Erinomaisesti sujuneen Englannin avoimen rallimestaruussarjan avauskisan Pirelli Rallyn jälkeen on vuorossa sarjan seuraava osakilpailu International Rally of Wales 15-16.2004. Walesilaisilla on oma kieli, joka periytyy ajan aamuhämäristä, mutta on edelleen käytössä ja sitä puhutaan varsin paljon. Miltäs tuntuisi, jos rallin nimi on Rali Rhyngwladol Cumry? No, sehän on paikallisella murteella kirjoitettuna juuri näin.

- Ralliin lähdetään hyvistä asetelmista mukavasti sujuneen avauksen jälkeen. Tällä kertaa täytyy päästä heti alussa täysillä liikkeelle, sillä kilpakumppaneille ei ole varaa antaa tasoitusta yhtään sekuntia. Minun tulee ottaa tiukka asenne heti ensimetreistä alkaen, mutta samalla varoa yliyrittämistä. Uskon meillä olevan ihan hyvät mahdollisuudet ajaa voitosta, miettii Aki tulevaa kisaa.

Tuleva kisa on kokonaispituudeltaan 273 paikallista matkamitta yksikköä, eli mailia. Erikoiskokeita on kahdeksaan joiden yhteispituus on 105 mailia. Ralli on jaettu kahdelle päivälle, eli lauantaina ajetaan 5 ja sunnuntaina 3 pätkää. Englantilaiseen herrasmies tyyliin kilpailijoita ei haluta rasittaa liian pitkällä työrupeamalla. Päiväjaksojen pituus on 7 ja 5 tuntia, jona aikana pätkät saadaan ajettua. Luvassa on pohjoiselle Walesille tyypillisiä sorateitä, jotka järjestäjän antamien alustavien tietojen mukaan ovat erinomaisessa kunnossa.

Lisätietoa:
Englannin avoimen rallisarjan kotisivut: http://www.brcweb.co.uk/
Edellisen osakilpailun televisiokooste: http://www.britishrally.tv
Aki Teiskosen uudet kotisivut: http://www.teiskonen.com

Teksti: Aki Teiskosen tiedotus / Harri Savolainen & Jani Kekoni

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.