Niclas Grönholm on nyt kuljettajien MM-pisteissä seitsemäntenä. Kuva: GRX Taneco Team

GRX TANECO -tallin molemmat Hyundai i20 Supercar -autot nähtiin Britannian osakilpailun semifinaaleissa. Niclas Grönholmin matka jatkui vielä finaaleihin saakka – jo toistamiseen tällä kaudella.

  Suomalainen ajoi finaalin viidenneksi vankistaen samalla seitsemättä sijaansa kuljettajien MM-pisteissä.

Juuri ajetun Britannian osakilpailun myötä rallicrossin MM-sarjan kaudesta 2018 on nyt takana yksi kolmasosa. GRX TANECO ja Set Promotion ovat edistyneet hyvin. Tallin molemmat autot selvittivät tiensä semifinaaleihin jo neljännen kerran tänä vuonna, ja Hyundai i20 Supercar nro. 68 eteni Silverstonessa finaaliin saakka. Auto on tullut kisa kisalta paremmaksi, ja kuljettajat esittävät joka kerta aina vaan kypsempiä otteita, parantaen niin lähestymistapaansa ratin takana kuin sitä, miten he suoriutuvat kustakin kisasta.

Niclas Grönholm sijoittui lauantaina ajetussa ensimmäisessä karsintaerässä lupaavasti kuudenneksi ja oli toisen erän jälkeen kokonaistulosissa kahdeksantena. Timur Timerzyanovilla oli vaikeuksia löytää oikeaa vauhtia, mutta mies onnistui silti ajamaan ensimmäisessä erässä kympin sakkiin. Toisessa karsintaerässä hän oli kolmastoista, mikä tarkoitti jäämistä siinä vaiheessa kokonaistulosten sijalle 11. Venäläiskuski olikin hieman pettynyt päiväänsä:

”Ensimmäinen karsintaerä alkoi hyvin, mutta viimeisessä mutkassa tapahtunut virhe sekoitti ajoni. Toinen erä meni penkin alle. En voi väittää olevani tyytyväinen, sillä tavoitteenamme on pärjätä joka kerta edellistä paremmin. En vain pysty pysymään kilpakumppaneidemme huippuvauhdissa. Meillä on vielä paljon tehtävää.”

Sunnuntain tavoite oli selvä: paikka semifinaaleissa, niin lähellä eturiviä kuin mahdollista. Grönholm ajoi sunnuntain karsintaerissään sijoitukset 6 ja 7 varmistaen kahdeksannen sijan kokonaistuloksissa. Se merkitsi semifinaalissa lähtöpaikkaa toisessa rivissä. Timerzyanov puolestaan päätyi starttaamaan semifinaaliin aivan Grönholmin taakse kolmannesta rivistä.

”Minulla kävi tuuri”, Grönholm sanoo semifinaalistaan. ”Timmy Hansenilla oli ongelmia pyörän kanssa, joten nappasin kolmannen sijan ja pääsin finaaliin.”

Viidenneksi semifinaalissaan ajanut Timerzyanov oli silminnähden pettynyt siihen, ettei saavuttanut tavoitteitaan.

”En ole tyytyväinen viikonlopun tuloksiin. Minun pitäisi pystyä ajamaan parempia aikoja ja pystyä olemaan nopeampi. En tiedä mitä tapahtui. Mielestäni panin kaikkeni likoon, mutta huippuvauhtini ei vain ole sitä, mitä sen pitäisi olla. Periksi ei kuitenkaan anneta! Tiedän pystyväni parempaan.”

Finaalissa Niclas Grönholm teki kaikkensa, ja yhdessä vaiheessa näyttikin siltä kuin hän olisi kiinni kolmospaikassa. Lopulta mies joutui kuitenkin tyytymään viidenteen sijaan.

”Annoin ihan kaikkeni. Saavutin Sébastien Loebia, mutta tällä kertaa se ei vain riittänyt. Tein viimeisellä kierroksella pari virhettä, ja jäin ilman palkintopallisijoitusta. Tämä oli meille kuitenkin todella hyvä viikonloppu, ja kauden toinen finaalipaikka on osoitus siitä, miten pitkälle me olemme päässeet. Toki meidän on silti tehtävä vielä paljon töitä auton kanssa.”

”Silverstonen kisa sujui kaiken kaikkiaan todella hyvin”, GRX TANECO:n tallipäällikkö Jussi Pinomäki sanoo.

”Olen hyvin tyytyväinen ja melkoisen ylpeä siitä, mitä tiimimme tänä viikonloppuna saavutti. Olemme menossa oikeaan suuntaan ja tulemme kisa kisalta paremmiksi. Niclas saavutti mahtavia tuloksia Portugalin ja Belgian hankalissa kisoissa. Nyt hän ajoi finaalissa hyvin, ja oli hyvät huippunopeudet. Timur ei Silverstonessa oikein päässyt kunnon vauhtiin, mutta uskon, että se on vain ajan kysymys. Hän alkaa kyllä saada ansaitsemiaan hyviä tuloksia. Tämä on ollut vaikeaa aikaa, kisa toisensa jälkeen, eikä meillä ole ollut aikaa keskittyä auton kehittämiseen. Toivottavasti pystymme tekemään vähän enemmän töitä sen eteen ennen Norjan osakilpailua, jotta olisimme vieläkin kilpailukykyisempiä ja pääsisimme jatkamaan tätä hyvää kehitystä.”

MM-sarja jatkuu jo vajaan kahden viikon kuluttua kauden viidennen osakilpailun merkeissä, Hell-Lanken radalla Norjassa. Kyseessä on Timerzyanovin suosikkirata, jossa mies totta kai toivoo menestyvänsä.

Rallicrossin MM-sarja – Silverstone, Iso-Britannia – 4. osakilpailu
1. Johan Kristoffersson 4:00.899
2. Andreas Bakkerud 4:01.758
3. Sébastien Loeb 4:02.245
4. Mattias Ekström 4:02.848
5. Niclas Grönholm 4:04.731
6. Kevin Hansen 4:30.882
 
Kuljettajien MM-pisteet – Rallicrossin MM-sarja 2018 (osakilpailu 4/12)
1. Johan Kristoffersson – 105 pistettä
2. Sébastien Loeb – 91 pistettä
3. Andreas Bakkerud – 83 pistettä
4. Petter Solberg – 80 pistettä
5. Mattias Ekström – 80 pistettä
6. Timmy Hansen – 71 pistettä
7. Niclas Grönholm – 52 pistettä
8. Timmy Hansen – 41 pistettä
9. Janis Baumanis – 35 pistettä
10. Timur Timerzyanov – 34 pistettä

Tallien MM-pisteet – Rallicrossin MM-sarja 2018 (osakilpailu 4/12)
PSRX Volkswagen Sweden – 185 pistettä
EKS Audi Sport – 163 pistettä
Team Peugeot Total – 162 pistettä
GRX Taneco Team – 86 pistettä
Olsbergs MSE – 55 pistettä
GC Kompetition – 54 pistettä

Teksti: GRX Taneco Team Tiedotus

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.