Kokkolan ympäristössä ajettu Ralli SM -kauden päätöskilpailu oli varsin vaiherikas Jesse Kalliolle. Ford-kuljettaja myönsikin, että tapahtumia riitti yhteen ralliin hieman liikaakin. Tuloksena oli silti neljäs sija.

Kallio ja kartanlukija Jussi Lindberg aloittivat SM2-luokassa räväkästi ja olivat alkupätkillä toisena. EK5:lla spinnaus maksoi aikaa 10 sekuntia, jonka myötä sijoitus putosi neljänneksi.

- Oltiin edelleen hyvin kärkitaistelussa mukana, ja kisan toisella puoliskolla sadekeli tarjosi kaikille suuret haasteet. Ajo sujui liukkaissa olosuhteissa ja noustiin takaisin kakkospaikalle, Jesse kertasi.

EK9:llä pohja-ajan kirjannut Kallion autokunta koki heti seuraavalla pätkällä kovia:

- Ajourat olivat täynnä vettä ja pito lähes olematonta. Hitaassa mutkassa perä lähti vesipatjan päälle ja pyörähdettiin tiellä lähes 360 astetta. Liuku jatkui yhden talon pihapiiriin, jossa auto jäi kannon päälle pohjasta kiinni.

- Siinä menetettiin paljon aikaa, kun paikalla oli vain talon omistaja, joka lopulta vetäisi meidät takaisin tielle traktorin voimin!

Jesse Kallion osalta rallin loppuosan vaikeudet kruunasi viimeisellä pätkällä 180 kilometrin tuntivauhdissa räjähtänyt rengas. Mystistä on, miksi rengas hajosi, sillä osumaa ei tullut mihinkään.  Onneksi se sattui pitkällä suoralla ja ilman isompia haavereita säästyttiin.

- Olipa kyllä vaikea kisa, mutta näitä sattumuksia tulee välillä, kun täysillä ajetaan kilpaa. Kulunut kausi oli kuitenkin hieno kokonaisuus. Mahtavia kokemuksia kertyi myös kahdesta MM-rallista ja menestystäkin tuli kiitettävästi, Jesse summasi.

- Nyt alkaa ensi kauden suunnittelu, kalusto todennäköisesti pysyy samana. Kiitos tuhannesti kaikille meidän matkassa mukana olleille tahoille. Tärkeitä auttajia ja tsemppaajia on paljon!

Kuva ja teksti Jarno Saari.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.