Rovaniemellä järjestettävä Suopunki-ralli on löytänyt uuden paikan kalenterista talvikauden viimeisenä rallina. Keväisessä lämmössä pehmenneille teille oli saapunut lauantaina 3.4. kisaamaan reilu sata autokuntaa. Virheettömimmin reitin selvitti simolainen Markku Nikupeteri. Suopunki-rallin voitto oli hänelle ensimmäinen rallin yleiskilpailuvoitto yleisessä.

Kolmen erikoiskokeen Suopunki-ralli käynnistyi yleisen sarjan osalta Mitsubishiä ohjastavan Markku Nikupeterin komennossa. Ensimmäisellä erikoiskokeella syntyi jo kuuden sekunnin pohja-aika Tornion Jukka Ahoon. Toisella erikoiskokeella Oulun Juha Karilainen ajoi Mitsubishillään pohja-ajan tasatahdissa Nikupeterin kanssa. Karilainen oli tosin tehnyt ensimmäisellä EK:lla pari pientä virhettä ja jäänyt kärjestä ratkaisevasti 14 sekuntia. Aho puolestaan menetti kakkosella spinnauksen vuoksi mahdollisuudet voittoon, mutta teki kuitenkin pohja-ajan viimeiselle erikoiskokeelle, ennen varmistelevaan Nikupeteriä. 

Maalissa Patela Racing seuraa edustava Nikupeteri saattoi juhlia kartanlukijansa Heikki Tikkasen kanssa 15 sekunnin voittoa Karilaiseen. – Kaksi viimeistä erikoiskoetta oli jo varmistelua, kun ekalle saatiin puolivahingossa niin kova pohja-aika, naurahtaa Nikupeteri vaatimattomasti. – Auto pelasi tänään ja muutenkin kaikki onnistui hyvin. Lujaa piti mennä, mutta ei riskillä, hän jatkaa.

Magga Hondalla kolmanneksi

Kolmanneksi ehti nopeimpana kaksivetokuljettajana Rovaniemen Ailu Magga. Hän kiidätti Hondalla tasaisen kovia EK-aikoja ja otti uransa kovimman sijoituksen yleisessä sarjassa. – Keli sopi meidän autolle. Yhtään läheltä piti-tilannetta ei ollut, joten aivan tarpeeksi lujaa ei menty, tuumaili SM-sarjaa kiertävä Magga. Viiden parhaimman joukkoon ehtivät yleisessä vielä Jukka Aho sekä Pyhäjoen Ford Escort-kuljettaja Petri Karsikko.

A-junioreissa Niemen hallintaa

A-junioreissa raahelainen Antti Niemi oli tuttuun tyyliin Mitsubishillään hyvässä vauhdissa. Toisen erikoiskokeen jälkeen ero seuraaviin oli jo lähes puoli minuuttia ja viimeiset kilometrit tulivat hänen osaltaan jo varmistellen. Lopputuloksissa F-cup-kiertäjä Tapani Grönlund jäi voittajasta 26 sekuntia. Hän oli tällä kertaa liikkeellä nelivetoisella Mitsubishi Galantilla. Jukka Rahkola kuljetti Audia A-junioreissa kolmanneksi.

Lokan ylivoimaa B-junioreissa

B-junioreissa kovimman startin teki Juha Korhonen Opel Corsan ohjaimissa. Auto kuitenkin jäi hankeen toisella erikoiskokeella ja ykköspaikan peri Opel Astra-kuljettaja Tero Lokka. Rovaniemeläinen pitikin johtopaikkansa vakuuttavasti ja maalissa eroa seuraaviin oli jo 26 sekuntia. B-junioreiden toiseksi ehti Matti Kauppila ennen Veijo Granathia. Historic-kilpailussa luokkavoittoihin ajoivat Hannu Nurmikumpu, Jorma Karhapää, Juha Asplund sekä Esa Huovinen.

Tulokset: www.lapdatasystem.com

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla