Se on nyt pihassa ja plastiikat penkeissä, kilautti onnellinen Mika Eloluoma saadessaan vihdoin ja viimeinen uuden kilpa-autoaihionsa Suomeen. Uuden Mitsubishi Lancer evo 8:n kilpailukuntoon rakentaminen alkaa välittömästi.
- Toivottavasti auto on valmiina kesän toisessa SM-osakilpailussa Tampereella 3.7., sanoo isossa n-ryhmäsä kilpaileva Eloluoma, joka siirtyy Mitsubishissä uuteen ja tuoreimpaan aikaan.

Mitsubishillä on kilpailtu eri kehitysversioilla vuodesta 1992 lähtien. Tuolloin Mitsubishin ralliase totteli tyyppiä evo 1. Miltei joka vuosi on rallikäyttöön tullut kehittyneempiä versioita.
Tänä vuonna Mitsubishi Lancerin uusin on jo uuden polven evo 8. Nyt se on myös täysin autokaupasta ostettava malli. Rallikäyttöön rakennettavia evo kaseja rantautui Japanista Suomeen kuusi. Niistä yhden hankki vaasalaispilotti Mika Eloluoma.
Kilpailukäyttöön rakennettava auto tuli maahan ns. "karvalakkivarustein". Siinä on normaalit peltivanteet, ei kuppi-istuimia, eikä keskuslukitusta.
Mitsubishi Ralliart Finlandin päällikkö Pekka Koski sanoo, että uusin evo 8 on moottoriltaan paremmin hengittävä ja edeltäjiään kierrosherkempi. Myös voimansiirto on kokenut muutoksia.

Pihasta Mänttään

Mika Eloluoma käväisi hakemassa ennen pääsiäistä Naantalin satamasta uuden Mitsubishi kilpa-autoaihion. Mahtavan takasiiven omaava japanilaistuote "laskeutui" Eloluoman kotitalon pihalle, aivan Vaasan lentoaseman vierelle.
Mika toteaa, että uutta evo 8:aa on ollut mukava tutkia. Onhan auto täysin uusi. Se lähtee viikolla 17 Vaasasta Mänttään Risto Tuomiselle, joka rakentaa auton kilpailukuntoon.
- Risto purkaa uuden auton pelkäksi koriksi. Senjälkeen se vahvistushitsataan, asennetaan turvakaaret. Myös kone puretaan tarkistusta varten, tietää Mika.
Tämänjälkeen alkaa auton kasaaminen, jolloin siihen laitetaan mm. moottori, vaihdelaatikko ja voimansiirto paikoilleen. Öhlingsin kisa-alusta, Gems boxi jne.
Uusi evo 8 on Mikankin mukaan tehokkaampi kuin aiemmat evot. Pellin alla laukkaa tarvittaessa 270 pollea ja kiihtyvyyttä löytyy neljä sekuntia nollasta sataan.
- Siinä on isommat venttiilit, kevyempi vauhtipyörä ja herkempi moottori.

Mielellään soralle

Mika Eloluoman ja kartanlukija Hannu Jaskarin talvikilpailuissa oli tekemisen meininki. Vauhti kasvoi, mutta liian usein pari ulkoili ja näin SM-pisteitä ei kovinkaan paljon herunut.
Kesän sorakapinoihin pari lähtee hyvillä ja aurinkoisin mielin. Uusi auto valmistunee aikaisintaan Tampereen 3.7. SM Exide ralliin. Joensuun 12.6. suvenavauksessa pohjalaispari ajaa vielä "vanhalla" Mitusbishi Lancer 6.5:llä.
- Parempaan suuntaan on nyt mentävä ja mennään. Kesäkisat sopivat ehkä minulle paremmin. Mitä pitävämmällä pinnalla, sen paremmin ajotyylini sinne sopii. Tämän johdosta kaivan Opel Astrani tallin perältä ja osallistun sillä johonkin kevään asfalttisprinttikisaan, lupaa Mika Eloluoma.

Tiedotus, teksti: TEEKOOTEE -viestintä/Timo Koskinen

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla