Kauden viimeinen Ralli SM -sarjan talviralli SM Vaakuna-ralli, ajetaan ensiviikonvaihteessa Mikkelissä. Sarjatilanne on mielenkiintoinen, sillä alkukauden molemmissa osakilpailuissa on voiton vienyt eri mies, mutta pistekärjessä komeilee vieläpä kolmas nimi! Juuso Pykälistö oli pitelemätön Arctic Lapland Rallyssa, jossa Lindholm keskeytti. Sebastian Lindholm kuittasi puolestaan voittopisteet Lapualta, Pykälistön jouduttua keskeyttämään. Tasaisempiin suorituksiin pystynyt Jouni Ampuja on kiivennyt molemmissa osakilpailuissa palkintopallille joten hän johtaa SM-sarjaa viidellä pisteellä. Lindholm on kakkosena. Pykälistö putosi Lapuan keskeytyksen jälkeen jopa neljänneksi, pisteen päähän Lindholmista. Miesten väliin kiilasi hyvää kautta ajava Jarmo Mikkonen, jolla on vain puolen pisteen ero Lindholmiin.

Sarjaa johtava Jouni Ampuja ei sorru uhoamaan Mikkeliin valmistautuessaan, sillä vastassa on tunnetusti kovat kilpakumpanit: - Voitto on Mikkelissä ihan järkevä tavoite, jos kaikki menee hyvin enkä itse mokaa, hän miettii. Ampuja hankki tälle kaudelle autokseen Ford Focus WRC:n ja auto on sen verran erilainen entiseen Toyota Corolla WRC:hen verrattuna, että ajamiseen on pitänyt totutella. – Voisi sanoa, että Focus on niin paljon parempi, että uusiin rajoihin pitää totutella. Tähän saakka on tultu ehkä turhankin varovasti, vauhtia kyllä on mutta ihan limitissä ei ole vielä vedetty, hän kertoo. – Koko ajan vauhti on kuitenkin noussut ja viime sunnuntaina testatessa laitettiin vähän rengaskulmia uusiksi. Auto tuntuu nyt entistä paremmin istuvan käteen, hän paljastaa.

Hallitseva Suomen mestari Lindholm sai Lapualla hyvän höyryn päälle ja lähtee tosimielellä kuromaan Ampujan pistejohtoa umpeen. Mikkelin lumiset olosuhteet ovat hänelle mieleen: - Mukavaa päästä ajamaan yksi perinteinen talviralli tänäkin vuonna. Lapissa ei valitettavasti ollut lunta sillä tavalla, kuin on joskus totuttu, mutta Lapualla tilanne oli siltä osin vielä huonompi. Nyt voi hieman ottaa tukea penkasta. Ja onhan se muutenkin mukavampaa, kun ajetaan selkeästi lumella, eikä jäällä ja soralla, Basti kertoo.

Mikkelin seudun teillä todella on lunta, sen vahvistaa myös kilpailunjohtaja Aulis Ahonen: - Kilpailijoiden kannattaa varata pari kappaletta pitkävartisia lapiota mukaan, niin pääse kumpikin lapiomaan jos poistuu tieltä! Ahonen vakuuttaa, että lunta on niin paljon, että sitä varmasti riittää vaikka aurinkoisia kevätkelejä onkin luvassa. -Tiet on upeassa kunnossa, hän kehaisee.

Ketomaa vs. Ketomäki, kolmas erä

Mikkeliläinen Jari Ketomaa lähtee ryhmän N yli 2-litraisten luokkaan uusimaan Lapualla napattua voittoaan. Kauden kaksi aiempaa osakilpailua on mennyt näden kahden lähes sukunimikaiman, Ketomäen ja Ketomaan, sekuntipeliä seuratessa. Pistetilanne on Jukka Ketomäen hyväksi, sillä hän kokosi Arctic Lapland Rallysta paremman pistepotin Ketomaan ajettua kertaalleen ulos. Jari Ketomaa voitti Lapuan kisan vain 1,1 sekunnin erolla Ketomäkeen, joten kaiken mennessä nappiin ei vauhdissa ole paljon eroa.

Mikkeliläinen Jari Ketomaa ei suostu ottamaan kotikisasta paineita: - Kyllähän asia täytyy huomioida, sillä onhan ympäristö aivan toisenlainen, kun ollaan kisassaa ilman että irtaudutaan kotiympyröistä. Kisa on kuitenkin kisa, enkä usko että tilanteesta ainakaan haittaa on, hän kuittaa. – Voittoa tietenkin lähden hakemaan ja sitten vetäydytään tauolle rakentamaan tiiviisti uutta autoa, hän kertoo. Ketomaan tiimi on jo saanut työstettäväkseen uuden Subaru Imprezzan 2004-mallin, joten luokassa vallalla olevat Mitsubishit tulevat saamaan kesäkaudelle Subarusta entistä kovemmassa iskussa olevan haastajan. – Vastaava Subaru Imprezza 2004 on meillä jo näytillä SM Vaakuna-rallin huollossa, joten siihen voi tulla tutustumaan Ketomaa paljastaa.

Joonas Lindroos pikku-n:n kärjessä

Ryhmän N enintään 2-litraisten luokassa sarjajohtoon siirtyi Lapuan kisassa jämsäläinen Joonas Lindroos. Voittoon kilpailussa ajoi Lievestuoreen Marko Nieminen. Joonas Lindroos on ajanut hyviä kilpailuja ja kärkkyy jo ensimmäistä yleisen SM-sarjan voittoa.

Luokassa menee kovaa myös Jurvan UA:n Marko Mänty, mutta hänen kisansa ovat keskeytyneet jo kahteen otteeseen johtopaikalta. Arctic Lapland Rallissa tilille rapsahti täydet pisteet ensimmäiseltä päivältä mutta toisena päivänä jäi kisa kesken teknisen vian myötä. Samoin Lapualla hän keskeytti johtopaikalta renkaan puhkeamiseen. Marko Männyn voitonnälkä sen kuin kasvaa, mutta haastajia on tässä luokassa leveä rintama. Erikoiskokeiden pohja-aikoihin ylsi Lapuan kuudella erikoiskokeella kaikkiaan neljä eri kaveria, joten voittoa pystyy realistisesti kärkkymään moni kanssakilpailija.

Janne Vähämikolla voittosuora

Ryhmän A pienemmässä, enintään 2-litraisten luokassa on hallitsevalla Suomen mestarilla vahva ote. Janne Vähämiko voitti luokassaan Arctic Lapland Rallyssa molemmat päivät ja vei voiton myös Lapuan kisassa. Antero Saari on tähän mennessä pystynyt tarjoamaan miehelle parhaan vastuksen, mutta hän joutui keskeyttämään johtopaikalta Lapualla teknisen vian vuoksi. Luokkaan tälle kaudelle siirtynyt pikku-n:n hallitseva Suomen mestari Timo Mäenpää ei ole vielä yltänyt Vähämikon eikä Saaren vauhtiin, mutta näyttöä odotellaan, sillä mies tiedetään nopeaksi.

Janne Vähämiko voidaan luokitella sellaiseksi konkariksi, että hänen peittoamisensa tulee olemaan vaikeaa. SM-pisteissä Vähämiko on jo 13 pisteen päässä kakkospaikkaa pitävästä Henri Tuomistosta, joka on ajanut tasaisesti pisteille ilman keskeytyksiä. Keskeytyksettömistä kilpailuista on saanut nauttia myös Ahti Kinnunen, joka on SM-tilanteessa kolmantena.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla