Jesse Kallio. Kuva: Jan Kåre Rafoss / iRafoss

Rallicrossin EM-sarja käynnistyi pari viikkoa sitten Barcelonasta, Espanjasta. Kilpailutahti on tiivis, sillä kauden toinen osakilpailu ajetaan jo tulevana viikonloppuna Montalegressa, Portugalissa. SET Promotion -tiimin Jesse Kallio tavoittelee finaalipaikkaa Super1600-luokassa.

Jesse Kallion, 18, kauden avausosakilpailu Barcelonassa kulki nousujohteisissa merkeissä. Ajat ja sijoitukset parantuivat alkuerien edetessä, mutta jo varmalta näyttänyt semifinaalipaikka karkasi kuitenkin viimeisessä alkuerässä tulleeseen moottoririkkoon. Lopputuloksissa Kallion sijoitus oli 15. ja siitä pistetaulukkoon tuli kaksi EM-pistettä.

Parin viikon kilpailutauon aikana ajamaan Kallio ei ehtinyt, mutta kaikenlaista muuta ohjelmaan kuitenkin mahtui.

– Kävin pyörähtämässä RX Academyn leirillä ja moikkaamassa vanhoja sekä mukaan tulleita uusia kuljettajia. Muuten tauko on mennyt henkisen puolen valmistautumisessa tulevaan kilpailuun. Lisäksi jonkun verran olen katsellut videoita edellisten vuosien kisoista, että miten Portugalissa on mennyt ja miltä rata näyttää, Kallio taustoittaa.

Siinä missä Barcelonassa ajettiin Formula 1 -radan päälle rakennetulla väliaikaisella rallicross-radalla, niin Portugalissa onkin sitten vuorossa se perinteisempi kiinteä rallicross-rata.

– Tykkään erityisesti juuri näistä perinteisistä radoista. Rata vaikuttaa nähdyn perusteella aika nopealta ja jouhevalta, ei ole ihan tiukkoja neulansilmämutkia. Luulen, että voi olla ihan minun mieleinen rata, kun pääsee ensimmäiset treenit ajamaan, Kallio kuvailee.

Aivan kuten kauden avausosakilpailussa nähtiin, niin Super1600-luokassa taistelu semifinaalipaikoista on todella tiukkaa ja 12 parhaan joukkoon selviytyäkseen tasaisuus alkuerissä on kaiken a ja o.

– Samat kuljettajat on taas mukana ja nyt on jo käsitystä siitä, että millaista vauhtia ne menee. Tasaista siellä on varmasti jälleen, mukana on kovia kuljettajia ja ei vielä erottunut selkeästi yhtä, tai kahta sellaista kuljettajaa jotka olisi edellä muita. Kaikkien kanssa saa olla tarkkana, kun niitä vastaan ajaa, Kallio muistuttaa.

Barcelonassa ajettiin avauspäivänä lauantaina sadesäässä, mutta sunnuntaina rata oli kuiva. Kallio toivoo Portugalin kilpailuviikonlopulle kuivaa keliä.

– Barcelonassa kuivalla kelillä meidän vauhti oli hyvällä tasolla. Voi tosin olla, että sadetta on luvassa, mutta vuoristoinen paikka kun on, niin ei aina oikein tiedä millaista säätä milloinkin on tiedossa. Semifinaalit on ensimmäinen tavoite ja totta kai tavoite on myös edetä aina finaaliin asti ja saada sieltä hyvä sijoitus, Kallio päätti.

Super1600-luokan ensimmäiset sekä toiset alkuerät ajetaan lauantaina ja kolmannet sekä neljännet alkuerät, semifinaalit ja finaali sunnuntaina. Ilman suurempia aikataulun muutoksia Super1600-luokan finaali on ajettu sunnuntaina Suomen aikaa kello 17.30 mennessä.

Kallion kilpailukausi EM-sarjassa 2018

27.04.-29.04. Montalegre, Portugali
07.06.-10.06. Hell, Norja
30.08.-02.09. Loheac, Ranska
14.09.-16.09. Riika, Latvia
12.10.-14.10. Buxtehude, Saksa

Jesse Kallio Racing verkossa

jessekallioracing.com
facebook.com/jessekallioracing
twitter.com/jkallioracing
instagram.com/jessekallioracing

Teksti: Jari Hotti, Jesse Kallio Racingin tiedottaja

Moottoririkko Jesse Kallion harmina Barcelonan EM-avauksessa

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla