Ylihärmäläinen Juha Kangas teki viime vuonna rohkean liikkeen ja lähti tavoittelemaan menestystä Australian rallisarjasta. Vuoden aikana annetut vahvat näytöt johtivat viime vuoden lopulla päätöskilpailun voittoon Australian Tasmaniassa. Voiton myötä Juha voitti Australian yksityiskuljettajien mestaruuden ja sijoittui kokonaispisteissäkin kolmanneksi. Juhan luontainen nopeus ja kyky sopeutua uusiin olosuhteisiin huomattiin ja vuodeksi 2004 Juha on kiinnitetty Australian Mitsubishin tehdastiimiin. - Tämä on minulle hieno tilaisuus, nyt saan täyden tuen taakseni ja ajamme merkkipisteistä Subarua ja Toyotaa vastaan. - Tiimikin on tuttu viime vuodelta, Les Walkdenin rallitiimistä tuli tälle vuodelle Mitsubishin virallinen tehdasjoukkue, joten paremmin ei asiat voisi meillä olla.

Australian rallisarjassa kilpaillaan virallisin tiimein automerkkien mestaruudesta. Panokset ovat kovia ja mukana on vahvoilla tiimeillä Mitsubishi, Subaru ja Toyota N-ryhmän "prototyypillä"

Tiimikaverikseen Juha saa kovimman mahdollisen, toista autoa tulee ajamaan moninkertainen Australian mestari Ed Ordynski. - Tämä on loistojuttu, yhdessä Edin kanssa voimme suoraan vertailla kokemuksia renkaista ja auton säädöistä. Uskon, että minä Julia Rabbetin ja Ed Ordynski Iain Stewartin kanssa tulemme olemaan vaikeasti voitettava tiimi tulevalla kaudella.

Juha on rankattu ykköseksi kaudelle 2004

Alkavalle kaudelle lähdetään viime vuoden nopeusluokituksen mukaisesti. Listan ykkösenä komeilee viime kauden komeetta Juha Kangas. - Viime kauden loppu sujui osaltamme niin hyvin, että nousimme nopeusluokituksen ykköspaikalle. Starttaamme kauden avauskilpailuun piikkipaikalta, joten olosuhteet voivat olla melko liukkaat, mutta toisaalta säästymme pahimmalta pölyltä, Juha ennustaa.

- Autot ovat jo valmiina ja olemme ajaneet testiä radalla ja metsässä. Saimme tänne suomesta auton tiedonkeruujärjestelmien ja moottoripuolen expertin Arto Lehtosen, jonka avustuksella olemme parantaneet autoa. Ajoimme eräässäkin testissä 300 km samaa tienpätkää, kokeillen erilaisia juttuja.

Juha lähettää terveisiä ystävilleen ja tukijoilleen Suomeen. - Kaikki on nyt kunnossa, kausi voi alkaa ja menestystä lähdetään hakemaan heti ensimmäisestä pätkästä lähtien.

2004 GLOBALSTAR AUSTRALIAN RALLY CHAMPIONSHIP CALENDAR 27-28 March Respect Yourself Forest Rally, WA 5-6 June Caloundra’s Falken Tyres Rally Queensland, Qld 26-27 June Subaru Safari Tasmania, Tas 31 July-1 Aug Coopers Pale Ale Rally SA, SA 28-29 Aug Premier State Rally, NSW 2-3 Oct NGK Rally Melbourne, Vic

FIA ASIA-PACIFIC RALLY CHAMPIONSHIP 2004 08-09. May Rally of Canberra

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.