Jesse Kallio (keskellä), Joni Wiman (vas.) ja Sami-Matti Trogen saavuttivat Suomelle kolmoisvoiton edellisessä osakilpailussa. Kuva: RX Academy

Historian ensimmäinen RX Academy on Ice -sarja saadaan päätökseen tulevana viikonloppuna, kun vuorossa on lauantaina Norjan Golissa ajettava finaali.

Suomalaisittain finaaliin lähdetään hienoista asetelmista, kun kärkipaikkaa pitää 95 pisteellä Jesse Kallio ja toisena kahden pisteen päässä on Joni Wiman. Norjan Simon Syversen on kolmantena pistein 74. Sami-Matti Trogen pitää neljättä sijaa 62 pisteellään. 38 pistettä kerännyt Jimi Kalliomäki on kahdeksantena.

Kallio nousi johtoon saavutettuaan viime viikonlopun Norjan Ålissa ajetussa osakilpailussa toisen perättäisen voittonsa.

– Se oli hauska kilpailu. Minulla oli hyvä vauhti finaalissa ja sain tehtyä eroa Joniin (Wiman). Pistetilanne on todella tiukka nyt, joten minun pitää saada hyvin pisteitä ensi viikonloppuna, jos aion voittaa talvisarjan, Kallio summaa.

Wiman puolestaan oli pettynyt jäätyään edellisessä osakilpailussa toiseksi.

– Luulin, että voitto oli minun ennen viimeisen kierroksen jokerikierrosta, mutta menetin siellä ainakin sekunnin irtolumen takia ja se vei voiton. Kilpaileminen on ollut tosi reilua ja on hauskaa, kun tilanne on näin tiukka, ettei yhtään tiedä, kuka tulee voittamaan, Wiman toteaa.

Pistetilanne kolmen osakilpailun jälkeen

1 Jesse Kallio (FIN) 95
2 Joni Wiman (FIN) 93
3 Simon Syversen (NOR) 74
4 Sami-Matti Trogen (FIN) 62
5 Marko Muru (EST) 52
6 Isak Reiersen (SWE) 49
7 Oliver Bennett (GBR) 38
8 Jimi Kalliomäki (FIN) 38
9 Firmin Cadeddu (FRA) 36
10 Oliver Solberg (NOR) 30
11 Marat Knyazev (RUS) 28
12 Timur Timerzyanov (RUS) 27
13 Ada-Marie Hvaal (NOR) 8

Lisätietoa: RX-academy.com/rx-academy-on-ice-2018

Teksti: RX Academy Tiedotus / Moottoriurheilu.tv

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla