Honkajoella, kun RX Academy-sarja saapuu ensi kertaa tällä kaudella Suomeen.

Teksti: Toni Lönnroos

Rallicrossin MM-kausi jatkuu, Sami-Matti Trogenin suuntana Hell

Sami-Matti Trogen kahdeksanneksi Silverstonessa RX2-debyytissaan

Sami-Matti Trogen ajaa Silverstonessa uransa ensimmäisen RX2-luokan rallicrosskilpailun

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla