Sami-Matti Trogen kisaa viikonloppuna Norjassa. Kuva: Jan Kåre Rafoss

MM-rallicrosskausi jatkuu Norjassa, jossa Sami-Matti Trogen kilpailee uransa toisessa RX2-luokan kilpailussa. Set Promotion -tiimissä ajava Trogen selviytyi edellisessä osakilpailussa Englannin Silverstonessa semifinaaliin. RX2-luokassa ajetaan Ford Fiesta-korisilla, yli 300-hevosvoimaisilla nelivetoisilla turboautoilla.

– Finaalipaikka oli Silverstonessa niin lähellä, eli sitä lähden nyt jahtaamaan. Harmitti, kun se meni sivu suun oikeastaan muiden töppäysten vuoksi. Semifinaalissa kävi niin, että ensin otin kylkikontaktia norjalaisen kanssa, hän veti ilmeisesti herneet nenään ja paukutti seuraavissa mutkissa perään niin, että pyörähdin, ja mun auto oli lopulta melkein keskeytyskunnossa, Trogen kertaa Englannin tapahtumia.

Nuorukainen ei ole ajanut Norjan Hellissä aiemmin, joten perjantain harjoitukset tulevat tarpeeseen.

– Radasta ei ole kokemusta kuskina, olen siellä vain kerran käynyt, olin toissa kesänä katsomassa MM-rallicrossia. Pitää käyttää treeniaika mahdollisimman tarkasti hyödyksi. Uskon, että rata sopii mun ajotyylille, se vaikuttaa olevan sopivan vauhdikas, mutta kuitenkin tekninen. Tarkemmin tiedän sitten treenin jälkeen.

Sami-Matti Trogen oli lähellä finaalipaikkaa Silverstonessa. Kuva: Jan Kåre Rafoss

Kilpailu alkaa lauantaina, iltapäivällä ajetaan kaksi alkuerää. Sunnuntaina vuorossa on kaksi viimeistä alkuerää, semifinaalit ja finaali.

– Silverstonen rata oli rakennettu F1-radalle, nyt ajetaan perinteisemmällä moottoriradalla. Vaikka olikin mahtavaa kisata kymmenien tuhansien katsojien edessä, kyllä tuo aito rata sytyttää. Hyvä, kun sain ensimmäisen kisan nyt ajettua, tiedän millaista on odotettavissa, ja se tuo luottoa Norjan kisaan. Tavoitteeksi asetan pääsyn finaaliin, Trogen paketoi.

Trogenin menoa seurataan aktiivisesti somessa. Tietoja päivitetään alkuerien jälkeen kuljettajan kommenttien kanssa Facebookiin. Yle esittää Supercar-luokan finaalit suorana lähetyksenä sunnuntaina 10.6. klo 15.00 alkaen.

Teksti: Toni Lönnroos / Sami-Matti Trogenin Tiedotus

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.