Kotimaisen ralliautoilun viimeisistä talvipisteistä kisataan Mikkelissä. lauantaina 13.3. Jukka Ketomäki lähtee Jarkko Alasen kanssa ison N-ryhmän kärkikamppailuun aikomuksenaan pitää SM-sarjan piikkipaikkaa Mikkeliin jälkeenkin. Kilpailussa ajetaan kuusi erikoiskoetta, joiden pituudeksi saadaan 85 kilometriä. Ralliin on ilmoittautunut 156 kilpailijaparia, letkan käynnistäessä moottorinsa klo 11:00 Mikkelin torilta. Rallien lomassa on Ketomäki ajanut rallisprintin SM-sarjaa. Viime viikonloppuna Ähtärissä Jukka sijoittui toiseksi, nousten samalla sarjan neljännelle sijalle. - Ähtärissä ajo sujui paljon paremmin kuin avauskisassa Ylihärmässä, siellä tein monta helppoa virhettä ja olin kisan jälkeen kiukkuinen itselleni, Jukka nauraa. Molemmissa talvikisoissa on radat olleet hyviä ja kilpailu kovaa, Jukka kuvailee sivulajiaan.

Mikkeliin SM-ralliin lähdetään ajamaan jälleen kärkisijoista. - Talvikisat ovat menneet osaltamme putkeen ja pisteitä on kertynyt ihan mukavasti, mutta pisteitäkin tärkeämpää on, että nopeus on kehittynyt ja nyt mennään kovempaa kuin koskaan ennemmin, se on asia, joka tyydyttää varmaan kaikkia kilpa-autoilijoita, Jukka pohtii.

Team Mitsubishi Ralliart Finlandin kuljettajan tavoitteena on tälle kaudelle mestaruus. - Me ollaan hyvin aikataulussa sen suhteen. Tänä kautena näyttäisi, että Juha Salo ja Jari Ketomaa tulevat olemaan ne kuljettajat joiden kanssa käydään tiukin vääntö. Unohtaa ei kuitenkaan sovi viime vuonna mestaruutta voittanutta Hannu Hotasta, jonka alkukautta on hidastaneet tekniset ongelmat, Jukka kertoo.

- Autoa on huollettu ja pienet viat korjattu. Mikkeliin lähdetään menestymään, joten ottakaa askel taaksepäin, kun numerolla 7 punainen Printsport Racingin värityksessä oleva Mitsubishi tulee, sillä takaamme, että sieltä tullaan kovaa, Ketomäki ja Alanen vitsailevat.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.