Jesse Kallio pääsee aloittamaan EM-kauden Barcelonasta, jossa hän ajoi vuonna 2016 hienosti neljänneksi. Kuva: Set Promotion

Hallitseva RX Academy -mestari Jesse Kallio ja kokenut rallycross-ajaja, Venäjän Timur Shigabutdinov tulevat kisaamaan Rallycrossin EM-sarjassa Super1600-luokassa tällä kaudella SET Promotionin väreissä.

Kaksikko tulee kisaamaan kauden 2018 Renault Twingo Super1600 -autoilla, jotka on rakennettu ja kehitetty SET Promotionin pajalla Turussa.

Kuusi kertaa rallicrossin EM-sarjan Super1600-luokan podiumille yltänyt Shigabutdinov tulee kisaamaan SET Promotionin väreissä nyt seitsemättä kauttaan. Venäläisen paras suoritus on vuodelta 2016, jolloin hän oli kolmas.

Kallio sen sijaan kisaa EM-sarjassa saatuaan kisapaikan palkinnoksi voitettuaan historian ensimmäisen RX Academy -kauden. 18-vuotias voitti myös RX Academy on Ice -talvisarjan. Vastus EM-sarjassa tulee olemaan kuitenkin kova, ja ensi kuun kauden avaukseen Barcelonaan, Espanjaan on ilmoittautunut 25 ajajaa. AKK Driver Academyyn -kuuluva suomalainen teki kansainvälisen rallicross-debyyttinsä vuonna 2016, jolloin hän ajoi Barcelonassa neljänneksi.

Jesse Kallio ja Timur Shigabutdinov ajoivat onnistuneet testit Ranskassa. Kuva: Set Promotion

– Tämä on erityistä minulle, koska tämä on minun ensimmäinen kansainvälinen kauteni ja odotan sitä todella innoissani, Kallio toteaa.

– EM-sarjassa on paljon taitavia ajajia, mutta RX Academyn taso viime kesänä oli myös korkea. Se auttoi minua paljon ja totta kai RX Academyn talvisarja auttoi myös valmistautumaan tähän kauteen. Tavoite on yrittää voittaa joitain kisoja ja toivottavasti päästä podiumille, Kallio päättää.

Vuoden 2018 rallicrossin EM-sarja pitää sisällään kuusi osakilpailua:
14.-15.4. Espanja, Barcelona
28.-29.4. Portugal, Montalegre
9.-10.6. Norja, Hell
1.-2.9. Ranska, Loheac
15.-16.9. Latvia, Riika
13.-14.10. Saksa, Estering,

Teksti: Moottoriurheilu.tv / Set Promotion Tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla