Jesse Kallio. Jan Kåre Rafoss / iRafoss

Rallicrossin EM-sarjassa Super1600-luokka tekee tulevana viikonloppuna paluun reilun kuukauden mittaiselta kilpailutauolta, kun Norjan Hellissä ajetaan kauden kolmas osakilpailu. Suomalaista SET Promotion -tiimiä edustava Jesse Kallio lähtee metsästämään Norjasta kauden ensimmäistä finaalipaikkaa.

Lähtötilanne Jesse Kalliolle tulevaan Norjan kilpailuun on siinä mielessä erilainen kuin aiemmin tänä vuonna, että nyt alla on pidempi kilpailutauko, ajettiinhan EM-sarjan Super1600-luokan edellinen osakilpailu Portugalissa huhtikuun viimeisenä viikonloppuna. Kevään aikana Kallio ehti kilpailujen ja testiajojen puitteissa tottua jo huomattavasti kiireisempään rytmiin.

– Onhan tämä tosiaan siinä mielessä erilaista, että keväällä ne kaksi EM-sarjan ensimmäistä osakilpailua olivat sen verran lähekkäin toisiaan. Edellisen kerran olen istunut kilpa-autossa Portugalissa semifinaalilähdössä reilu kuukausi sitten. Odottavat on taas fiilikset sen suhteen, että pääsee lähtöviivalle, tänään torstaina 19 vuotta täyttävä Kallio toteaa.

Ja kun tässä kohtaa puhutaan EM-sarjassa käytössä olevasta kilpa-autosta, niin kyseessä on SET Promotion -tiimin rakentama ja kehittämä Renault Twingo. Pari viikkoa sitten SM-sarjan kauden avausosakilpailussa Tampereen Kaanaassa Kallio kilpaili oman tiiminsä Opel Corsalla Autokrossi-luokassa, mutta ne ajot päättyivät tekniikkamurheiden seurauksena jo perjantain vapaisiin harjoituksiin. Myös EM-sarjassa Kalliolla oli kevään kilpailuissa epäonnea ja nyt tauolla onkin ollut aikaa pohtia ja kerrata mennyttä alkukautta.

– Erilaisia kilpailutilanteita olen lähinnä käynyt läpi, incar-videoita katsellut, että missä pystyisi vielä parantamaan. Vauhtiini olen ollut tyytyväinen ja varsinkin Portugalissa kierrosajat olivat ihan kärkiluokkaa. Myös autoon olin tyytyväinen, löydettiin hyvät säädöt. Nyt uudella “attackilla” kohti kesän kilpailuja, Kallio korostaa.

“Ehdottomasti finaalipaikkaa lähdetään hakemaan”

Viikonlopun kilpailunäyttämö Norjan Hellissä on ehdottomasti yksi rallicrossin legendaarisimmista radoista, jonne joka vuosi saapuu paikalle tuhansia ja taas tuhansia ihmisiä todistamaan hienoa tapahtumaa ja tunnelma on todellakin ainutlaatuinen.

– Kyllähän se mieltä lämmittää aina, että on paljon katsojia paikalla. Tottakai se tuo fiilistä lisää, Kallio hehkuttaa.

Kallio ei aiemmin ole Hellin radalla kilpaillut, joten perjantain vapaat harjoitukset ovat jälleen kerran tärkeässä roolissa ennen lauantaina käynnistyviä alkueriä.

– Sama tilanne oli myös Portugalissa, missä en Norjan tavoin ollut aiemmin ajanut. Vapaiden harjoitusten kautta pääsin siellä hyvin sisään radan saloihin ja siihen miten sitä ajetaan. Sitä kautta uskon, että aika nopeasti pystyn sopeutumaan Norjankin rataan, Kallio vakuuttaa.

Ennen Norjaan matkustamista Kallio on myös käynyt läpi Hellin rataa videoiden kautta, joiden avulla pystyy jo muodostamaan sen ensimmäisen käsityksen, ennen kuin takana on yhtään varsinaista kierrosta ratin takana.

– Hell vaikuttaa todella nopealta radalta. Jouheita mutkia, ei mitään älyttömän tiukkoja. Lisälenkki on makea, sinne mennään vauhdilla sisään, Kallio kuvailee.

Kauden avausosakilpailussa Espanjassa vauhti olisi riittänyt vähintään semifinaalipaikkaan, mutta moottoririkko viimeisessä alkuerässä päätti Kallion kilpailun. Portugalissa Kallio eteni semifinaaleihin ja taisteli tiukasti finaalipaikasta, mutta jäähdyttimeen pakkautunut hiekka aiheutti moottorin lämpenemisen sillä seurauksella, että Kallio joutui ajamaan auton radan varteen ennen viimeistä kierrosta. Joko nyt kolmas kerta toden sanoo?

– Ehdottomasti finaalipaikkaa lähdetään Norjasta hakemaan. Se on ensimmäinen tavoite. Sitten finaalissa niin korkealle kuin vain mahdollista. Olisihan se hienoa seistä päivän päätteeksi palkintokorokkeella. Tiedetään, että vauhti riittää aina voittoon asti, Kallio päätti.

Ensimmäiset ja toiset alkuerät Norjassa ajetaan lauantaina. Kolmannet ja neljännet alkuerät, semifinaali sekä finaali ovat ohjelmassa sunnuntaina.

Teksti: Jari Hotti, Jesse Kallio Racingin tiedottaja

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.