Kotoisessa Suomessakin on taas saatu aloittaa uusi rallikausi pienen tauon jälkeen. Jämsässäkin Lindrooseilla ajettiin taas Civic tallista trailerille ja lauantaina suunnattiin Peurungalle, jossa Joonas ajoi nuorten ja naisten SM-sarjan kauden aloituskilpailun. Ensimmäisellä, reilut kahdeksan kilometrisellä erikoiskokeella oli ajorytmi vielä hiukan hukassa ja siellä tulikin pieni pyörähdys. Aikaa hukkui auton vekslaamisessa noin 15-20 sekuntia ja sijoitus erikoiskokeella olikin 26. Toisella pätkällä alkoi sitten joululomat viimein unohtua ja keskittyminen siirtyi tiukasti ralliin ja tuloksetkin alkoivat puhumaan samaan suuntaan. Joonas ajoi EK:n toiseksi nopeimmin. Kolmonen sujui samalla mallilla tai oikeastaan vielä paremminkin: sijoitus oli kolmas, mutta aikahukkaa parhaaseen aikaan ei ollut kuin vaivaiset 3,2 sekuntia ja vain 0,2 sekuntia toiseen sijaan.

18,5 kilometrisellä neljännellä erikoiskokeella Joonas haki vauhdin ylärajaa, se löytyikin ja sen seurauksena loppupäässä ollut nyppylä ja siitä taittunut vasen meni hiukan pitkäksi. "Olin aivan varma, että sinne istahti Honda hankeen. Ei kaksivetoinen lähde paksusta lumesta, kuin nelivetoinen. Onneksi se sieltä peruuttamalla kuitenkin nousi takaisin tielle." Joonas kertoilee ajatuksiaan tilanteesta, joka olisi voinut jättää kilpailun kesken. Aikahukkaa tilanteesta koitui arviolta parikymmentä sekuntia.

EK5:lla edellisen pätkän pikku ulkoilu muistutti sen verran, ettei uskaltanut ajaa aivan rintapelti kaarella ja se vaikutti hiukan tulokseen: 14,5 sekuntia tappiota. Kuutonen meni ihan mukavasti seitsemän sekunnin häviöllä EK:n kahdeksanneksi. Lopputuloksissa Joonas sijoittui neljänneksi ajalla 1.04.33;1. Tappio voittajalle, Kalle Pinomäelle, oli 1 minuutti 20,1 sekuntia.

Menestystä myös sunnuntaina sprintissä

Kaasua poljettiin vielä lisääkin samana viikonloppuna osallistumalla sunnuntaina Petäjävedellä järjestettyyn sprinttiin. Joonas taisteli yleiskilpailussa etuvetoisella Honda Civicillä hienosti nelivetoisia vastaan. Edelle ehti kaksivetoisista "sprint ammattilaiset" Jarmo Suokko ja Leif Tuomela erityisesti sprinttiin rakennetuilla autoilla, joille Hondalla joutuu antamaan myös teho-painosuhteessa paljon etumatkaa. Kolme etummaista olivatkin sitten nelivetoisia, jotka luonnollisesti voittavat lähdössä paljon paikalleen sutimaan jäävää etuvetoista. Parhaan ajan (1.59,54), Joonas ajoi toisella kierroksella sijoittuen yleiskilpailun kuudenneksi 8,62 sekuntia voittajalle jääneenä.

Lindroosin tiimistä myös Minna päätti osallistua pitkästä aikaa sprinttiin. Tarkoituksena oli päästä hakemaan ajotuntumaa tauon jälkeen kilpurin ratissa. Ajotuntumaahan Minnalta tuntui löytyvän tauosta huolimatta niin paljon, että ajoi naisten luokan voittoon 2,73 sekunnin marginaalilla. Kuten Joonaksellakin, Minnan paras aika tuli toiselta kierrokselta kellon käytyä 2 minuuttia 2,56 sekuntia.

Tästä on nyt hyvä lähteä lappiin Arctic Ralliin, kauden ensimmäiseen yleisen luokan SM-kilpailuun. Minna tosin aikoo jättää tänä vuonna "Tunturin" väliin.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.