GRX Taneco -tallin molemmat Hyundai i20 -autot ovat päässeet semifinaaleihin kauden kaikissa kolmessa aiemmassa osakilpailussa, ja Britannian kisasta toivotaankin nyt vielä parempaa tulosta. Kuva: GRX Taneco Tiedotus

GRX Tanecon lähtiessä mukaan rallicrossin MM-sarjaan tallissa tiedettiin, että kauden ensimmäiset kisat tulisivat olemaan eräänlainen oppimisprosessi.

Yksityistalli on kuitenkin ylittänyt odotukset, sillä sen molemmat i20 Supercar -autot ovat selvittäneet tiensä semifinaaleihin kauden kolmessa ensimmäisessä osakilpailussa – rajusti muuttuvista keliolosuhteista ja äärimmäisen kovatasoisista, suurten autovalmistajien tukemista kilpakumppaneista huolimatta. 

Britannian osakilpailu, johon osallistuu yhteensä 25 autoa, käydään radalla jota ei ole vielä käytetty muuhun kuin ennen kuluvan kauden alkua ajettuihin testeihin. Silverstonen upouusi, 972 metriä pitkä rallicrossrata on kauden tähän mennessä lyhyin. Radasta 60 % on soraa ja 40 % asfalttia. Silverstonessa järjestetään viikonloppuna myös Speedmachine Festival -tapahtuma, jossa on yleisölle paljon nähtävää ja koettavaa, kuten esimerkiksi ajosimulaattoreita, driftingiä, ajonäytöksiä, konsertteja sekä paljon muuta!

”Olemme todella innoissamme kauden neljännestä osakilpailusta Silverstonen kaltaisessa legendaarisessa paikassa. Mukana on 25 supercar-autoa, joten taso on todella kova. Meidän tavoitteenamme on hienosäätää kaikki pienetkin yksityiskohdat, jotta voimme jatkaa kehityskulkua ja edistymistämme. Olemme Belgian osakilpailun jälkeen tarkastelleet siellä kohtaamiamme vaikeuksia ja koittaneet tehdä parannuksia. Kun kisassa on mukana 25 autoa, niin virheisiin ei ole varaa, jos haluaa päästä semifinaaleihin. Ihanteellinen tilanne olisi tietysti napata myös kaksi finaalipaikkaa”, tallipäällikkö Jussi Pinomäki sanoo.

”Emme pystyneet osallistumaan Silverstonen testeihin ennen kauden alkua, toisin kuin kilpailijamme, joilla onkin nyt siinä mielessä hienoinen etulyöntiasema meihin nähden. Olen kuitenkin luottavaisin mielin ja varma siitä, että pystymme Briteissä hyvään suoritukseen. Belgian tulokset eivät tyydyttäneet, mutta olemme menossa oikeaan suuntaan. Luottamus autoon lisääntyy koko ajan, mutta tehdastiimien kanssa taisteleminen voi olla vaikeaa. Tavoitteena on tietysti paikka finaalissa, ja sitä ennen pitäisi päästä semifinaaleihin – mielellään eturiviin, jotta saisimme parhaat mahdollisuudet hyvän tuloksen saavuttamiseen”, i20 Supercarilla ja numerolla 68 kilpaileva Niclas Grönholm sanoo.

”Olen hieman huolissani, sillä vielä ei ole varmaa voinko osallistua kisaan. Odotan yhä viisumiani. Toivottavasti kaikki järjestyy ja pääsen ajamaan Silverstonessa. Olen valmis, enkä malta odottaa radalle pääsyä! Britannian osakilpailu on aina ollut vaikea kisa minulle, mutta nyt ollaan upouudella radalla, mikä tarkoittaa uusia mahdollisuuksia. Lähdemme kisaan toki hieman altavastaajina, koska emme pystyneet ottamaan osaa Silverstonen testeihin ennen kauden alkua. Teemme silti kaikkemme, jotta saisimme haluamamme tuloksen”, i20 Supercarilla ja numerolla 7 kilpaileva Timur Timerzyanov sanoo.

Kolmen ajetun osakilpailun jälkeen GRX Taneco on tallien MM-pisteissä neljäntenä ja Niclas Grönholm ja Timur Timerzyanov puolestaan ovat kuljettajien MM-pisteissä seitsemäntenä ja kymmenentenä.

Britannian osakilpailu näytetään suorana Yle TV2 -kanavalla, sunnuntaina 27.5. klo 16.00 alkaen, suomeksi selostettuna.

Aikataulu                                                                    
Perjantai 25.5.
16.45 – 19.00 – harjoitukset
Lauantai 26.5.
12.00 – lämmittelykierrokset
14.06 – 1. karsintaerä
18.51 – 2. karsintaerä
Sunnuntai 27.5.
11.15 – lämmittelykierrokset
12.00 – 3. karsintaerä
13.45 – 4. karsintaerä
15.15 – kuljettajien nimikirjoitustenjakotilaisuus
17.00 – semifinaalit ja finaali

Kuljettajien MM-pisteet(3/12)
1. Johan Kristoffersson – 75 pistettä
2. Sébastien Loeb – 66 pistettä
3. Petter Solberg – 65 pistettä
4. Andreas Bakkerud – 61 pistettä
5. Timmy Hansen – 59 pistettä
6. Mattias Ekström – 59 pistettä
7. Niclas Grönholm – 37 pistettä
8. Janis Baumanis – 32 pistettä
9. Guerlain Chicherit – 27 pistettä
10. Timur Timerzyanov – 27 pistettä

Tallien MM-pisteet(3/12)
1. PSRX Volkswagen Sweden – 140 pistettä
2. Team Peugeot Total – 125 pistettä
3. EKS Audi Sport – 120 pistettä
4. GRX Taneco – 64 pistettä
5. GC Kompetition – 42 pistettä
6. Olsbergs MSE – 41 pistettä

Teksti: GRX Taneco Tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla