Riku Tahko tulee tuomaan merkittävän väriläiskän suomalaiseen rallicrossiin tällä kaudella. Tässä mies Hyvinkään SM-osakilpailun podiumilla. Kuva: Riku Tahkon Tiedotus

Edelliset kolme vuotta Rallicrossin EM-sarjaa oman #minisuomi tiiminsä kanssa kiertänyt Riku Tahko starttaa kauteen 2018 uusin tavoittein, kun porvoolaiskuljettaja ilmoittautuu taisteluun Suomenmestaruudesta MINI Countryman JCW Supercarillaan.

Tahkon kalenteriin kuuluu täysi SM-sarja sekä mahdollisesti valikoituja kilpailuja RallyX Nordic -sarjassa ja Viron mestaruussarjassa.

– EM-sarjan taso kovenee vuosi vuodelta, ja vaikka pystyimmekin kehittämään autoamme isoin askelin kausi kaudelta, niin tekivät muutkin. Pienillä resursseilla ponnistaessa pystyimme hetkittäin TOP 10 välähdyksiin ja lähtövoittoihin, mutta mestaruustaisteluun vaadittaisiin paljon laajempi kehitysohjelma sekä enemmän resursseja. Olemme ylpeitä saavutetuista EM-pisteistä sekä yksittäisistä suorituksista EM-ohjelman aikana, Tahko kuvailee viime vuosiaan EM-radoilla.

Mies tiimeineen on asettanut kauden 2018 tähtäimen Rallicrossin SM-sarjaan ja siellä menestymiseen.

– Tämä on itseasiassa ensimmäinen kerta, kun lähden ajamaan kokonaista SM-sarjaa Rallicrossissa. Uskon että EM-sarjasta saatu kokemus, tiimin työmoraali sekä huolellinen testiohjelma ennen kauden alkua antavat meille avaimet taistella mestaruudesta. Automme on huollettu täydellisesti talven aikana ja uusia kehitysosia on paljon, joten nyt ei auta kuin odottaa lumien sulamista ja ratojen avautumista, päättää Tahko levollisena.

Riku Tahko ajamassa EuroRX-osakilpailussa Ranskan Loheacissa. Kuva: Riku Tahkon Tiedotus

Suomalainen rallicross on ollut viime vuodet erittäin kovassa nosteessa, ja sarjan taso on noussut nopeasti, niin vauhdillisesti kuin myös media-arvoltaan. Tahkon tiimi haluaakin olla mukana rakentamassa vahvaa tulevaisuutta suomalaiselle rallicrossille ja näyttävien kilpailusuoritusten lisäksi kilpailujen varikoilla tullaan näkemään Tahkon kumppanien Monster Energyn, BMW:n, Ramirentin sekä miehen toteuttamia aktiviteetteja ja kilpailuja, jotka ovat suunniteltu tuomaan tapahtumiin lisää nähtävää ja koettavaa.

Huippujännittävä rallicross-sarja starttaa 26.5.2018, Tampereen Kaanaasta.

Teksti: Riku Tahkon Tiedotus

Riku Tahkon blogi: Ralli vs. Rallicross – tuki vai uhka

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla