Suvi Jyrkiäinen ja kartanlukija Tuomas Pöntinen ajoivat Rallin SM-sarjan päätöskilpailussa Kokkolassa Naisten Cup-luokan voittoon ja sarjan hopealle. V1600-luokan Ford Fiestalla ajanut Jyrkiäinen on tällä kaudella kilpaillut naisten luokan lisäksi yleisessä SM4-luokassa, voitto oli Jyrkiäisen ralliuran ensimmäinen.

SM Kokkola Rallissa ajettiin kahtena päivänä yhteensä yksitoista erikoiskoetta. Ralli käynnistyi perjantaina Kokkolan Tapahtumapuiston asfaltilla ajetulla alle kilometrin pituisella yleisöerikoiskokeella. Suuren yleisön edessä ajetulla erikoiskokeella Jyrkiäinen jäi luokassa toiseksi, voiton vei kolmen sekunnin erolla Opel Astralla ajanut Cecilia Ekroos. Illan toinen erikoiskoe oli Lohtajan suunnalla kurvailtu perinteinen soratie, jonka Jyrkiäinen suoritti taas yhdeksän sekuntia Ekroosia nopeammin, ja vaikka toiseen kertaan ajettu yleisöerikoiskoe meni taas Ekroosille, pääsi Jyrkiäinen starttaamaan lauantaille niukassa puolentoista sekunnin johdossa. 

- Perjantain pätkillä meillä ei ollut autossa takajarruja, eikä tunnelma ollut kovin huipussaan yleisö-ek:n jälkeen, ne eivät ole mun suosikkeja. Lohtajan pätkällä ajoin ensimmäistä kertaa kesäkelillä pimeässä, se vaati vähän totuttelua, Jyrkiäinen paketoi perjantain.

Lauantaina ralli vasta alkoi, edessä oli kahdeksan erikoiskoetta. Neljä ensimmäistä toimivat kuin verryttelynä iltapäivän ja illan koetukselle, neljä viimeistä erikoiskoetta olivat ratkaisevassa roolissa, olihan niillä pituutta yhteensä lähes seitsemänkymmentä kilometriä. Jyrkiäinen aloitti karkumatkan nelosella, kiristi tahtia seuraavalla ja oli huollossa jo puolen minuutin päässä Ekroosista. Loppupäivä noudatti samaa kaavaa, Jyrkiäinen ajoi jokaiselle ”eekoolle” pohja-ajan, ja voitti rallin lopulta yli viidellä minuutilla. 

- Lauantaina neljä ensimmäistä pätkää ajettiin kuivalla kelillä, eikä se oikein lähtenyt sujumaan. Vertasin aikoja SM4-luokan kuskeihin, ja eroa oli vähän suurempi kuin ennen, en tiedä mistä se johtui. Kun vesisade alkoi, oltiin siitä innoissamme, olen aina tykännyt ajaa sateella, ja tälläkin kertaa meillä oli tosi hauskaa. Ajatkin olivat suhteessa nyt parempia yleisen V1600-luokan aikoihin verrattuna. Kokonaisuudessaan kuivalla kelillä ajo ei sujunut siihen malliin kuin pitäisi, mutta päästiin pitkä, haastava, ja lopuksi vaikeissa olosuhteissa ajettu ralli maaliin, siitä jäi hyvä fiilis.

Co-Motorsporti -tiimissä ajaneen Jyrkiäisen ensimmäinen kausi SM-rallin parissa päättyi Naisten Cup-luokan voittoon ja sarjan kokonaiskilpailun toiseen sijaan, voiton varmisti jo ennen kauden päätösrallia Bemarilla ajanut Minna Lindroos. Tulevalla kaudella rallin ajaminen jatkuu.

- Ensi kaudella jatketaan samalla kalustolla, iso kiitos tästä kaudesta kaikille yhteistyökumppaneille ja mukana eläneille, Jyrkiäinen päättää.

Tulokset SM Kokkola Ralli

Naisten Cup

1) Suvi Jyrkiäinen 51.17,1
2) Cecilia Ekroos +2.57,8

SM Kokkola Ralli (ajaksi.online)

Naisten Cup epävirallinen pistetilanne

1) Minna Lindroos 30p
2) Suvi Jyrkiäinen 27p
3) Cecilia Ekroos 20p

Microsoft Word - SMRYJ23 (autourheilu.fi)

Suvi Jyrkiäinen Racing | Facebook
SM-Ralli - Etusivu (rallism.fi)

Toni Lönnroos, Suvi Jyrkiäinen Racing -viestintä. Kuva Tomi Hänninen.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.