Kouvolan Tykkimäen moottoriurheilukeskuksessa on ensi lauantaina historiallinen päivä. Kaksi rallilegendaa Juha Kankkunen ja Markku Alén osallistuvat kaikkien aikojen ensimmäiseen SRC-osakilpailuun.  Rallicrossille halutaan palauttaa takavuosien kansansuosio ja sen vuoksi kehitettiin uusi luokka ja kilpailutapaakin uudistettiin. Ensi lauantaina Kouvolassa radalle karauttaa kaikkiaan 13 SRC-luokan autoa.

Super Rallicross on houkutellut radalle lajin vanhoja ja uusiakin nimiä. Kilpailijakaartin ennakkosuosikkeihin kuuluvat ehdottomasti Atro Määttä, Henri Hollo ja Eemeli Peltokangas. Alén ja Kankkunen ovat valmistautuneet kohtaamaan rallicrossia vuosia ajaneet taiturit testaamalla kisaa varten huolellisesti. Vauhti näyttää näiltä autourheiluammattilaisilta löytyvän autolla kuin autolla, joten töitä teettää crossareilla taltuttaa rallilegendat! 
 
Atro Määttä on asettanut tavoitteensa sopivan korkealle: - Uskon pääseväni vähintään A-finaaliin ja kolmen parhaan joukkoon ajaminen olisi tyydyttävä tulos. Ensimmäisessä kilpailussa tunnustellaan omaa ja muiden vauhtia, hän miettii. Atro kuitenkin joutuu antamaan hieman tasoitusta ensimmäisessä kilpailussa sillä ykkösmoottori ei ehtinyt valmistua ja nyt joudutaan ajamaan kakkosmoottorilla. - Rallicross -kilpailuissa lähtö on tärkein ja jos se epäonnistuu on kova työ nousta, Määttä tietää. -Täytyy toivoa, että refleksit ja jalat toimivan yhteistyössä, hän naurahtaa. Atron huoleton olemus huokuu herrasmiesmäistä ajotapaa, mutta jos lähtö kuitenkin epäonnistuu, hän ajaa kuin raivopää. - Kontrolli kuitenkin säilyy, hän muistuttaa. Kilpailua ei voiteta ensimmäisessä mutkassa vaan kuskeilla on koko erä aikaa taistella sijoituksista.
 
SRC-kausi käynnistyy siis tulevana lauantaina 15.5. Kouvolasta ja edessä on kaikkiaan viisi osakilpailua. Sarja päättyy 18.9. Hyvinkäällä.  Sarjajärjestäjän AKK Sports Oy:n vaatimaton tavoite on nostaa sarja yleisömäärällä mitattuna Suomen suosituimmaksi kansalliseksi autourheiluksi. Yleisöä houkutellaan paikalle kilpa-autoilun lisäksi muullakin viihteellä, sillä kilpailut huipentuvat ratabileisiin. Kouvolassa viihteestä vastaa Kirsi Ranto yhtyeineen. SRC:n rinnalla nähdään radalla lisäluokkina rallicrossin Divisioona II ja moottoripyöräluokka, Supermoto.
 
Divisioona II -luokassa on mukana mm. viime kauden luokan pronssimitalisti Jarmo Hallman. Hän uskoo, että kenelläkään ei ole luokassa etulyöntiasemaa vaan kisaan lähdetään tyhjältä pöydältä. Kärkikolmikoksi hän kuitenkin veikkaa itseään, Mika Koskea ja Harri Korkiakoskea. Hallmanin autoon on viime kauden jälkeen tehty pieniä parannuksia. - Autosta löytyy paljon tehoa ja lujaa saa mennä jos aikoo ohi, Hallman ilmoittaa.
 
Supermoto -luokka on suurelle yleisölle uutuus, mutta luokkaa on kotimaassakin ajettu jonkin verran 90-luvulla. Nyt tämä vauhtia ja näyttäviä linjoja tarjoava luokka on otettu mukaan SRC-sarjaan ja se saikin heti liikkeelle parikymmentä kilpailijaa. Ennakkosuosikin viittaa on aseteltu kovasti mäntyharjulaisen Mika Sirosen harteille. Hän on ajanut luokkaa ammattilaisena Saksassa, ja meno on varmasti senmukaista. Haastajia kylläkin löytyy: Vil e"Vane" Karlsson ilmoitti hakevansa kisoista nimen omaan Sirosen päänahkaa.
 
- Talvi meni jääratakisoja ajellen ja tulevaan kesään valmistautuen. Olen treenannut koko kevään neljästi viikossa, jotta tuleva kausi menisi suunnitelmien mukaan, Vane kertoo. Pahimmalla kilpakummpanilla, Sirosella ei Vanen mukaan ole heikkouksia, mutta taktiikka on selvä: -Lähdöstä kärkeen ja sitten mennään karkuun tuli hännän alla kunnes ruutulippu heilahtaa, Vane paljastaa.
 
Avausosakilpailun aikataulu on seuraava: Aika-ajot alkavat klo 9.00, karsintafinaalit klo 11.00 ja loppuhuipentuma, eli A-finaalit klo 15.00. Ratabileiksi päivä vaihtuu klo 17.00 tienoilla palkintojenjaon myötä.
 
Showta ei tehdä pelkästään paikalla olevalle yleisölle. Jokaisesta osakilpailusta tehdään oma koosteensa MTV3-kanavalle. Kouvolan kisa nähdään vieläpä osittain suorana. Motor Forum Extra: SRC Kouvola lähetetään klo 16-17, joten toisen A-finaalin tapahtumat välittyvät livenä kotisohville.
 
Teksti: AKK Sports Oy tiedotus
Sarjan verkkosivut: www.akk-motorsport.fi/src

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla