GRX TANECO –talli julkisti kalustonsa ja kuljettajansa Inkoossa tallin johtajan Marcus Grönholmin tiloissa tänään. Kuva: GRX TANECO

GRX TANECO -talli osallistuu rallicrossin MM-sarjaan kahden Hyundai i20 Supercarin voimin kuljettajinaan rallicrossin kolminkertainen Euroopanmestari venäläinen Timur Timerzyanov ja Niclas Grönholm.

Talli julkisti kalustonsa ja kuljettajansa Inkoossa tallin johtajan Marcus Grönholmin tiloissa tänään.

Uusi Hyundai i20 Supercar perustuu Hyundai Motorsportin vuoden 2016 WRC –auton alustalle. Rallicrossiin sen on kehittänyt GRX ja monikertainen rallicrossin Euroopanmestari-talli, Jussi Pinomäen vetämä SET Promotion Suomesta. Uuden rallicrosstykin testit aloitetaan lähiaikoina, hyvissä ajoin ennen MM-sarjan kauden avausta, joka kisataan Barcelonassa 14.-16. huhtikuuta.

Kaudella 2017 GRX kilpaili MM-sarjassa kuljettajanaan Niclas Grönholm. Kauden tavoite GRX:llä oli hankkia kokemusta ja rakentaa tallia tulevaa varten. Nyt tavoitteena on haastaa valmistajien tukemat tallit sarjassa.

31-vuotias Timerzyanov ajoi rallicrossin Euroopanmestariksi peräkkäisinä vuosina 2012 ja 2013. Tämän lisäksi venäläinen on sijoittunut podiumille MM-sarjassa. 21-vuotias Grönholm debytoi rallicrossin MM-sarjassa vuonna 2015 ja on ajanut seuraavina vuosina täyden sarjan.

Ralliautoilun kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm toimii alkavalla kaudella tallin johtajana. Tallipäällikön tehtäviä hoitaa lajissa erittäin kokenut Jussi Pinomäki, nelikertainen Euroopanmestari.

GRX TANECO tallin johtaja: Marcus Grönholm

”Olemme valinneet Hyundai i20 -autot, koska minulla on aiemmat hyvät suhteet Michel Nandaniin (Hyundain WRC-tallin johtaja). Meillä on hyvä yhteistyö, mutta tämä on yksityinen projekti. Meillä ei ole valmistajan tukea takanamme, kuten joillakin toisilla talleilla rallicrossin MM-sarjassa, mutta saimme paljon informaatiota, kun hankimme autot Hyundailta. Tähän saakka auto on näyttänyt oikein hyvältä. Olin kuvitellut, että olisimme jo testaamassa, mutta se tapahtuu kyllä jo parin viikon sisällä ja olen luottavainen. Meillä on joitakin uusia ratkaisuja, joita ei ole aiemmin nähty ja radalle pääsy kutkuttaa jo. Tiedämme, että Timur pystyy tuloksiin ja Niclas on tehnyt kovasti töitä tänä talvena. Niclas näytti vauhtivarojaan viime vuonna ja olen toiveikas, että molemmat kuljettajat pystyvät hyviin suorituksiin tänä vuonna. Olen yllättynyt ellemme pysty taistelemaan isoja poikia vastaan muutamaan kertaan. Ensimmäinen tavoite on semifinaalit, sitten finaali ja podium. Mielestäni tämä on täysin mahdollista.”

GRX TANECO Hyundai i20 #7: Timur Timerzyanov (RUS)

”Olen odottanut tätä mahdollisuutta jo pitkän aikaa, ehkä jo vuoden 2014 lopulta ja olen todella innoissani. Tämä on iso askel tulevaisuudelle, teknisesti autolle ja koko tallille. Olen erittäin iloinen, että pitkäaikainen yhteistyökumppani TANECO on tallin nimisponsori ja en malta odottaa testien alkua. Olen erittäin iloinen, että Niclas on tallikaverini – hän on jo näyttänyt potentiaalinsa viime vuonna ja on myös hyvä  fiilis työskennellä Marcuksen kanssa. Hän todella ymmärtää minua kuljettajana. Marcuksella on samat tavoitteet kaudelle kuin minulla – saavuttaa hyviä tuloksia ja miten se onnistuu. Olen myös todella tyytyväinen päästessäni tekemään töitä jälleen Jussin kanssa tauon jälkeen. Meidän täytyy olla yhtenäisiä kaiken aikaa tänä vuonna. En näe mitään ongelmaa kisata muiden huippukuskien kanssa. Haluan myös kiittää lojaalia sponsoriani Viattia. He ovat olleet mukanani pitkän aikaa ja olen innoissani jatkaessani yhteistyötä tässä projektissa.”

GRX TANECO Hyundai i20 #68: Niclas Grönholm (FIN):

”Kaikki näyttää hyvältä paperilla uuden auton suhteen ja kaikki mitä minulle on kerrottu pajalla on jännittävää. En epäile hetkeäkään ettemme olisi kilpailukykyisiä. Viime vuonna monessa kisassa vauhtini oli hyvää, mutta lähtöjen kanssa oli ongelmia. Olemme tehneet töitä tämän ongelman kanssa talven aikana ja tutkineet miten istun autossa ja millaiset ovat polkimien kulmat. Olen ajanut talven aikana aika paljon parantaakseni heikkouksiani. Olen kokeillut ja säätänyt sitä miten vien autoa tiukoissa mutkissa. Kilpailukykyinen tallikaveri on minulle suurin juttu alkavalla kaudella. Timur on erittäin kokenut ja minulle on hyvä, kun on joku hyvä, johon voin verrata dataa ja voimme auttaa toisiamme. Uskon, että homma toimii hyvin ja olen erittäin positiivinen tulevan suhteen.”

Teksti: GRX TANECO Tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla