Rajallisen kokemuksen Monte Carlon MM-rallista omaava Jussi Välimäki ei onnistunut alkumatkan aikana täysin rengasvalinnoissaan. Hyundain entisellä tehdaskalustolla kilpaileva tamperelainen oli avauspäivän jälkeen sijalla 14 ja eroa kärkimies Sebastien Loebiin kertyi 8.24 minuuttia. Välimäki suoriutui ilman ajovirheitä perjantaina ajetuista viidestä erikoiskokeesta, mutta rengasvalintojen vaikeus pisti miehen mietteliääksi. - Ensimmäisen EK:n perumisen jälkeen vielä seuraavat kolme pätkää olivat enimmäkseen lumen ja jään liukastamia. Niistä keskimmäisellä renkaat eivät toimineet ollenkaan, mutta heti perään ilman huoltoa ajettu EK 4 oli jo parempi, Välimäki kertasi.

- Kaksi viimeistä olivat kaikkein pahimmat ja niillä kertyikin yli puolet erosta kärkeen. Valitsin renkaat varman päälle ja alla oli kevyesti nastoitetut talvikumit. Lopussa tuli pahasti takkiin ja vikalla pätkällä kolme Junioreiden MM-sarjan kuskia oli kuvioiduilla slickseillä nopeampia.

Tuloksellisesti kauden avaus tyydytti Välimäkeä ja kartanlukija Jakke Honkasta ja kaksikko ajoikin päivän läpi ilman tekniikkamurheita. Ainoa ylimääräinen kuvio sattui neljännellä erikoiskokeella, jossa moottori sammui hetkeksi. - Tavoitteeksi asetettiin maaliin pääseminen ja sitä kautta lopputuloskin on varmasti tyydyttävällä tasolla. Tarkoituksena on myös kerätä kokemusta tästä MM-sarjan vaativimmasta osakilpailusta. Ja sitä kokemustahan ei kerry, jos keskeyttää jo aikaisessa vaiheessa, Välimäki järkeili.

Välimäki oli 14:llä sijallaan neljänneksi paras yksityiskuljettaja. Tämän joukon nopeimpana tuloslistoilla oli peräti seitsemänneksi yltänyt Tshekin Roman Kresta, joka kaasuttelee Välimäen tavoin Hyundailla. Kolmas korealaismerkkiin luottava kuljettaja Josef Beres pysyi koko päivän niukasti Välimäen takana.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.