Kouvolan legendaarisella Tykkimäen rallicross-radalla on tarjolla elokuun lopussa kirjaimellisesti superkattaus, kun tulessa ovat niin SM- kuin RallyX Nordic -sarja. Kuva: AKK/Toni Ollikainen

Rallicrossin SM-sarja saa tänä vuonna komean päätöksen Kouvolan Tykkimäen radalla, kun elokuun 25.

-26. päivä areenalla toisistaan mittaa ottavat sekä SM-sarjan että Pohjoismaisen RallyX Nordic -sarjan huippukuljettajat.

Suomessa on pitkät perinteet rallicrossin kansainvälisille kisoille, joskin viimeksi sellainen on järjestetty neljä vuotta sitten juurikin Kouvolassa. Nyt tuo tauko päättyy Rallycross Festival Kouvola -tapahtuman myötä.

– Olemme järjestäneet aiemmin sekä EM- että MM-kisoja täällä ja meillä on kansainvälisten suurtapahtumien järjestämiseen paljon tietotaitoa, joten nyt halusimme tuoda pohjoismaista väriä kotimaahan. Mahdollisesti tästä aukenee tietä jälleen myös muihin arvokisoihin tulevaisuudessa. Suomalaiset kuljettajat ja fanit pääsevät nyt toden teolla mittaamaan naapurimaiden tasoa tässä lajissa, kertoo tapahtuman promoottori, kehityspäällikkö Sami Heiskanen autourheilun lajiliitto AKK:sta.

Yhteistyö RallyX Nordic -sarjan ja Kouvolan kaupungin kanssa ovat sujuvoittaneet kilpailun järjestelyjä ja tapahtumasta on tulossa laadukas koko perheen viihdeviikonloppu.

– RallyX Nordic -sarjan järjestäjien kanssa ollaan oltu samalla sivulla alusta lähtien ja he ovat ilmaisseet halunsa tulla tänne, koska osaamme tehdä huipputapahtumia. Lisäksi kun siellä on oikeasti kovia kuskeja, eli mistään farmisarjan laivaamisesta meren yli ei ole kyse. Lisäksi täytyy erikseen kiittää Kouvolan kaupunkia saumattomasta yhteistyöstä ja myötämielisestä suhtautumisesta tähän tapahtumaan. Rata on osoittanut omalta osaltaan toimivuutensa isommissakin kisoissa, joten olen varma, että jälleen sekä kuskit että yleisö ovat Rallycross Festival Kouvolasta todella innoissaan, Heiskanen hehkuttaa.

Paluu 80-luvun kulta-aikoihin

Kaksipäiväinen tapahtuma alkaa lauantaina jo kunnon tohinalla, sillä radalla nähdään niin Autokrossi-, SRC- kuin Crosskart-luokatkin. Sunnuntai taas on täynnä lajin kruununjalokiviä, supertehokkaita SuperCareja. Lisäksi sunnuntaina nähdään rallicrossin nuoria tähtiä vilisevä RX Academy sekä Supercar Lites -luokka.

– Sunnuntai on todellinen superpäivä, ja silloin Kouvolaan kannattaa tulla vaikka merten takaa. Meillä on viivalla jopa 30 SuperCaria ja Euroopan kovimmat kuskit eli nyt palataan niihin 80-luvun lajin kulta-aikoihin ja odotamme, että fiilis on sama kuin Ahvenistolla aikoinaan, kun katsomoonkaan ei meinannut mahtua, Heiskanen hymyilee.

Jo kovaksi tiedetty suomalaiskuljettajien kaarti saa vastaansa Ruotsin ja Norjan huippukuljettajat, joista yksi kenties mielenkiintoisimmista nimistä on Oliver Solberg.

– Oliver nähdään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa ajamassa. Ja kuka ties, ehkä hänen isänsäkin, suomalaisten hyvin tuntema Petter innostuu myös Kouvolan kurveista, Heiskanen spekuloi lopuksi.

Rallycross Festival Kouvola järjestetään Kouvolan Tykkimäen radalla 25.-26. elokuuta. Lisätietoja tapahtumasta julkaistaan Rallicrossin SM-sivustolla toukokuun lopussa ja pitkin kesää.

Teksti: AKK/Viestintä

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla