Riku Tahko. Kuva: Colin McMaster/Monster/McKlein

Riku Tahko tuo kansainväliset moottoriurheilun tähdet Tahkolle Tahko Event Parkissa lauantaina 24.2.2018 ensimmäistä kertaa järjestettävän Tahko on Ice -autourheilushown tähtinä nähdään muiden muassa Luke Woodham, Liam Doran, Nic Hamilton ja Jason Webb.

Rallicrossin EM-sarjassa viimeiset kolme vuotta kilpaillut porvoolainen moottoriurheilun ammattilainen Riku Tahko tuo Tahkolle hiihtolomalaisten ja päiväkävijöiden koettavaksi täysin uudenlaisen ja yleisölle ilmaisen autourheilutapahtuman. Maailmalla kovassa nosteessa oleva uudenlainen kilpailuformaatti tuodaan nyt historian ensimmäistä kertaa jäädytetylle alustalle. Huikea Tahko on Ice -areena rakentuu Tahko Event Park –tapahtumakentälle.

Tapahtuman isäntänä toimii Monster Energyn suomalaisnimi sekä BMW:n brändilähettiläs Riku Tahko, joka on kutsunut tapahtumaan Monster Energyn kansainvälisen autourheilutiimin ykkösketjun. Show-tyylisessä kisassa tullaankin näkemään huippunimiä niin driftingistä, rallicrossista kuin rata-autoilustakin. Historiallisen shown tähtinä nähdään muiden muassa kolminkertainen Gymkhana Grid mestari Luke Woodham, Rallicross X Games kultamitalisti Liam Doran, Hamiltonin veljesten nuorempi painos Nic Hamilton sekä Etelä-Afrikasta asti paikalle saapuva moninkertainen drifting mestari Jason Webb.

Jäädytetty alusta ja sähköautoja Tahko on Ice -kilpailussa ajetaan kuski kuskia vastaan, parilähtöinä omilla radoilla ja ensimmäiseksi maaliin stop boxiin saapunut kilpailija saa yhden pisteen. Tämän jälkeen vaihdetaan ratoja ja mikäli sama kuljettaja pystyy kukistamaan vastustajansa toisellakin radalla, on luvassa jääkiekosta tuttu kolmen pisteen potti. Tasapelissä molemmat saavat yhden pisteen. Pisteitä keräämällä kuljettajat auraavat tietänsä kohti illan Superfinaalia, joka tullaan ajamaan noin kello 20.

”Tulemme tekemään historiaa monellakin tapaa, sillä tällaista kilpailuformaattia ei ennen ole jäädytetyllä alustalla nähty missään päin maailmaa”, kertoo Riku Tahko innoissaan.

”Tahkon tapahtumakentälle jäädytetään näyttävä kilpailuareena, jossa kilpailuratoja on kaksi, peilikuvat toisistaan. Autot meille tarjoaa BMW ja myös tällä saralla tehdään historiaa, kun kilpailulähdöt ajetaan tehokkaiden BMW M140i XDrive -autojen lisäksi täysin sähköisillä BMW i3 -autoilla. Sähköautot yleistyvät moottoriurheilussa kovaa vauhtia ja haluamme olla ensimmäiset, jotka Suomessa tarjoavat katsojille tämän tuulahduksen tulevaisuudesta”, jatkaa Tahko.

Autoesittelyjä ja kuljettaja-tapaamisia

Lauantaina 24.2.2018 kello 14 alkava vauhdikas tapahtuma on katsojille ilmainen ja se tarjoaa sekä Tahkon hiihtolomalaisille että lähialueiden moottoriurheilufaneille täysin uudenlaisen, näyttävän ja rennon kokemuksen lajin ehdottomien huippujen kanssa. Valoa helmikuiseen iltaan tuovat myös paikalle saapuvat Monster Energy Girlsit. Paikan päällä on myös mahdollisuus tavata kuljettajia sekä tutustua BMW uutuuksiin.

Kuljettajia ja Monster Girlsejä on mahdollista tavata ennen tapahtumaa jo torstaina 22.2.2018 Kuopiossa Kolmisopen K-Citymarketissa järjestettävässä nimmareidenjakotilaisuudessa, joka alkaa noin kello 18. Samanlainen tilaisuus järjestetään myös Tahkolla, Tahko Spa Hotellilla tapahtumapäivänä 24.2.2018 noin kello 13:00 alkaen.

Teksti: Monster Energy Tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla