Kauden kolmas Ralli SM -sarjan osakilpailu, SM Vaakuna-ralli ajettiin tänään Mikkelissä. Kilpailussa ajettiin kaikkiaan reilut 85 erikoiskoekilometriä. Erikoiskokeita kilpailussa oli kaikkiaan kuusi. Kilpailun voitti Sebastian Lindholm, joka johti Peugeot 206 WRC autollaan kisaa lähdöstä maaliin. - Meillä oli tänään hyvä päivä, ei mitään ongelmia. Jouni (Ampuja) tuli todella hyvin ja kisaa oli ajettava kuitenkin koko ajan. Onneksi Jouni pyörähti nelosella ja sain ajaa kaksi viimeistä EK:ta vähän rauhallisemmin. Ford Focusta ajava Jouni Ampuja oli noussut ennen nelos-EK:ta jo 3,1 sekunnin päähän johtavasta Lindholmista. Jouni Ampujan esitys Ford Focuksella oli tänään lupaava. Hän ajoi kolmelle erikoiskokeelle kuudesta pohja-ajan mutta sortuminen yhteen ajovirheeseen neljännellä erikoiskokeella vei voiton: - Kyllähän se spinnaus harmittaa, hän manaili maalissa. - Hyvä pistesaldo oli kuitenkin tärkeää. Aamun tauolla Jouni Ampuja ei ollut tyytyväinen päivän ensimmäisen erikoiskokeen suoritukseensa: - Kyllä ajoin kuin mummoa kirkkoon! Ajo oli tosi kulmikasta eikä kulkenut yhtään, hän tokaisi. Hänen ajonsa piristyi kolmoserikoiskokeella, jolla hän ylsi kärkiaikaan. Samalla hän kuroi 6 sekuntia umpeen Sebastian Lindholmin johtoa, eroa jäi vain 3,1 sekuntia. Neljännellä tulikin sitten se virhe: - Ihan oma moka. Tulin vain liian lujaa paikkaan ja siitä lähti. Toisaalta oli onni, että ei jääty siihen kokonaan vaan noustiin tielle ja päästiin jatkamaan. Auto sammuikin, mutta päästiin suht' nopeasti liikkeelle, Ampuja kertasi tapahtumia iltapäivätauolla.

Toyota Corolla WRC:tä luotsaavalla Juuso Pykälistöllä ei oikein tänään ajo kulkenut. Hän putosi yli minuutin päähän kärjestä jo toisella erikoiskokeella, ajettuan ulos. - Meni jarrutus vähän pitkäksi ja jäätiin kiinni ja aikaa tuhraantui minuutin verran. Ei tässä ole enää kärkeen asiaa, mutta kolmoseksi täytyy tähdätä, hän ilmoitti. Kolmossijalle Pykälistö nousikin jo seuraavalla, kunnes sortui jälleen spinnaukseen nelosella. - Taas vain heitti perän edelle, eikä se ole ollenkaan nopein tapa edetä, Pykälistöllä kuitenkin riitti huumorintajua. Viidennellä hän nousi jälleen ohi Jari Latvalan ja tuli lopulta kolmantena maaliin jääden 1.27,3 voittaneelle Lindholmille.

Juha Salolle viimeinkin onnistunut kisa

Luokassa ryhmä N, yli 2-litraisissa ennakkosuosikin rooliin nostettu Subarukuljettaja Jari Ketomaa lähti lupaavasti ja ajoi ensimmäisen erikoiskokeen luokkansa nopeimmin. Tällä kaudella Ketomaan kanssa hyviä vääntöjä käynyt Mitsubishikuljettaja Jukka Ketomäki ajoi ensimäisellä yhden risteyksen pitkäksi, mutta ylsi silti kahden sekunnin kymmenyksen päähän Ketomaan ajamasta pohja-ajasta.

Seuraavalla erikoiskokeella tulikin vihdoin Juha Salo. Alkukauden autonsa kanssa takkuillut Salo sai nyt hyvän vireen päälle ja siirtyi luokkajohtoon. Salon siirtymistä johtoon helpotti myös Ketomaan murhet: - Meiltä meni EK:n puolivälissä kolmosvaihde ja jouduin ajamaan ilman sitä. Näyttää siltä, että koko kilpailu tullaan ajamaan ilman kolmosta sillä varalaatikkoa ei ole mukana, Ketomaa kertoi murheellisena. - Kolmosen puuttuminen tulee vaikuttamaan kahdella seuraavalla EK:lla, jotka on pienempää tietä. Kahdella viimeisellä ei siitä pitäisi olla niin paljon haittaa, hän arvioi tauolla.

Kisaa mentiinkin sitten Juha Salon johdolla loppuun saakka, Jukka Ketomäen tavoitellessa häntä kakkosena. Ketomäki jäi Salosta lopulta kuitenkin lähes puoli minuuttia, joten viime kauden hopeamitalisti, Juha Salo oli voittonsa ansainnut. Salo ajoi myös viidellä erikoiskokeella kuudesta luokkansa pohja-ajan, joten muilla ei ollut hänen vauhtiinsa asiaa.

Jari Ketomaan meno keskeytyi lopulta päivän viimeisellä erikoiskokeella vaihdelaatikon sanottua lopullisesti sopimuksensa irti. - Meiltä hävisi jo viidennellä EK:lla lisää vaihteita ja käytössä oli enää ykkönen, kakkonen ja nelonen, kertoi kartanlukija Tuomo Hannonen. Lopullisesti aski lopetti toimintansa ennen päivän viimeisen EK:n maalia eikä Ketomaalle tullut tällä kertaa pisteen pistettä. Kauden 2003 Suomen mestari Hannu Hotanen sijoittui luokassa kolmanneksi. Jukka Ketomäki karkasi tämän kilpailun jälkeen jopa 19 pisteen johtoon ajettuaan todella hyvän talvikauden.

Kovaa kisaa pikku-a:ssa

Janne Vähämiko nappasi jälleen kerran luokkansa voiton VW Golfillaan, mutta tällä kertaa tehtävä ei ollut todellakaan helppo. Opel Astra kuljettaja Antero Saari kiskaisi heti päivän ensimmäisellä erikoiskokeella pohja-ajan, mutta Vähämikon vastaus jäi vain kaksi sekunnin kymmenystä. Kakkoserikoiskoe koitui kuitenkin Saarenkin harmiksi. Hyvä meno keskeytyi pyörähdykseen ja tappiota Vähämikolle tuli viitisen sekuntia. Luokan pohja-ajan kakkos erikoiskokeelle täräytti kuitenkin Timo Mäenpää, jonka "heräämistä" onkin jo hieman odoteltu. Mäenpää on viime kauden pikku-n:n Suomen mestari, ja nopeaksi tiedetty. Mäenpää oli Peugeot 306:llaan enää 6,5 sekuntia Vähämikosta ja kolmikon kesken oli hyvä kisa käynnissä. Antero Saari oli vuorostaan nopein kolmosella, ja ero Vähämikoon kutistui puoleentoista sekuntiin. Mäenpää jäi hieman lisää, ero Vähämikoon venähti jo yhdeksään sekuntiin. Mäenpään kisan ratkaisi neljännellä EK:lla sattunut ulosajo: - Auto karkasi penkkaan ja sammui. Haukkasi sen verran lunta, että ei ollut lähteä käyntiin, ja kun viimein päästiin matkaan kytkinkin hieman temppuili, hän kertoi. Sisuuntuneena Mäenpää ajoi luokan pohja-ajan vielä viidennellekin mutta nyt ero oli kasvanut jo liian suureksi. Janne Vähämiko oli nopein lopulta vain neljännellä erikoiskokeella, mutta korjasi luokan voiton virheettömällä ajolla. Antero Saari jäi lopulta vain 1,6 sekuntia, joten kisaa ajettiin aivan viime metreille. Timo Mäenpää sijoittui kolmanneksi, eroa Vähämikoon jo puolitoista minuuttia.

Marko Mänty pikku-n:n voittoon

Pikku-n:ssä käytiin totuttuun tapaan tiukkaa sekuntitaistoa. Jo pitkään yksi luokan nopeimmista on ollut marko Mänty, jonka matka on katkennut lähes poikkeuksetta. Nyt oli kuitenkin onnekkaampi päivä ja Mänty piti johtonsa alusta loppuun saakka: - Sanoin tauolla pojille (kilpakumppaneilleen), että älkää riuhtoko, kyllä tämä varmasti kohta hajoaa, naureskeli Mänty. Honda Integra kesti tällä kertaa kuitenkinloppuun saakka ja Mänty pääsi kotiin voittopytty kainalossa. Luokan kärkikahinoiden uusi nimi oli tällä kertaa Juho Hänninen, joka onnistui ajamaan Honda Civicillään jopa kaksi pohja-aikaa tiukassa luokassa. Hänninen oli luokassa kakkonen jääden männylle kymmenisen sekuntia. Kolmanneksi ylsi Jarno Kinnunen Honda Integralla, vain kolme kymmenystä Hännisestä. Luokan pistejohdossa jatkaa edelleen kuitenkin Joonas Lindroos, joka sijoittui tänään viidenneksi.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla