Riku Tahko ajoi podiumille kauden SM-avauksessa Kaanaassa. Kuva: Jamie Durham / 9mm media

Kaanaan vauhtikeskus keräsi viime viikonloppuna monituhatpäisen yleisön nauttimaan kovatasoisesta rallicross-kauden avauksesta. Riku Tahko taisteli haasteiden sävyttämien alkuerien jälkeen aina finaaliin asti ja siellä porvoolaiskuljettajan onnistunut taktikointi toi lohtua päivään, kun hän ajoi Mininsä Supercar-luokan kolmanneksi.

– Perjantain vapaat harjoitukset menivät rataan tutustuessa, sillä en ollut aikaisemmin ajanut Kaanaan rataa tässä muodossa, Riku Tahko kertaa.

– Vapaiden harjoitusten jälkeen olin kolmanneksi nopein – 0,35 sekuntia kärjestä. Alkuerissä en saanut autoa pomppaamaan viivalta ja jouduin kirjaimellisesti taistelemaan sijoituksista jokaisessa erässä. Keskeytyskin oli lähellä, kun kolmannen alkuerän viimeisellä kierroksella ajoin rataan ilmestyneeseen reikään, vahingoittaen autoni ripustusta. Aamupäivän esitykset riittivät kuitenkin toisen semi-finaalin 2. ruutuun. Semifinaalissa onnistuin lähdössä, mutta sisälinjan tuoman edun turvin ensimmäisestä ruudusta startannut Lautamäki piti kärkipaikkansa. Kovasta taistelusta huolimatta ei ohituspaikkaa löytynyt ja minun oli tyytyminen finaalin toiseen rivin ja ulkolaitaan.

Riku Tahkon päivä oli vaiherikas eikä keskyttäminenkään ollut kaukana. Kuva: Tonigraphs

– Finaalissa lähtöni epäonnistui ja ensimmäisen kurvin jälkeen löysin itseni viitospaikalta. Aikainen jokerikierros mahdollisti minulle kaksi todella nopeaa kierrosta finaalin alkuun. Onnistuneen taktikoinnin avulla pääsin kuin pääsinkin takaisin podium-taistoon mukaan. Kärkikakaksikko Perkiömäki ja Ikonen olivat kuitenkin nopeampia ja päivän päätteeksi minun oli tyytyminen kolmanteen sijaan ja kolmanneksi korkeimpiin SM-pisteisiin.

Kaanaasta jäi parannettavaa kolmen viikon päästä ajettavaan Honkajoen kisaan. Tahko tiimeineen ovat kuitenkin tyytyväisiä kohtalaiseen lopputulokseen kauden avauksesta. Erot pysyivät pieninä, eikä sarjajohtoonkaan ole kuin seitsemän pistettä.

– Kun saamme muutaman yksityiskohdan hiottua kuntoon, olen varma että Honkajoella olemme paremmin mukana voittotaistelussa. Erityiskiitos vielä tiimille, joka laittoi pahasti kolmannessa alkuerässä vaurioituneen auton nippuun, mahdollistaen kilpailuni jatkumisen ja lopulta kolmannen sijan, Tahko päättää.

SM-Rallicross #1 Kaanaa kärkikolmikko:
1. Ari Perkiömäki
2. Mikko Ikonen
3. Riku Tahko

Rallicrossin SM-kausi jatkuu 16.6. Honkajoella.

Teksti: Riku Tahkon Tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla