Justus Räikkönen nappasi kolmossijan nelivetodebyytissään. Kuva. Mark Aleksejev. 

KMS Racing kilpaili kuluneena viikonloppuna Viron Saaremaalla järjestetyssä perinteisessä Saaremaa Rallissa kahden auton voimin. Ensimmäistä ulkomaankilpailuaan ajoivat Raoul Dahlqvist sekä Justus Räikkönen, jolle kilpailu oli myös debyytti nelivetoautolla. Opintomatka sujui loistavasti Räikkösen napatessa podiumin ja Dahlqvistin ollessa luokkansa kuudes.

Tuusulalainen Ford-tiimi ja M-Sportin virallinen yhteistyökumppani KMS Racing kilpaili kuluneena viikonloppuna Viron Saaremaalla kahden auton voimin. Nelivetoista Ford Fiesta Rally3 Evoa kuljetti SM3-luokan mestaruuden edellisenä viikonloppuna kuitannut Justus Räikkönen sekä kokenut kartanlukija Mikael Korhonen, ja ensiaskeleitaan Fiesta Rally4:n ratissa otti Raoul Dahlqvist kartturinaan niin ikään erittäin kokenut Antti Linnaketo.

Kaksipäiväinen kilpailu oli Räikkösen ensimmäinen nelivetoisen auton ratissa. 18-vuotias rallilupaus aloitti kilpailun ottamalla tuntumaa uuteen autoon. Perjantain jälkeen Räikkönen oli Rally3-autoista neljänneksi nopein. Nopea oppiminen kuitenkin nosti Räikkösen kolmanneksi ja podiumille nelivetodebyytissä.

-Avauspäivänä halusin ottaa varovaisesti ja vähän haistella mikä on meininki. Lauantain pätkistä jo nuotituksessa muutama tuntui siltä, että niillä voisi olla hyvä pito heikoista sääolosuhteista huolimatta, ja niillä pystyttiin nostamaan vauhtia. Oppia tuli todella paljon, ja kyseessä olikin enemmän opintomatka kuin kilpailu. Rallin aikana oppi enemmän kuin testikilometreillä yhteensä, ja opit vaarmasti kantavat pitkälle tulevaisuuteen. Suuri kiitos tiimille ja yhteistyökumppaneille mahdollisuudesta, Räikkönen analysoi kilpailuaan.

Etuvetoisella Rally4:llä ensimmäisiä kilpailuitaan ajanut Raoul Dahlqvist lähti hakemaan oppia ja kilometrejä talteen ensimmäisestä ulkomaan kisastaan. 18-vuotias Dahlqvist aloitti niin ikään varoivaisesti perjantaina, ja varma ajo nosti pohjankurulaista tuloslistoilla lopulta luokan kuudenneksi.

-Fiilikset ovat hyvät, vaikka ei päästy lähelle kärkeä. Ajettiin todella vaikea kisa maaliin ja ilman isompia virheitä, joka meillä oli myös tavoitteena. Ajo parani koko ajan, ja Saaremaalta tarttui paljon oppia mukaan. Harmittaa vaan, kun kaikki meidän perässä tulleet keskeyttivät, niin kuitenkin päädyttiin luokan viimeiseksi. Tosi iso kiitos Jussille, Antille sekä koko KMS:n porukalle hienosta viikosta sekä yhteistyökumppaneille sen mahdollistamisesta, Dahlqvist kertasi.

Saaremaa Rallin lopputulokset:

EMV3:

1. Hubert Laskowski        1:10:59,9             Ford Fiesta Rally3

2. Patric Enok                    +10,8                    Ford Fiesta Rally3

3. Justus Räikkönen        +1:21,0                Ford Fiesta Rally3

EMV4:

1. Joosep Planken             1:13:04,4             Ford Fiesta Rally4

2. Jaspar Vaher                 +2,1                      Ford Fiesta Rally4

3. Mark-Egert Tiits           +1:16,5                 Ford Fiesta Rally4

6. Raoul Dahlqvist           +3:30,6                Ford Fiesta Rally4

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.