Henri Haapamäki (vas.) ja Toni Niemi. Kuva: AKK/Toni Ollikainen

Kun rallicrossin SM-kausi käynnistyy ja taistelu mestaruuksista alkaa, on luvassa vauhtia ja ryminää heti Kaanaan avausosakilpailusta lähtien. SuperCar, SRC, Autokrossi sekä Crosskart -luokkien lisäksi mukana nähdään myös jo viime kaudelta tuttu RX Academy, joka tuo kansainvälistä väriä kotimaan karkeloihin aina Australiasta ja Uudesta-Seelannista asti.

Jo ennakkoon erittäin mielenkiintoisen sarjan avausosakilpailun isäntänä toimii Kaanaa Center 26. toukokuuta, jonka jälkeen jatketaan 16. kesäkuuta Honkajoella. Täysin uutena näyttämönä tällä kaudella toimii Jurvan Botniaring, jossa ajetaan kauden kolmas osakilpailu 7. heinäkuuta. Kauden neljäs osakilpailu kisataan Jalasjärven moottoriradalla 11. elokuuta ja kausi huipentuu viime vuoden tapaan Kouvolan legendaarisella Tykkimäen moottoriradalla 25.-26. elokuuta. Tänä vuonna kauden päätöskilpailusta päästään nauttimaan kokonaiset kaksi päivää, sillä SM-sarjan sekä RX Academyn ohessa viikonloppuna ajetaan myös RallyX Nordic -sarjan kauden viides osakilpailu.

Rallicrossin SM-sarjan tuoreen lajipäällikkö Juho Ketosen mielestä rallicross voi Suomessa hyvin, ja koko ajan ollaan menossa parempaan suuntaan. Ketonen ennakoikin, että tuleva kausi tulee olemaan uusien kuljettajien sekä autojen myötä erittäin mielenkiintoinen.

– Hieno nähdä, että esimerkiksi tällä kaudella mukana on yksi maailmaa nähnyt paluumuuttaja, kun Riku Tahko ajaa koko SM-sarjan. Myös SRC-luokka on omalla tavallaan uusiutunut ja kehitystyötä on tehty paljon. Siellä on todella huimia autoja, niin kuin myös Autokrossissa. Suomalaiset on kovia autonrakentajia ja varmasti tulee olemaan hienoja kilpailuja tänä vuonna, lajipäällikkö Ketonen lupaa.

– Mielenkiinnolla odotan, mitä kuljettajat on uudesta Botniaringin osakilpailusta mieltä, ja miten se toimii rallicross-näyttämönä. Kisajärjestäjät ovat tehneet suuren työn, joten täytyy nostaa hattua heille. Se on hienoa, että meillä on innokasta porukkaa järjestämässä näitä kisoja.

Tänä vuonna Kouvolan Tykkimäellä nähdään todellinen kauden huipennus, kun RallyX Nordic -sarja tuo liudan pohjoismaisia rallicross-tähtiä kotimaisen yleisön eteen. Kilpailuun on odotettavissa ennätysmäärä SuperCar -luokan autoja, joten luvassa on varmasti hieno ja jännittävä spektaakkeli SM-kauden päätteeksi.

– Mielenkiintoinen tapahtuma tulee olemaan Kouvolassa, kun sinne saadaan skandinaavista menoa RallyX Nordic -kisan merkeissä. Olisi mahtava juttu, jos saataisiin jopa 30 SuperCar -autoa viivalle. Uskoisin, että ratkaisuja saadaan odottaa ihan sinne viimeiseen kisaa asti, Ketonen sanoo.

– Toivotaan myös, että päästään nauttimaan erinomaisista keleistä läpi kauden, jotta saataisiin ihmiset liikkeelle. Kuljettajat ja kalusto on huippuluokkaa, joten sen pitäisi miellyttää kaikkien rallicross-himoa. Tule paikalle ja nauti.

Teksti: Taneli Niinimäki / SM Rallicross Tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla