Moottoriurheilussa oikeat rengasvalinnat ovat ratkaisevan tärkeässä asemassa, kun taistellaan voitosta. Rengastoimittajista Dunlop on yksi halutuimmista kumppaneista niin formula-, ralli-, superbike-, road racing-kuin motorcross-piireissä. Dunlop valmistaa vuosittain yli 250 000 kilparengasta. Suorituskyvyn ohella Dunlopin renkaat tunnetaan kestävyydestään ja turvallisuudestaan.

Dunlopin moottoriurheiluyhteistyö lähti liikkeelle John Boyd Dunlopin kehittäessä ilmarenkaat poikansa polkupyöräkilpailu-uran edistämiseksi. Myöhemmin F1-sarjan kiistämättömät tähdet Jackie Stewart ja Jim Clark sekä Le Mans -voittajat Derek Bell ja Hans Stuck ovat luottaneet Dunlopiin.
 
Dunlopin kansainväliset merkkivuodet
 
1950- ja 1960-luku: Dunlop oli F1 Grand Prix –kilpailujen päärengastoimittaja.
1960- ja 1970-luku: Dunlop oli Saabin, Fordin, Leylandin, Minin, Volvon ja Rootesin päärengastoimittaja rallin MM-sarjassa.
1980-luku: Dunlop oli Jaguarin ja Porschen rengaskumppani Group C -kisoissa (34 voittoa 69 osakilpailusta muodostuneessa sarjassa).
1990-luku: Dunlop oli Audin rengaskumppani Super Touring Car -sarjassa (kuusi touring car -mestaruutta vuoden aikana).
Vuosi 2000: Dunlop toimi Bentleyn Le Mans –kumppanina nostaen Bentelyn kisan kolmanneksi sen 70 vuoden poissaolon jälkeen. 
Vuosi 2002: Dunlop oli brittiläisen GT- ja saksalaisen DTM-sarjan virallinen rengastoimittaja.
Vuodet 2003-2006: Dunlop on saanut yksinoikeuden toimia Ison-Britannian Touring Car -mestaruussarjan rengastoimittajana.

Moottoripyöräilypuolella Dunlop on ainoa rengasvalmistaja, joka on tehnyt yhteistyötä GP-sarjan kanssa vuodesta 1948 lähtien. Dunlop on voittanut vuosien varrella yli tuhat GP-kisaa. Yksistään vuonna 2001 Dunlop voitti Andrew Pittin ja Manuel Poggialin siivittämänä Supersport- ja MotoGP-mestaruudet.
 
Dunlop Suomessa

Suomessa Dunlop on saavuttanut vankkaa jalansijaa rata-autoilupuolella. Hämeenlinnalaisen rengaskauppiaan ja moottoriurheiluharrastaja Teppo Vekan vetämä Dunlop Racing Service Finland huoltaa Super 2000- ja Sport 2000-rata-autoluokan sekä Formula 3-sarjan autot Suomessa. Lisäksi Dunlop-renkaita on saatavissa Historic-autoihin. "Meillä on kolmas kesä menossa ja olemme tänäkin kesänä kaikissa osakilpailuissa paikalla rekallamme, johon kuuluu kaksi rengasasennuskonetta ja myyntipiste. Dunlop sopii hyvin Suomen olosuhteisiin ja meillä on tukena Dunlopin oma vahva kilparengasorganisaatio", kertoo Teppo Vekka.
 
Dunlopillla on myös kilpailukykyisiä rallirenkaita Suomen olosuhteisiin. "Dunlop vei aikoinaan rallirengastuotantonsa Japaniin. Koska siellä päin on valtavat markkinat, Euroopassa Dunlopin rallirengasta ei ole juuri nähty. Kiinnostuin itse renkaista ja niitä tuotettiin viime kesänä myös Suomeen", toteaa Vekka. "Rakennamme tällä hetkellä jälleenmyyntiverkostoa, koska rata-autosarjojen vuoksi emme itse ennätä olemaan paikalla kaikissa ralleissa. Dunlopilla on hyvät mahdollisuudet menestyä Suomessa, sillä ralliharrastajia on täällä rata-autoharrastajia enemmän. Täytyy myös todeta, että lähes kaikki, ketkä ostivat viime kesänä Dunlopin renkaat, ovat jatkaneet Dunlopilla myös tänä kesänä", Vekka vinkkaa suunnitellen osallistumista ainakin kahteen viimeiseen rallin SM-osakilpailuun. Dunlopin rallirenkaita Suomessa edustaa Pentep Oy.
 
Dunlopin seuraava näytön paikka on 29.-30.5.2004 Ahvenistolla – Mukana kisoissa myös Häkkinen ja Salo

F1-tähdet Mika Häkkinen ja Mika Salo osallistuvat Ahveniston Super 2000 Race -kisaan viikonvaihteessa. Salo haastaa Super 2000 -luokassa kärkipaikkoja pitävät Haapalaisen ja Lähteenmäen. Mika Häkkinen puolestaan terästää taitojaan Super 2000 Race -sarjassa vierailevassa Porsche Carrera Cup Scandinavia -sarjassa. Samassa luokassa toinen Suomen edustaja on Markus Palttala. Super 2000 -luokan vapaat harjoitukset ja aika-ajot nähdään lauantaina. Sunnuntaina ajetaan pääluokan molemmat kilpailulähdöt.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla