Ralliautoilussa mennään eikä meinata. Se on sitä taas kun SM-sarjan talvikauden viimeinen kilpailu kurvaillaan tulevana lauantaina 13.3. Mikkelissä. Talviralli on hauskaa ja oikeat otteet ovat paikallaan. Näin on ollut myös tänä talvena vaasalaiskuljettaja Mika Eloluomalla ja kakkoskuljettaja Hannu Jaskarilla.
- Mikkeliin lähdetään hyvin mielin, koska Lapualla saatiin jo hyviä pätkäaikoja. Tavoitteesta viiden joukkoon ei tingitä, eikä olla luovuttu. Edellinen Lapuan kilpailu osoitti, että viiden sakkiin on kaikki mahdollisuudet, sanoo Eloluoma. Mikkeliin mänijät ovat valmiina. Urheiluautoilijoiden järjestämään ralliin on ilmoittautunut 156 kilpailijaparia. Kilpailu käynnistyy ensi lauantaina 13.3. kello 11. Lähtö- ja maalipaikka on Mikkelin torilla.
Se on kohta menneen talven lumia, sillä aurinko lämmittää kilpailijoiden ja katsojien kasvoja. Kisassa ajetaan kuusi erikoiskoetta, jotka ovat yhteispituudeltaan 92 kilometriä. Kuumimmat kuskit ovat maalissa jo ennen kello 17:sta ja illan tunteina kylätiet hiljentyvät.

Polun varrelta

Lapua oli meille kuin kotikisa. Siellä tavoitteisiin ei täysin ylletty, koska ulkoilu vei mahdollisuudet. Yleiskilpailussa kuitenkin 14. ja isossa n-ryhmässä 9. Kolmen ajetun kilpailun jälkeen pohjalaispari on SM-pisteissä 13.
- Kun katsoo pistetilastoa, kausi ei ole sujunut odotusten mukaan. Vauhdillisesti ollaan saatu sitävastoin ryhmän kärkeä kiinni, joten siltä osin olen tyytyväinen, sanoo aina sympaattinen ja vaatimaton Mika. Mika Eloluoma on saanut täksi kilpailuvuodeksi entistä enemmän potkua. Osasyy kovaan eteenpäinmenoon on mies, joka istuu vieressä kilpa-auton kabiinissa.
- Hannu on kokenut kartturi, joka tietää heti ek:n jälkeen menikö pätkä hyvin vai ei? Hän ei epäröi tarpeen tullen "piiskata" kuskia. Kaikki kartturit ovat osanneet lukea sen nuotin, jonka olen tehnyt, mutta kyllä Hannun kokemuksen huomaa.
Hannu on saanut yritystä ajoon, vaikka pieniä tieltä lipsumisia onkin ollut.
- Totuus kuule on vain se, että vauhti ei kehity, jos ei ole ajossa meininkiä.

... ja rännillä

Mika Eloluoma paljastaa, että talvella ajaminen on ollut hänelle vaikeampaa kun kesällä, mutta nyt näyttäisi siltä että myös talvella ajo alkaa sujua. Laihian Urheiluautoilijoita edustavalla Eloluomalla on mahdollisuus turvalliseen testiin. Autoa käydään jaloittelemassa kerran viikossa Laihian Rännillä, tunnetulla testieekoolla.
- Ollaan ajettu rännillä melkein joka viikko, mutta tie alkaa olla kovasti jo urilla, joten ajaminen ollut lähinnä "ravistelutestiä".
Hänen mukaansa treeni kehittää aina. Ajamaan pitäisi päästä erilaisia teitä, mutta se on melko hankalaa kun pitäisi saada erilaisia lupia.
Mika Eloluoma ja Hannu Jaskari liimaavat Mitsubishi Lancer 6,5:n oviin numerot 21.
- Nyt on pakko tulla ehjä suoritus. Ei ulkoilua, vaan tassut maassa. Tällaiselle reseptillä startataan taas koneisto Mikkelissä käyntiin.
Senjälkeen polut hiljenevät ja monilla alkaa kaasujalan vapaapäivät. Map Racing teamin uusi ralliase on määrä olla Suomessa tässä kuussa. Sen jälkeen alkaa auton kilpailukuntoon rakentaminen.
Ralliautoilun SM-sarjan seuraava kilpailu ajetaan 12.6. Suomen suvessa ja Joensuussa.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.