Ralliautoilun MM-sarjassa valikoituja osakilpailuja kuluneella kilpailukaudella ajanut ja MM-sarjan yhteispisteissä yhdeksättä sijaa ennen tulevana viikonloppuna ajettavaa Uuden-Seelannin MM-rallia olevan Toni Gardemeisterin, 32, II-kuljettajana nähdään jatkossa Tomi Tuominen, 35.

Autourheilijana vuodesta 1991 lähtien ollut monialaosaaja Tomi Tuominen hyppää näin rallieläkkeelle siirtyneen Jakke Honkasen saappaisiin ja luotsaa Gardemeisteria heidän ajaessaan valikoidusti loppukauden MM-ralleissa. Television rallilähetyksistä sekä Suomen MM-rallin juontotehtävistä lähemmin tunnettu Tuominen on innoissaan tulevasta pestistä.

- Olen unelmoinut työtehtävistä ralliautoilun MM-sarjassa ja nyt siihen aukeaa mahdollisuus ralliautoilun rautaisen ammattilaisen Toni Gardemeisterin kanssa. Tulen omalta osaltani tekemään kaikkeni jotta tulevissa kilpailuissa pääsisimme tavoitteisiimme, Tuominen suunnitteli.

- Jakke Honkasen jättämälle paikalle oli loppupelissä vain yksi ehdokas. Aikaisemmin keväällä kilpailin menestyksekkäästi Tomin kanssa niin Italiassa 1000 Miglia EM-rallissa kuin kesällä Suomessa SM O.K. Auto rallissa. Näissä kilpailuissa vakuutuin Tomin taidoista hoitaa II-kuljettajan tehtäviä ja koska hän myös omaa kokemusta II-kuljettajana ralliautoilun MM-sarjassa, oli valintani selkeä. Lisäpainona Tomin vakuuttavalle ralliuralle toi hänen saavuttama kaksinkertainen ralliautoilun Suomen Mestaruus Sebastian Lindholmin vieressä vuosina 2004 ja 2006, perusteli Gardemeister päätöstään.

Gardemeisterin ja Tuomisen ensimmäinen yhteinen MM-ralli selviää lähiaikoina, sillä neuvottelut loppukauden kilpailuohjelmasta ovat loppusuoralla.

Tomi Tuominen fact file:
- Syntymäaika 8.11.1971
- Perhesuhteet naimisissa, yksi tytär
- Ensimmäinen ralli: 100-Ralli Karjaa 1991
- Ensimmäinen MM-ralli: Suomen MM-ralli 1999 Esa Saarenpään II-kuljettajana
- Parhaimmat saavutukset: Kaksi SM-kultaa Sebastian Lindholmin II-kuljettajana vuosina 2004 ja 2006

Toni Gardemeisterin tiedotus,
Jani Kekoni / Plopcrew Productions
Digitaalisen median tuotantostudio
www.plopcrew.net

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.