Rallicrossin MM-sarja jatkuu viikonloppuna Norjassa. Kuva: GRX TANECO

Tällä hetkellä juuri kärkikolmikon takana valmistajien MM-pisteissä majaileva GRX TANECO -tiimi matkaa Norjaan täynnä kunnianhimoa. Niclas Grönholm on jo selvittänyt tiensä finaaliin sekä Espanjassa että Britanniassa ja on parhaillaan kuljettajien MM-pisteissä sijalla 7.

GRX TANECO -tallin alkukausi on sujunut uskomattoman hyvin kilpailussa tehdastalleja vastaan. Niclas Grönholmin finaalipaikka Silverstonessa oli jo kauden toinen, kun osakilpailuja on takana yhteensä neljä. Viime talvena suunniteltu i20 Supercar -auto on tullut kisa kisalta paremmaksi, ja sillä pystytäänkin kilpailemaan sijoituksista MM-sarjan parhaita autoja vastaan.

Innokkaina vahvistamaan asemaansa kärkijoukossa, GRX TANECO -tallin kuljettajat Niclas Grönholm ja Timur Timerzyanov ovat työskennelleet tiiviisti insinöörien kanssa parantaakseen tiimin i20 Supercar -autojen säätöjä kaikille mahdollisille ratapinnoille ja kaikkiin keliolosuhteisiin sopivammiksi.

Hellin rallicrossrata sijaitsee Keski-Norjassa, lähellä Trondheimia. Tähän aikaan vuodesta sää on leuto – lämpötila aamuisin n. +7°C ja iltapäivisin n. +19°C. Radasta 63 % on asfalttia ja 37 % soraa. Pituutta on 1,019 km, ja tämänhetkinen rataennätys on 38,246 sekuntia.

Timerzyanov on päässyt Norjassa finaaliin joka kerta vuodesta 2014 lähtien, jolloin MM-sarja alkoi. Mies on myös ajanut siellä kolme palkintopallisijoitusta EM-osakilpailuissa.

”Norjalaiset rakastavat rallicrossia, ja Hellissä on aina ihan mieletön tunnelma. Tämä on yksi suosikkiosakilpailuistamme, ja olenkin luottavainen kuskiemme kilpailukyvyn suhteen. Ero tehdastiimeihin ei ole suuren suuri, mutta niiden viimeisten sekunninkymmenysten puristaminen on rankkaa. Vielä on paiskittava töitä, jos haluamme edistyä edelleen. Tavoitteemme on sama kuin aiemminkin, eli molempien autojen saaminen semifinaaleihin. Suuntaamme Helliin hymyssä suin ja vakaana aikomuksenamme pärjätä hyvin”, tallipäällikkö Jussi Pinomäki sanoo.

”Tunnen oloni aina vain rennommaksi i20 Supercar -autossamme. Edistymme jatkuvasti, ja toivon että saamme selvitettyä sen ’jujun’, jonka avulla pääsemme lähemmäs kärkijoukkoa. Hellin radalla on nousuja ja laskuja. Siellä on mahtava ajaa, jahka löytää itselleen hyvän rytmin. Se ei ole välttämättä suosikkiratani, mutta uskon että automme pärjää siellä hyvin”, i20 Supercarilla ja numerolla 68 kilpaileva Niclas Grönholm sanoo.

”Pidän tosi paljon tästä radasta, ja olen aina ollut nopea Norjassa. Vuonna 2016 olin lähellä napata siellä ensimmäisen MM-osakilpailuvoittoni, mutta finaalissa sattui rengasrikko. Tunnen oloni varmaksi autossa, ja olen valmis taistoon! Tiimi on työskennellyt kovasti tehden parannuksia i20 Supercar -autoihimme, ja nyt mennään täysillä. Olen hyvin optimistinen, enkä malta odottaa pääseväni kisaamaan”, i20 Supercarilla ja numerolla 7 kilpaileva Timur Timerzyanov sanoo.

Norjan osakilpailu näytetään suorana Yle TV2 -kanavalla, sunnuntaina 10.6. klo 15.00 alkaen, suomeksi selostettuna.

Aikataulu
Lauantai 9.6.
10.30 – harjoitukset
12.00 – 1. karsintaerä
15.00 – 2. karsintaerä
Sunnuntai 10.6.
09.30 – lämmittelykierrokset & 3. karsintaerä
13.00 – 4. karsintaerä
16.00 – semifinaalit ja finaali

Kuljettajien MM-pisteet (4/12)
1. Johan Kristoffersson (Volkswagen Polo R) 105 pistettä
2. Sébastien Loeb (Peugeot 208) 91 pistettä
3. Andreas Bakkerud (Audi S1) 83 pistettä
4. Petter Solberg (Volkswagen Polo R) 80 pistettä
5. Mattias Ekström (Audi S1) 80 pistettä
6. Timmy Hansen (Peugeot 208) 71 pistettä
7. Niclas Grönholm (Hyundai i20) 52 pistettä
8. Timmy Hansen (Peugeot 208) 41 pistettä
9. Janis Baumanis (Ford Fiesta) 35 pistettä
10. Timur Timerzyanov (Hyundai i20) 34 pistettä…

Tallien MM-pisteet (4/12)
1. PSRX Volkswagen Sweden 185 pistettä
2. EKS Audi Sport 163 pistettä
3. Team Peugeot Total 162 pistettä
4. GRX Taneco Team 86 pistettä
5. Olsberg MSE 55 pistettä
6. GC Kompetition 54 pistettä

Teksti: GRX TANECO Tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.