Jere Kalliokoski oli Belgian EM-rallicrossissa kymmenes. Kuva: G-Fors/McKlein

Rallicrossin EM-kauden toinen osakilpailu ajettiin Belgiassa Circuit Jules Tachenyn radalla. Alahärmäläinen Jere Kalliokoski oli asettanut tavoitteekseen nousta palkintokorokkeelle. Kauden ensimmäinen osakilpailu ajettiin Barcelonassa, siellä Kalliokoski ei saanut lähtöjä onnistumaan ja jäi ilman semifinaalipaikkaa.

Ennen Belgian osakilpailua ajettiin Ranskassa testit, joissa painotettiin lähtöjä. Kauden toinen osakilpailu oli noussut avauskilpailun epäonnistumisen jälkeen entistäkin tärkeämmäksi.

– Yli kymmenen starttia, pääsin yhteisymmärrykseen auton kanssa ja sain varmuutta lähtöihin. Kyllä homma on niin, että toista konttaamista ei voi tulla, Mettetissä pitää onnistua, Kalliokoski kertoo testin jälkeen.

Perjantaina Belgiassa ajettiin harjoituksia, niiden jälkeen Kalliokoski oli tyytyväinen mutta myös vähän mietteliäs.

– Olin siinä kympin hujakoilla. Lähdöt menivät ihan hyvin, mutta ensimmäiseen mutkaan pitää keksiä jotain, en saanut sitä onnistumaan niin kuin olisin halunnut.

Sääennuste oli huojunut sateen ja helteen välillä, mutta ensimmäinen kilpailupäivä valkeni aurinkoisena ja lämpimänä, edessä oli kaksi alkuerää.

– Komea aamu, oli mukava herätä ja tulla radalle. Sain hyvän keskittymisen päälle ja olin latautunut ensimmäiseen erään. Lähtö meni hyvin, mutta jäin toiseksi ensimmäisessä kaarteessa, enkä päässyt ohi. Ihan hyvä ajo se oli kuitenkin. Oli kaikin puolin tärkeää saada onnistuminen alkuun. Toinen startti oli tahmeampi, se vähän harmitti koska erässä oli nopeita kavereita mukana ja olisi ollut mahdollista ajaa hyvä aika.

Kalliokosken kokonaistulos kahden alkuerän jälkeen oli kymmenes.

– Hyvää ja huonoa, mutta positiivinen fiilis jäi ja voi hyvillä mielin lähteä nukkumaan, Kalliokoski paketoi lyhyesti lauantain.

Kilpailun päätöspäivä ja kovin urakka oli edessä sunnuntaina. Kalliokosken kymmenes sija oikeuttaisi semifinaaleihin, joihin pääsee kaksitoista eniten pisteitä kerännyttä. Ennen semifinaaleja oli vuorossa kaksi alkuerää, ja taivaalta tuli vettä.

– Toivoin, että pysyisi kuivana, mutta ei auttanut toiveet. Tämä rata menee todella liukkaaksi sateella, ja tuurin merkitys lähdöissä nousee isompaan rooliin, pitää toivoa ettei tule kolarointeja.

Ensimmäinen alkuerä meni kuten Kalliokoski pelkäsi, toinen sujui paremmin.

– Liukasta oli, ja osuin kaverin autoon. Olin erässä yhdeksäs, mutta sain sanktiota kahdeksan sekuntia ja sijoitus putosi. Sitten, voisin sanoa viimeinkin, sain homman natsaamaan. Starttasin keskiradalta hyvin matkaan neljännessä erässä, pääsin ajamaan omaa ajoa ja voitin, koko erässä olin kolmas.

Kalliokoski oli neljän alkuerän jälkeen kahdeksantena ja lähtöpaikka oli semifinaalin toisesta rivistä.

– Sain hyvän startin ja nousin kolmanneksi, mutta sitten kaveri tökkäsi ja meni ohi. Toisen kierroksen jälkeen alkoivat jarrut hävitä, sitten oikutteli vaihdelaatikko toiseksi viimeisellä kierroksella. Maaliin tulin viidentenä, ja se oli aika hurja hetki. Ei ollut jarruja, onneksi käsijarru toimi ja sain auton pyöräytettyä ja vältin erittäin ison kolarin.

– Oli tärkeää, että sain onnistumisia tähän kisaan. Toki harmitti ihan älyttömästi kun finaalipaikka meni ohi suun, mutta nyt tiedän mihin pystyn. On luottavainen mieli ja vähän uhoakin, kun odottelen Höljesiä, Kalliokoski päättää.

AL-Härmää edustava Kalliokoski oli Belgiassa kymmenes. Seuraava osakilpailu ajetaan Ruotsin Höljesissä kesä-heinäkuun vaihteessa.

Teksti: Toni Lönnroos

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla