Kauden toinen rallicrossin MM-osakilpailu ajetaan viikonloppuna Portugalissa. Kuva: GRX/McKlein

GRX Taneco -talli jäi vain täpärästi palkintopallisijoitusten ulkopuolelle rallicrossin MM-sarjan kauden 2018 avauskisassa, Espanjassa, ja nyt tiimissä odotetaankin innolla Portugalin Montalegressä ajettavaa kauden toista osakilpailua.

Rallicrossin MM-sarjan kauden 2018 avausosakilpailu ajettiin kaksi viikkoa sitten Espanjassa, Barcelonan radalla, ja koska GRX Taneco -tallin Hyundai i20 Supercar -auto oli tuolloin vielä kehitysvaiheessa, tiimin tavoitteena oli päästä Barcelonassa semifinaaleihin ja kerätä lisäkokemusta. Marcus Grönholmin johtama talli kuitenkin ylitti nuo odotukset reilusti, kun Venäjän Timur Timerzyanov ajoi kisassa yhdeksänneksi ja Niclas Grönholm peräti finaaliin, jossa nuori suomalainen sijoittui lopulta neljänneksi.

GRX Taneco -tiimin kuskien tavoitteena onkin nyt jatkaa hyviä otteitaan Portugalin osakilpailussa, joka ajetaan vain kaksi viikkoa tallin i20 Supercar -autojen neitsytkisan jälkeen.

Montalegren rata sijaitsee muutaman kilometrin päässä Espanjan rajalta ja noin 150 kilometrin päässä Porton kaupungista. 1,010 kilometrin pituisesta radasta 60 prosenttia on asfalttia ja 40 prosenttia soraa. Tämänhetkinen kierrosennätys on 37,802 sekuntia.

”Saimme ihan fantastisen startin tähän kauteen, kun molemmat automme pääsivät semifinaaleihin ja Niclas jopa finaaliin saakka. Työsarkaa on vielä paljon, mutta tämmöisten tulosten saavuttaminen ensimmäisessä kisassa, minimaalisen testimäärän jälkeen, motivoi kyllä kovasti. Odotamme innolla Montalegreä – sekä sitä, että pääsemme jatkamaan tätä hyvää momentumia”, tallin johtaja Marcus Grönholm sanoo.

Niclas Grönholm. Kuva: GRX Taneco

”Tavoitteenani oli päästä semifinaaleihin kauden avauskisassa. Finaali oli hieno bonus, ja voimme olla ylpeitä siitä mitä olemme tähän mennessä saavuttaneet. Tehtävää on vielä paljon, mutta tämä oli loistava startti kauteen, ja se on myös motivoinut meitä kaikkia. Pidän kovasti Montalegren radasta. Se on aika kovavauhtinen, mikä sopii minun ajotyylilleni. Olen ajanut siellä ihan kelvollisia tuloksia, joten odotan innolla kisaviikonloppua ja lähtöviivalle pääsemistä”, i20 Supercarilla ja numerolla 68 kilpaileva Niclas Grönholm sanoo.

”Pääsin kauden avauskisassa hyvin sinuiksi Hyundai i20 Supercarin kanssa. Autossa on paljon sekä tehoja että potentiaalia, ja olen varma että pääsemme sen kanssa vielä podiumille. Minulla on kokemusta Montalegrestä jo muutamalta aiemmalta vuodelta. Se on aika tiukka rata, mikä taas edellyttää aggressiivista ajotyyliä. Kaikki pitävät radan soraosuudesta, jossa pitää vaan vetää luisussa. Tykkään radasta todella paljon, ja tiedän että pystyn Portugalissa hyvään suoritukseen ”, i20 Supercarilla ja numerolla 7 kilpaileva Timur Timerzyanov sanoo.

Viime vuonna Timur Timerzyanov selvitti tiensä Portugalin osakilpailun semifinaaleihin ja Niclas Grönholm ajoi sijalle 13.

Aikataulu
Lauantai 28.4.
15.30 – 1. karsintaerä
17.00 – 2. karsintaerä
Sunnuntai 29.4.
12.20 – 3. karsintaerä
14.00 – 4. karsintaerä
17.00 – semifinaalit ja finaali

Kuljettajien MM-pisteet (1/12)
1. Johan Kristoffersson (Volkswagen Polo R) 27 pistettä
2. Petter Solberg (Volkswagen Polo R) 24 pistettä
3. Andreas Bakkerud (Audi S1) 20 pistettä
4. Mattias Ekström (Audi S1) 19 pistettä
5. Niclas Grönholm (Hyundai i20) 18 pistettä
6. Timmy Hansen (Peugeot 208) 16 pistettä
7. Sébastien Loeb (Peugeot 208) 14 pistettä
8. Janis Baumanis (Ford Fiesta) 12 pistettä
9. Timur Timerzyanov (Hyundai i20) 11 pistettä
10. Robin Larsson (Ford Fiesta) 11 pistettä

Tallien MM-pisteet (1/12)
1. PSRX Volkswagen Sweden 51 pistettä
2. EKS Audi Sport 39 pistettä
3. Team Peugeot Total 30 pistettä
4. GRX Taneco Team 29 pistettä
5. GC Kompetition 17 pistettä
6. Olsberg MSE 14 pistettä

Teksti: GRX Taneco Tiedotus

Grönholmin GRX TANECO -talli pääsi heti tavoitteeseen: “Mahtava tulos”

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla