Rallicrossin MM-sarja jatkuu viikonloppuna Mettetin radalle Belgiassa, Kuva: GRX TANECO

GRX TANECO -talli on aloittanut kauden menestyksekkäästi. Kahdessa ensimmäisessä kisassa tiimin molemmat Hyundai i20 Supercar -autot ylsivät semifinaaleihin, ja Espanjan osakilpailussa Niclas Grönholm ajoi finaalissa saakka.

Seuraavaksi suomalaistalli suuntaa tulevaksi viikonlopuksi Mettetin radalle Belgiaan, jossa Grönholm ja Timerzyanov tavoittelevat korkeita sijoituksia kuudentoista kilpailijan joukossa.

GRX TANECO -tallin ja SET Promotionin kehittämät i20 Supercar -autot tulevat kisa kisalta paremmiksi. Grönholm ja Timerzyanov ovat tehneet töitä tiiviissä yhteistyössä tallin teknisen henkilökunnan kanssa niin kuivalla kuin sadekelillä – ja jopa Portugalin lumisissa olosuhteissa – hioakseen autoa aina vain paremmaksi. i20 Supercarhan teki ensiesiintymisensä vain muutama kuukausi sitten.

Kaudesta on ajettu nyt kaksi osakilpailua, ja GRX TANECO on tallien MM-pisteissä neljäntenä. Edellä on kolme tehdastallia.

1 149 metriä pitkä Mettetin rata sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä Ranskan rajalta. Radasta 61 prosenttia on asfalttia ja 39 prosenttia soraa. Tämänhetkinen kierrosennätys on 38,074 sekuntia.

”Alkukauden osakilpailut ajetaan lähellä toisiaan, mutta olemme silti löytäneet aikaa työstää autoja ja hyödyntää oppimiamme asioita. Teemme parannuksia i20 Supercareihimme Niclaksen ja Timurin antaman palautteen perusteella. Espanjan kisan finaalipaikka osoittaa, että auto on hyvin suunniteltu. Tiimi on todella motivoitunut – toivottavasti näemme kovan työmme tulokset nyt Belgian osakilpailussa”, tallipäällikkö Jussi Pinomäki sanoo.

”Jotta olisimme kilpailukykyisiä Belgiassa, meidän on löydettävä oikea tahti oikeilla säädöillä. Rata on kuin rallin erikoiskoe. Meillä ei ole tähän kauden kolmanteen osakilpailuun mitään tiettyä tavoitetta. Haluamme vain parantaa suoritustamme ja välttää virheitä. Jos onnistumme siinä, voimme päästä taas finaaliin”, i20 Supercarilla ja numerolla 68 kilpaileva Niclas Grönholm sanoo.

”Mettet on kaunis paikka ja siellä on mahtava tunnelma. Lähtösuora on todella lyhyt ja se päättyy tiukkaan oikeaan mutkaan. Loppuosa radasta on jännä hyppyineen ja shikaaneineen. Tiimimme on hyvällä mallilla Portugalin jälkeen. Meillä on hyvä henki. Olen optimistinen ja odotan innolla radalle pääsyä. Lähdemme hyökkäämään ja aiomme saalistaa paljon pisteitä”, i20 Supercarilla ja numerolla 7 kilpaileva Timur Timerzyanov sanoo.

Viime vuonna sekä Timerzyanov että GRX-tallin väreissä ajanut Grönholm ylsivät Mettetin kisassa semifinaaleihin.

Aikataulu
Lauantai 11.5.
10.30 – harjoitukset
12.00 – 1. karsintaerä
14.40 – 2. karsintaerä
Sunnuntai 12.5.
09.30 – lämmittelykierrokset
11.00 – 3. karsintaerä
13.00 – 4. karsintaerä
16.00 – semifinaalit ja finaali

Kuljettajien MM-pisteet (2/12)
1. Johan Kristoffersson (Volkswagen Polo R) 53 pistettä
2. Andreas Bakkerud (Audi S1) 44 pistettä
3. Petter Solberg (Volkswagen Polo R) 43 pistettä
4. Sébastien Loeb (Peugeot 208) 39 pistettä
5. Mattias Ekström (Audi S1) 36 pistettä
6. Timmy Hansen (Peugeot 208) 36 pistettä
7. Niclas Grönholm (Hyundai i20) 28 pistettä
8. Janis Baumanis (Ford Fiesta) 22 pistettä
9. Guerlain Chicherit (Renault Mégane) 20 pistettä
10. Timur Timerzyanov (Hyundai i20) 17 pistettä

Tallien MM-pisteet (2/12)
1. PSRX Volkswagen Sweden 96 pistettä
2. EKS Audi Sport 80 pistettä
3. Team Peugeot Total 75 pistettä
4. GRX Taneco Team 45 pistettä
5. GC Kompetition 32 pistettä
6. Olsberg MSE 29 pistettä

Belgian osakilpailu näytetään suorana Yle TV2 -kanavalla, sunnuntaina 13.5. klo 15.00 alkaen, suomeksi selostettuna.

Teksti: GRX TANECO Tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.