Minna pääsi aloittamaan kilpailukauden 2004 Mikkelissä lauantaina. Alkukauden kilpailut jäivät ajamatta, kun hänen kartturinsa Sirkka Rautiainen pääsi astetta isompiin kuvioihin maailmalle Jani Paasosen kartanlukijaksi. Sari Kontro-Silvennoinen palasi Minnan kyytiin ja yhteistyö alkoi heti hienosti. Ensimmäisellä erikoiskokeella tyttöjen vauhtia hiukan verotti hetken aikaa mykäksi menneet kypäräpuhelimet. Lisäksi rasitteena oli pitkä kilpailutauko ja väärä rengas. "Valittiin jäärenkaat ensimmäisille pätkille, kun kuitenkin yöllä oli ollut pakkasta, mutta tie oli mennytkin jo lumisohjolle meidän lähtönumeroon mennessä ja rengas ei oikein siinä toiminut" kertoo Minna. Näistä huolimatta sijoitus oli ek:n 14. Ajamisen niksit palautuivat tauolta hyvin äkkiä ja Sarin nuotti toimi "kuten ennen vanhaan". Mikkelissä oli upeat, nopeat tiet ja niitä oli hieno lasketella menemään, luonnehtii Minna ajamistaan. Sijoitus kilpailussa vakiintui n-ryhmän kahdeksanneksi heti toisella pätkällä. Viidennellä erikoiskokeella Minna nousi sijoituksessa vielä yhden pykälän Jani Ylipahkalan napattua edeltä puolitoista minuuttia aikasakkoa. Tämä seitsemäs sija piti sitten kilpailun maaliin saakka.

Minna ei aja tänä vuonna SM-pisteistä, koska kauden ensimmäiset kilpailut jäivät kartturin vaihdon takia ajamatta. Hän antaa ne pisteet niitä tosissaan tarvitseville ja keskittyy ajamaan kilpailusijoituksista. Minna on erittäin tyytyväinen omaan sijoitukseensa, joka tuli pitkästä tauosta huolimatta. "Nyt pitää valmistautua ajoissa kesäkauteen, niin ollaan sitten hyvässä iskussa" Minna suunnittelee.

Joonas säilytti pistejohtonsa

Joonas lähti Mikkeliin tärkeimpänä tavoitteenaan saavuttaa ainakin sen verran pisteitä, että johto n-ryhmässä säilyy - ja se säilyi. Ensimmäinen pätkä lähti oikein hyvin ja sijoitus oli toinen 1,8 sekunnin erolla Marko Mäntyyn. Toisella erikoiskokeella sijoitus vakiintui viidenteen sijaan. Se oli kuin naulattuna eikä siitä muuttunut mihinkään. "Toisella erikoiskokeella tuli hypättyä vähän turhan rajusti, eikä loppupätkää uskaltanut ajaa aivan täysipainoisesti" valottaa Joonas erikoiskokeen tapahtumia. Autoon ilmeisesti tuli jotakin vikaa hypyssä, todennäköisesti tasauspyörästön lukko otti hiukan siipeensä, koska kärjelle jäämistä tapahtui tasaisesti. Aikahukka jäi kuitenkin sen verran pieneksi, ettei se vaikuttanut sijoitukseen.

Viidenellä sijalla Joonas kuittasi itselleen kuusi pistettä lisää säilyttäen johtonsa 33 pisteellä. Eroa toisena olevaan Marko Niemiseen on 3,5 pistettä. Nyt SM-rallikausi pitää pienen kevättauon, jonka aikana käydään autot läpi ja Joonaskin selvittelee, tuliko siihen autoon todella jotain vaurioita. Seuraava kilpailu ajetaan 11.6. Joensuussa.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla