Kuluvalla kaudella paluun ralliautoilun MM-sarjaan tehneen Mitsubishin kehitystyö jatkuu kiivaana. Uuden Seelannin ja Kyproksen keskeytykset  on analysoitu tarkkaan MMSP:n (Mitsubishi Motors Motor Sports) sisällä ja katseet on suunnattu  tiiviisti tulevaan. Välimeren raskaiden rallien sarja jatkuu Kyproksen jälkeen kesäkuun ensimmäisenä viikonvaihteena Kreikassa. Kreikasta rallikaravaani kiertyy vielä  juhannukseksi Turkkiin, ennen kuin jouheammat tiet odottavat vuoroaan Argentiinassa ja Suomessa.

Kivikkoisessa ja kuumassa Kreikassa Mitsubishin tehdasjoukkueen toista  autoa ajaa Gilles Panizzin tallikaverina espanjalainen Daniel Sola. N-ryhmän MM-ralleissa tällä kaudella hienosti menestynyt junioreiden maailmanmestari saa nyt tilaisuutensa MMSP:n WRC04-auton ohjaimissa.

Mitsubishin suomalaiskuski Kristian Sohlberg sen sijaan keskittyy lähiviikot testaamiseen.  Testit palvelevat  Turkin ja Argentiinan lisäksi myös elokuista Suomen MM-rallia, jossa kirkkonummelainen esiintyy ensimmäistä kertaa tehdaskuskin roolissa. - Kreikka ja Turkki kuuluvat myös ohjelmaani, vaikka en niissä kilpaa ajakaan. Molemmat kisat kulkevat osaltani nuotituksen ja kokemuksen keruun merkeissä,  painottaa Sohlberg. Sohlbergia ja hänen kartanlukijaansa Kaj Lindströmiä odottaa  kesäkuussa hikinen urakka ulkomailla.- Kreikasta siirrymme testeihin Ranskaan ja sieltä taas suoraan Turkin MM-ralliin. Suomeen palaamme seuraavaksi vasta juhannuksen jälkeen.

Lampi vahvistaa Sohlbergin näkemykset

Mitsubishin strategiassa tärkeintä tällä hetkellä on kehitystyö, jossa kirkkonummelaisella on suuri rooli. - Vaikeuksista huolimatta kuljemme oikealla tiellä. Kuluva kausi on koko teamille opettelu- ja kehitysvuosi. Varsinaiset tulostavoitteet on asetettu  kausiin 2005 ja 2006, muistuttaa kolmen vuoden sopimuksella Mitsubishilla ajava Sohlberg. Mitsubishilla on  takanaan viiden päivän onnistuneet testit, joissa oli täysipainoisesti mukana myös Lasse Lampi. Mitsubishia pitkään testikuskina ja teknisenä neuvonantajana palvellut Lampi oli tärkeä tekijä jo Tommi Mäkisen neljän maailmanmestaruuden taustalla. - Lampi on todellakin tervetullut apu ainakin minulle. Lampi vahvisti testeissä insinööreille näkemykseni siitä, millainen auto minulle pitää rakentaa. Tuloksia saatiin aikaan varsinkin voimansiirron osalta. Auto istui heti paremmin ajotyyliini,  kertoo Sohlberg. - Testien pääpaino oli Kreikan ja Turkin ralleissa, mutta mukaan mahtui myös sellaisia osa-alueita, jotka palvelevat tulevia olosuhteita Suomessa. Sohlberg painottaa, että töitä on vielä paljon tekemättä rohkaisevista testituloksista huolimatta. - Moottori ja erityisesti jousitus  kaipaavat parannusta. Toisaalta voimansiirron lisäksi vaihdelaatikon osalta on tapahtunut paljon positiivista. Laatikko kesti testeissä hyvin,  vahvistaa Kristian Sohlberg.

Teksti: Kristian Sohlberg tiedotus / Kari Aho

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla