Lauantaina ajettu Rantaralli toi menestystä VAG Motorsport -tiimille, kun Miko Suvanto ajoi Nuorten kuljettajien luokan ykköseksi uudella autollaan. Kyseessä oli nuorukaisen ralliuran toinen luokkavoitto.

Miko Suvannolla oli takanaan vasta kaksi lyhyttä sprinttikisaa Seat Ibizalla, mutta kokemuksen karttuessa myös tuntuma autoon kohentuu.

Turun UA:ta edustava kuljettaja oli Rantarallin alkupätkillä toisena, mutta kanssakilpailijan ongelmien myötä sijoitus nousi piikkipaikalle. Kaksi viimeistä pätkää Suvanto ja kartanlukija Juha-Pekka Wikman tekivät varmaa työtä ja varmistelivat luokan ykkössijaa.

- Puhtaasti treenin kannalta otettiin tämä kisa. Ajollisesti tämä Seat on aika paljon erilainen entiseen autoon (VW Golf) verrattuna. Loppua kohden otteet parantuivat ja EK5:lla ajo sujui jo hyvin, Miko kertasi.

VAG Motorsportin toinen kuljettaja Ville Aromaa pääsi myös pokkaamaan palkintoa rallin jälkeen, kun hän sijoittui luokassaan kolmanneksi VW Pololla.

Seuraavaksi Miko Suvanto starttaa tuoreella kilpurillaan ensi lauantaina Kaloppi-ralliin, joka ajetaan Lopen ympäristön hienoilla sorateillä.

Kuva Loudlife Media, teksti Jarno Saari.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.