Molemmat GRX TANECO:n i20 Supercarit pääsivät semifinaaleihin rallicrossin MM-sarjan avauksessa. Bonuksena Niclas Grönholm saavutti finaalipaikan. Kuva: GRX Taneco

GRX TANECO -tallin tavoite ensimmäisessä rallicrossin MM-sarjan osakilpailussa oli saada tiimin molemmat Hyundai i20 Supercar -autot semifinaaleihin.

Tuo tavoite osoittautui lopulta riittämättömäksi, kun suomalaistallin värit nähtiin myös finaalissa – kiitos Niclas Grönholmin vahvojen esitysten, jotka jatkuivat läpi koko viikonlopun.

Oikukkaan sään vuoksi rallicrossin MM-sarjan avausosakilpailu oli melkoinen tulikaste kaikille tiimeille heti viikonlopun ensimmäisistä kierroksista lähtien. Lauantain jatkuva rankkasade vaihtui sunnuntaina auringonpaisteeseen, minkä vuoksi autojen säädöt ja rengasvalinnat oli mietittävä yön aikana uudelleen. Sateen ja mudan takia rata oli liian liukas siihen, että lauantaina olisi onnistuttu rikkomaan rataennätyksiä. Vaaranpaikkoja oli runsaasti, ja niihin oli todella helppo kompastua.

Grönholmin kisaviikonloppu lähti käyntiin huterasti. Mies spinnasi ensimmäisessä karsintaerässään ja starttasi toiseen kuudennesta lähtöruudusta.

”Ensimmäinen karsinta ei sujunut suunnitelmien mukaisesti. Tuulilasini oli huurussa, enkä nähnyt oikein mitään. Toinen karsinta meni paremmin. Sain hyvän tuloksen parista pikkuvirheestä huolimatta”, kohta 22 vuotta täyttävä suomalainen kertasi.

Numerolla 7 ajavan Timur Timerzyanovin saldo lauantailta olivat sijat 10 ja 12. Mies oli kaikkea muuta kuin tyytyväinen ensimmäiseen kisapäiväänsä ja palasikin Hyundaillaan sunnuntaina kärkikahinoihin ajamalla lähtövoittoon omassa kolmannessa karsintaerässään, Q3-lähtöjen seitsemänneksi nopeimmalla ajalla. Neljännen karsintaerän suorituksella irtosi paikka semifinaaleihin, jossa Timerzyanovin tuloksena oli oman lähtönsä neljäs sija, mikä puolestaan tarkoitti venäläisen jäämistä täpärästi finaalin ulkopuolelle.

”Olen tyytyväinen ensimmäiseen kisaviikonloppuuni GRX TANECO -tallissa. Meillä oli vaikea ensimmäinen päivä lauantaina, mutta sain kurottua menetetyn ajan kiinni ja auto alkoi pikkuhiljaa tuntua aina vain paremmalta. Se, että tiimi hätyytteli palkintopallisijoituksia jo heti ensimmäisessä kisassa lupaa todella hyvää loppukautta ajatellen.”

Grönholm ajoi tasaisesti läpi koko viikonlopun ja sunnuntain suoritus oli kerrassaan esimerkillinen: kaksi karsintaerää viiden parhaan joukossa sekä finaalipaikan nappaaminen.

“Tiesin, että meillä oli mahdollisuudet päästä semifinaaleihin, vaikka se olikin odotettua vaikeampaa. Finaalipaikka oli minulle todellinen bonus. Emme onnistuneet ihan niin hyvin kuin olin toivonut, ja jäin neljänneksi, mutta voimme olla tyytyväisiä ensimmäiseen kisaamme tällä tiimillä ja autolla.”

Niclaksella on tosiaan syytä tyytyväisyyteen, sillä hän on nyt kuljettajien MM-pisteissä sijalla viisi.

GRX TANECO -tallin johtaja Marcus Grönholm kuvaili rallicrossin MM-sarjan kauden 2018 avausosakilpailua sanalla ”fantastinen”.

”Kaksi autoa semifinaaleissa heti ensimmäisessä osakilpailussa on mahtava tulos. Kaikki tekivät kovasti töitä, että saisimme autot ajoissa valmiiksi, ja tämä on hieno palkinto siitä. Sokerina pohjalla oli Niclaksen pääseminen finaaliin, jossa hän ajoi neljänneksi parhaan ajan. Tiedämme, että tehtävää on vielä paljon, mutta tällaisen tuloksen saavuttaminen ensimmäisessä kisassa – vaikka meillä ei ollutkaan tilaisuutta testata autoa niin paljon kuin olisimme halunneet – on todella lupaavaa. Nyt odotamme innolla Portugalia ja kauden toista osakilpailua.”

Seuraava osakilpailu ajetaan jo parin viikon kuluttua, 28.-29.4.2018, Portugalin Montalegressä, jonka rata sopii hyvin GRX TANECO:lle.

Rallicrossin MM-sarja – Barcelona, Espanja – 1. osakilpailu
Johan Kristoffersson 04:36,358
Sébastien Loeb +1,215 s
Andreas Bakkerud +2,389 s
Niclas Grönholm +7,099 s
Petter Solberg +11,264 s
Mattias Ekström – Diskattu

Kuljettajien MM-pisteet – Rallicrossin MM-sarja 2018 (osakilpailu 1/12)
Johan Kristoffersson – 27 pistettä
Petter Solberg – 24 p.
Andreas Bakkerud – 20 p.
Mattias Ekström – 19 p.
Niclas Grönholm – 18 p.
Timmy Hansen – 16 p.
Sébastien Loeb – 14 p.
Janis Baumanis – 12 p.
Timur Timerzyanov – 11 p.
Robin Larsson – 10 p.

Tallien MM-pisteet – Rallicrossin MM-sarja 2018 (osakilpailu 1/12)
PSRX Volkswagen Sweden 51 pistettä
EKS Audi Sport – 39 p.
Team Peugeot Total – 30 p.
GRX TANECO – 29 p.
GC Kompetition – 17 p.
Olsbergs MSE – 14 p.

Teksti: GRX TANECO Tiedotus

Ruotsalainen hylättiin – Niclas Grönholm nousi neljänneksi rallicrossin MM-tuloksissa

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla